Punk4ass Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Witam właśnie doszła mi lunetka 40-stka, oczywicie wszystko cool aż do chwil założyłem lunetkę na RIS'a i patrze w okular połowe obrazu nima :-F przeszkadza mi muszka w m4 jak ja zdemontowac ?? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Wybić sworzeń trzymającvy ucho na pasek. Wykręcić śrubkę która pod nim jest. Zdjąć tłumik ognia. Wybić dwa sworznie na bokach muszki, pod lufą. Zdjąć muszkę. Popłakać się, ze odlatuje ci przedni chwyt. Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted October 23, 2008 Author Report Share Posted October 23, 2008 (edited) "Fak" a jak to przytrzymać :-F dobra... a jak te piny wybic :???: Edited October 23, 2008 by Punk4ass Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Wybicie pinów to niezwykle trudna sztuka którą zgłębili tylko mnisi z klasztoru Shaolin... Po latach badań odkryli, ze świetnie nadaje się do tego młotek i srubokręt o małej średnicy albo inny przedmiot o średnicy podobnej do pinu... Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Wybijakiem o odpowiedniej średnicy - inaczej będzie cieńko... Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
CoDam Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Wie ktoś jak zrobić żeby przedni chwyt nie odlatywał? bo mam taki sam problem... Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Przykręcić muszkę :) Quote Link to post Share on other sites
AvEpL Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Miałem ten sam problem.Co zrobiłem? - Flex'em ujeba...m samą muszkę(zachowując ten kawałek który trzyma chwyt przedni).Tam gdzie ściąłem muszkę,psiknąłem czarnym lakierem(ładnie spiłuj pilnikiem nierówności). Oczywiście jak będziesz chciał wrócić do muszki - to będziesz musiał wydać kolo 30zł na nową. Innego wyjścia nie masz.Ale zastanów się czy aby na pewno chcesz przymocować lunetę bezpośrednio na Ris'a,a nie np. na rączce transportowej bo: -nie założysz już maski(w masce nie przytulisz się już tak do kolby i przez to nie będziesz widział dobrze przez lunetę) -testowałem obie opcję i szybciej i wygodniej jest mierzyć przez lunetę zamontowana na rączce transportowej lub podwyższonej szynie -minus - wyższy montaż nie wygląda zbyt profesjonalnie(oczywiście są gusta i guściki),ale z drugiej strony - m4 nie jest i nie będzie karabinkiem snajperskim. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Innego wyjścia nie masz. Może jeszcze kupic blok gazowy. Drogi blok gazowy. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=7478 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 http://rsov.com/product.php?langId=1¤cyId=1&manufacturerId=10&prodId=17921&cateId=0 albo tani blok gazowy, tylko że trzeba dwa tygodnie czekać. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted June 29, 2013 Report Share Posted June 29, 2013 A składana muszka? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts