kocotgrz Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 w LR300 sprężynka jest ale na lufę nakładana i to ona dociska komorę, taka mała z długopisu porażka, nawet nie rozbieraj by wymienić powinieneś mieć tylko sprężynę nakładaną właśnie na lufę ... średnica większa troszkę od lufy i ... nie pamiętam ale 5-6 cm długości co do głosów po co rozbierał ... a co to komputer i zwarcie zrobi :-) jedyne co to dystanser można zgubić i gumkę porwać, ale to też bez problemu się dokupi ... z tymi dublami to wina gumki < gdzieś w sieci czytałem>, a właściwie komory każdy pisze że nie standardowa ... producent zdaje się lekko z wymiarami przesadził, ponieważ jak czytałem gumki Systema też potrafią dobrze podkręcać, brak dubli, ale przy zakładaniu trzeba ją tak włożyć by nie wystawała w komorze ... ja miałem Systemę brak było dubli po drugim rozłożeniu wszystkiego ale sprawdziłem szczelność i zdaje się że albo gumkę uszkodziłem przy wkładaniu < to zakładam na 99% bo pierwszy raz to robiłem> albo jakaś g... mi się trafiła bo fabryczna PJ była bardziej szczelna, szczerze mając w ręce obie ... nie przepłacę ponownie ... PJ też ma silikonowe gumki, tak samo dystansery H w śmiesznej cenie jak się porówna z innymi fakt, wytrzymałość jeszcze zobaczymy, ale i tak cena :-) naprawdę dobra celność ... kulki lecą daleko i w linii prostej :-) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Myślałem, że w LR na komorze jest taka mała sprężynka co dociska do GB. Bo oto mi chodziło. Quote Link to post Share on other sites
barryzlasu Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) nie ma, miałem dwie LR od PJ i w obu była sprężyna na lufie, w SR od PJ też mam sprężynę na lufie Edited April 14, 2010 by barryzlasu Quote Link to post Share on other sites
lens Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Znalazłem coś takiego odnośnie podwójnych kulek: Rozgrzałem palik od kuchenki domowej i przyłożyłem do niego gumki (kołnierzem dotykały palnika). Trzeba je tez troszkę przycisnąć. Po jakiś 3 sekundach ( w zależności od stopnia nagrzania palnika) gumkę zabieramy i pozostawiamy na chwilę aby wystygła i stwardniała. Takim o to sposobem mamy delikatnie ''rozpłaszczony" kołnierz gumki co skutkuje tym, że kulki są zatrzymywane na kołnierzu a nie na tej wypustce HU (co podkręca kulki) i to co najbardziej nas interesuje nie lecą dublety. P.S Najlepiej po takim zabiegu sprawdzić czy kulka dobrze leży na kołnierzu i czy przelatuje z delikatnym oporem... jak znowu przelatuje bez problemu zabieg powtórzyć do skutku. Jak na razie ''naprawiałem'' tak kilka gumek CA i bodajże 3 Systemy... nie ma z nimi do tej pory żadnych problemów. Pozdrawiam P.S. Czas przyłożenia takiej gumki do palnika zależy też od materiału gumki. Z doświadczenia wiem, że jest on dłuższy dla silikonu.: Zdaje się, że pomogło (narazie parę strzałów tylko), lecz niestety obawiam się, że tak naprawdę wina może być poważniejsza. Z tego co widziałem w necie dyszę powinno być widać z tego otworu i ona blokuje dostanie się drugiej kulki do komory. Obstawiam, że sprężynka która jest odpowiedzialna za to aby dysza była z przodu urwała się z zaczepu albo coś gorszego. Nie obejdzie się bez rozebrania gearboxa :( Ale o tym czy dobierać się do gearboxu zadecyduje jak wystrzelam więcej kulek na semi. Edited April 14, 2010 by lens Quote Link to post Share on other sites
Ligerius Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 Myślałem, że w LR na komorze jest taka mała sprężynka co dociska do GB. Bo oto mi chodziło. A ja tam miałem :wink: ale i tak niedługo potem zgubiłem :lol: najważniejsza jest i tak ta większa na lufie. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Czy u was też po ok. roku używania lr-ki zmieliło tłok na stockowej sprężynie ? Bo u mnie się powycierały wszystkie zęby, ale na szczęście krakman mi wymienił w ramach gwarancji ;) Quote Link to post Share on other sites
Igorzysko Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Witam forumowiczów! ;-) Zamieszczam zdjęcie mojej LR-ki okładzina kolby; szyna RIS i montaż do latarki mojej roboty 8) Quote Link to post Share on other sites
szuja3 Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Czy u was też po ok. roku używania lr-ki zmieliło tłok na stockowej sprężynie ? Bo u mnie się powycierały wszystkie zęby, ale na szczęście krakman mi wymienił w ramach gwarancji ;) Tak jak napisałem we wcześniejszym poście po rozebraniu GB po roku używania miałem zero zużycia bynajmniej na oko, żadnych opiłków zęby na zębatkach ok na tłoku tez wszystko dobrze jedynie oring do wymiany i głowica cylindra bo już lekkie luzy miała . Chyba trafiła mi się dobra replika :-P Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Czy idzie jakoś plastik od LR300 podczepić do zwyczajnej emki? Ponieważ nie wiem jak wygląda mocowanie. Przednie trzyma się na muszce z tego co widzę. Quote Link to post Share on other sites
frorider Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 W moim LR po roku przebieg 20000 kulek na SP100 na początku a później na SP120 + Li-Po 11,1V i w środku praktycznie zero zużycia oprócz łożysk które powoli mają dosyć. Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Jak się otwiera klapkę (dostęp do regulacji HU) w tej replice ? Quote Link to post Share on other sites
szuja3 Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 (edited) Jak się otwiera klapkę (dostęp do regulacji HU) w tej replice ? Paznokciem, pilnikiem, scyzorykiem itp. akurat w tej wersji nikt nie pomyślał aby zrobić osłonę wyrzutnika łusek tak jak w pozostałych wersjach z body eMek Edited April 29, 2010 by szuja3 Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 A czy wymieniając body , dało by się załatwić ten "problem" ? :) Quote Link to post Share on other sites
frorider Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Palcem od spodu wystarczy pociągnąć naciskając przy samej osi zawiasu i wystarczająco się góra odchyli żeby drugą ręką otworzyć. W rękawiczkach z silikonem pod palcami to już w ogóle żaden problem. Quote Link to post Share on other sites
szuja3 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 A czy wymieniając body , dało by się załatwić ten "problem" ? :) Myślę ze tak, ale nie wiem jak z kwestią montażu przedniego chwytu Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Myślę ze tak, ale nie wiem jak z kwestią montażu przedniego chwytu A to ma jakieś powiązanie z body ? :) Mam pytanko , może trochę nie w temacie ale dotyczy wyboru repliki pomiędzy LR a PJ16. Jakie będą różnice w osiągach między precką 370mm a 410mm ? Quote Link to post Share on other sites
kocotgrz Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 ja mam w swojej Systemę 363 mm + krótką lufę + tłumik, niestety systema bez problemów weszła w tą krótką a w długą już nie chciała nie chciało mi się rozwiercać itp sprzedałem długą lufę dołożyłem kilka groszy i mam tłumik :-) obecnie bym pewnie dłuższą preckę włożył :-), nie mam porównania bo w mojej ekipie mam tylko ja preckę Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 A jaka precke do dłuższej lufy , polecacie ? Warunek jest taki by można było używać przy niej kulek P&J. Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Mam informacje dla ludzi którzy wymienili kolbe ze stockowej na tą składaną na bok (ta co wyglada jak w ostrej), na ostatniej strzelance wypadł mi taki mały pin a wraz z nim ten "trójkącik" od regulacji długości kolby, nawet tego nie zauważyłem od razu więc uważajcie na to. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 A jaka precke do dłuższej lufy , polecacie ? Warunek jest taki by można było używać przy niej kulek P&J. Kulki P&J + precka nie idzie ponieważ moim zdaniem te kulki nie nadają się do precek. Taka moja mała dygresja. Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 A guardery można uznać za "precyzyjne" ? ;-) pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Mój brat i kumpel używają ich w preckach systemy i brak zacinek. Quote Link to post Share on other sites
szuja3 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 A to ma jakieś powiązanie z body ? :) Z tego co porównywaliśmy to po części ma zależy jaka wersja broni czy M4A1 czy reszta M16-tek jest trochę inaczej zrobione mocowanie lufy zewn. pod przednim chwytem Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Jak się zdejmuję front grip ? Da się zdjąć front , kiedy wkręcone jest zawieszenie ? Quote Link to post Share on other sites
kocotgrz Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 (edited) w sumie to sam decydujesz z czego będziesz strzelać, jakiej amunicji będziesz używać, ja strzelałem z GFC, P&J obecnie Guardera, EXCEL zdaje się ... butla, worek 3500 na kilka spotkań, mi wystarczy, sam zdecydujesz :-), na co cie stać ... sam porównasz kiedyś kulki Edited May 6, 2010 by kocotgrz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts