RafaeloPL Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Witam! Chcę zmierzyć się z moimi przyjaciółmi w grach komputerowych. Moglibyście mi polecić jakieś ciekawe tytuły gier z możliwością grania przez internet (Battlenet nie wchodzi w grę :-F )? Interesują mnie gry z gatunku RTS obsadzone w czasach współczesnych, które kładą duży nacisk na rozbudowę i wymagają odrobiny pomyślunku oraz FPP byle nie o 2 Wojnie Światowej... :-P Dobrą strategią ekonomiczną również nie pogardzę. Proszę o zamieszczanie tytułów gier wydanych do roku 2005, ponieważ nie wszystkie nasze komputery pociągną coś więcej. Z góry dziękuje i pozdrawiam! :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Szopenp Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 (edited) jesli lan to polecam serie witnamów i wietkongów, Delta Force: Black Hawk Down(cooperativ) i SWAT 4 bardzo fajnie gra się cooperativ i mozna grac na sieci również. Edited October 30, 2008 by Szopenp Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Sudden Strike 2, call of duty 4 :P Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 jesli lan to polecam serie witnamów i wietkongów "Witnamów"? :mrgreen: A jeśli Vietcong, to tylko pierwsza znakomita część- sequel był do bani. Quote Link to post Share on other sites
Szopenp Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=4584 ten akurat nie jest najlepszy (sporo bugów) ale klimat całkiem całkiem, http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=1797 bardzo małe wymagania a klimat gierki na cooperativ bardzo podajny. Quote Link to post Share on other sites
WUZI Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Counter Strike (1.6 najlepszy), Warrock. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Interesują mnie gry z gatunku RTS obsadzone w czasach współczesnych, które kładą duży nacisk na rozbudowę i wymagają odrobiny pomyślunku C&C Generals: Zero Hour Może nie tyle duży nacisk na rozbudowę (choć i tak bardzo duży moim zdaniem), ale na pewno wymagają pomyślunku i strategii :). Przynajmniej ja się w to w cholerę zagrywałem :). Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Company of Heroes, albo World in Conflict :killer: Quote Link to post Share on other sites
Goose Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Jeżeli nie masz co z kasą zrobić a chcesz miec zabawe nawet i na długie lata, World War 2 Online około 300pln za roczną subskrypcje, parenascie tysiecy graczy na raz na jednym jedynym serwerze, troszke wybrakowana mapa zachodniej europy, troche fikcji (dominującą zachodnią armią jest armia francuska) lotnictwo, marynarka, siły lądowe etc etc. http://www.battlegroundeurope.com/ Quote Link to post Share on other sites
Deimos Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Jeżeli chodzi o FPP, które nie są osadzone w klimatach 2WŚ, to polecam Aliens versus Predator 2. Rozgrywka potrafi być naprawdę wciągająca ;) Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) Jeżeli chodzi o FPP, które nie są osadzone w klimatach 2WŚ, to polecam Aliens versus Predator 2. Rozgrywka potrafi być naprawdę wciągająca ;) ...a w multi wręcz genialna. Problem w tym, że Z dniem 1 grudnia firma Sierra postanowiła zamknąć serwery obsługujące tryby multiplayer w ich najstarszych i jak sami twierdzą - niegrywalnych już tytułach (w tym AvP2). Przyczyny tej decyzji nie są znane, aczkolwiek może to mieć związek z włączeniem Vivendi do Activision Blizzard. Dupki. Edited December 27, 2008 by Lajon Quote Link to post Share on other sites
GTI Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Rainbow six vegas tak 1 jak i dwójka :) Swietny taktyczny shooter :D Swat 4 tez bardzo fajny. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Jeśli chodzi o shootery taktyczne, to od siebie również jak reszta polecam SWAT4 oraz jeszcze Splinter Cell: Chaos Theory, którego Multi powaliło mnie na kolana. PS: @Lajon - Twój podpis również mnie na kolana powalił :D. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Jeżeli nie masz co z kasą zrobić a chcesz miec zabawe nawet i na długie lata, World War 2 Online Genialność tego konceptu rzuca mnie na kolana, ale 45 zeta miesięcznie już nie wydolę. Zresztą znając życie, znów mi się po pół roku znudzi. Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Armed Assault (ArmA) <Coop> Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 A ja polecam DEFCON :) http://en.wikipedia.org/wiki/DEFCON_(computer_game) Quote Link to post Share on other sites
kozaq Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Call of Duty: World at War; Call of Duty 4 (bo w klimacie :D ), Counter Strike: Source, ew. mod- Insurgency Quote Link to post Share on other sites
PawelN Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Tribes 2, najbardziej rozbudowany multi jaki widziałem, ale problem jest taki że Tribes 2 już umarło :( Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Ostatnio chwalę sobie Left4Dead - co prawda tylko na czterech graczy, ale rozwalenie kampanii na Advanced czy Expercie w dobrym towarzystwie jest diabelnie miodne. Ostatnio kumple z Arnie's zadziwili mnie likwidowaniem hordy sposobem "na schowek". Quote Link to post Share on other sites
Deimos Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Ostatnio chwalę sobie Left4Dead - co prawda tylko na czterech graczy (...) Da się w to grać na LANie czy w grę wchodzi tylko całkowity online? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Da się w to grać na LANie czy w grę wchodzi tylko całkowity online? Nie zauważyłem, poza tym po całym syfie z "non-Steam" Counterstrike'em mam chęć traktować za takie pytania w ten sam sposób co głupich a pechowych Smokerów, którzy chcą mnie łapać jęzorem na otwartej przestrzeni. Z kolby. Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 ArmA czyli Armed Assault. To prawnie nie gra ale narzedzie to cwiczenia. Zobacz film z naszej ostatniej misji. http://vimeo.com/2779367 forum: Armedassault.com.pl dla zainteresowanych forma grania w coop (co-operative czyli ludzie przeciwko komputerowo sterowanemu przeciwnikowi) polecam bardzo ARMA jako ciwiczenie taktyczne dla ASG Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Wolfenstein Enemy Teritory z patchem 1.04 jak się nie mylę, wszystkie części CoD'a i oczywiście Vietcong :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 i oczywiście Vietcong :uśmiech: Obudziły się we mnie wspomnienia na słowo Vietcong :) Godziny spędzone w coopie i w multi. To była gra !!! Szkoda, że nie zrobią reanimacji tygo tytułu na obecne konsole. Quote Link to post Share on other sites
rahil Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 CS 1.6, CS Source, Combat Arms oraz Call of duty 4. Tytuły na prawdę warte uwagi :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts