Fresh Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 (edited) Przed wekendem stwierdziłem ,że mam za mało kulek g&g 0,25 i potrzebowałem szybciutko coś dokupić. Z braku czasu skorzystałem z podrzuconego adresu od kumpla allegro urzytkownik: Trema61 Podjechałem i kupiłem kuleczki osobiście sprawdzone i jedne z lepszych a mianowicie xtreme 0,25g 2800 sztuk za 31 zł(nie kupowałem ich jakies pól roku bo leciałem na g&G W sobotę przeżyłem szok. Strzelam na strzelnicy na Bernerowie kolo lotniska bemowo z M15A2 CA z lufą 590mm prometeusza .Zwykle kulki precyzyjne lecą jak po sznurku spokojnie 50 metrów. A tu na tych xtremach nie mogłem trafić serią z 20 metrów w butelkę po 2 litrowej koli-- wszystkie kulki rozchodziły sie na wszystkie strony i z serii 20kul wchodziły 2:):):):) Broń nie była zawalona smarem , zreszą zacząłem najpierw strzelać g&g 0,25 i było jak zawsze idealnie nawet do 45-50 metrów Powiem jeszcze ,że byłem z kolegą który wypróbowywał dopiero co wyjęta z pudełka sr 25 od p&j chłopak zaczął od tych trefnych XTREMÓW i sie załamał, na szczęscie miałem tez inne kuleczki:) Mam pytanie czy ktoś z Was miał kiedykolwiek problemy z kulkami XTREME??? Czy firma Xtreme zaczęła nagle produkować tandetę pierwszej klasy czy należy szukać winnych gdzie indziej??? Inny mój kumpel który tez kupił te same kulki w tym samym sklepie nie zauważył problemu, a jak oświadczył sprzedawca kulki były z tej samej dostawy od gunfire. Wieć o co tu chodzi Panowie? Edited October 26, 2008 by Fresh Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Też kupiłem te kulki, a raczej dostałem gratis do repliki. Moje lecą nawet ładnie, ale niestety jak te xtreme moim subiektywnym zdaniem nie dorównują np. blasterom. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Było już o tym na forum, wystarczy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted October 26, 2008 Author Report Share Posted October 26, 2008 Było już o tym na forum, wystarczy poszukać. Mógłbys podać linka bo jakoś nic nie znalazłem o xtremach Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 To poszukaj se tematu o lewych kulkach z Gunfire. Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted October 26, 2008 Author Report Share Posted October 26, 2008 Tak sie składa ,że przeglądnałem ten temat i nic nie ma akurat o xtremach Zatem ponawiam pytanie czy ma ktoś podobne doświadczenia z kulkami xtreme pochodzącymi z gunfire-a? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Już kiedyś to zauważyłem z tym że 0.2 . Tu masz temat . http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=49516&st=0 Quote Link to post Share on other sites
mag Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Biorąc pod uwagę to, że asgshop zrezygnował ze sprzedaży tych kulek (mają już tylko 0,12 i 0,2) to można przypuszczać, że kulki zepsuły się jako takie. Quote Link to post Share on other sites
Zigfir Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Ostatnio nabyłem małą paczkę. Na kilka sprawdzanych wszystkie miały bąble wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Zig obacz sobie raport BBBMAX i tam się przekonasz iż w większości kulek jest bombelek powietrza. Zresztą dubluje się on z innym w którym stwierdzono iż nie jest to zjawisko powszechne. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Trefne 0,25 Xtreme??? Tyle ich przerabiam ale pierwsze słyszę o takim numerze. Fresh a paczka była fabrycznie zabezpieczona przed otwarciem? Na kilka sprawdzanych wszystkie miały bąble wewnątrz. Wszystkie mają bąbel w środku :roll: Wynika to z procesu produkcji. Quote Link to post Share on other sites
VITREUS Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Tyle ich przerabiam ale pierwsze słyszę o takim numerze. A z czego one sa przerabiane? Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 A z czego one sa przerabiane? Z uranu... Facet myślenie nie boli... Aby nie było iż nic nie wnoszę do rozmowy. Osoby z mojego otoczenia nie uskarżają się na te kulki... Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 (edited) A z czego one sa przerabiane? Dość często z nich strzelam... Edited October 30, 2008 by luglo Quote Link to post Share on other sites
VITREUS Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 (edited) name='SAper111' date='29/10/2008, 14:17' post='881356']Z uranu... Facet myślenie nie boli... Facet - myślenie nie boli. To żart był... :wink: name='SAper111' date='29/10/2008, 14:17' post='881356']Osoby z mojego otoczenia nie uskarżają się na te kulki... A ile z nich jest pracownikami firmy która je sprzedaje? Może byłoby dobrze gdyby osoby związane zawodowo z dystrybutorem się nie wypowiadały w temacie co? Edited October 31, 2008 by VITREUS Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Facet - myślenie nie boli. To żart był... :wink: A ile z nich jest pracownikami firmy która je sprzedaje? Może byłoby dobrze gdyby osoby związane zawodowo z dystrybutorem się nie wypowiadały w temacie co? Bystry jak woda w kiblu? Ja nie reprezentuje firmy ale jeśli Ci tak to przeszkadza to może pośledzisz inne temety? No i popularna teza... Po co dajesz niepotrzebne posty? Zresztą szkoda gadać... Tak dla twojej informacji znam osoby strzelające z tych kulek i nie pracujące w "firmie" czy też CIA ani FBI ani NFZ. No już to może zanim coś powiesz to zastanów się co i czy w właściwym miejscu to robisz... Masz coś do powiedzenia na temat to proszę słucham... Taka dyskusja się już odbyła nie tak dawno i tak jak napisałem, okazało się iż opini jest tyle ile jest osób, pewnie Tobie się to nie podoba iż na podstawie takiej "próbki" statystycznej nie można nic wywnioskować... Niemniej z miłą chęcią dasz jakiś wystrzałowy post z zakresu "Co autor miał na myśli?". Aby nie było iż nabijam posty sobie (bo z pewnością zostanę o to posądzony przez "Vitreusa" oto link do tematu http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=49516&st=20 Właściwie po co został zdublowany tego ja nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted November 1, 2008 Author Report Share Posted November 1, 2008 (edited) Trefne 0,25 Xtreme??? Tyle ich przerabiam ale pierwsze słyszę o takim numerze. Fresh a paczka była fabrycznie zabezpieczona przed otwarciem? Wszystkie mają bąbel w środku :roll: Wynika to z procesu produkcji. Witam .Paczka była na tą zapinkę co większośc torebek foliowych oraz lekko zgrzana niecały centymetr nad zapięciem, na tyle lekko ,że dalo sie to reką normalnie rozłączyć. Ja tez byłem zszokowany totalnym brakiem wyważenia tych kulek - nie wierzę ,że to mogą być oryginalne xtreme 0,25. Mam jeszcze pół paczki tego szajsu, bo dróga połówką ledwo wcelowałem w butelkę po coca coli z 20 metrów:) średnio 1/10 :) Aż tak firma xtreme nie mogła zejść na psy. I dodam ,że kumpel inny też kupił w tym sklepie i nie narzekał- zatem coś mi tu pachnie albo raczej nie pachnie. Postaram się w najbliższym czasie porównać nasze kulki. Zmierzyłem ich średnice suwmiarką i nie przekracza ona 5,90mm i waha się między 5,85 a 5,90- tych moich Czy to mogą byc xtremy? Edited November 1, 2008 by Fresh Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Suwmiarką nie da się zmierzyć średnicy kulek i było o tym już nie raz... A co do extremów, to ponieważ ogólnie znikają z rynku (z różnych sklepów) to nie węszyłbym przesadnej sensacji w jakimś sklepie, tylko w ogólnej jakości tych kulek. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 mi te kulki nigdy się nie podobały... słaba powtarzalność na km headzie i zacinki w midcapach. Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted November 3, 2008 Author Report Share Posted November 3, 2008 Suwmiarką nie da się zmierzyć średnicy kulek i było o tym już nie raz... To w takim razie ja mam taką którą się da zmierzyć ponieważ drugi centymetr obu ramion mierzących suwmiarki ma krawędzie o grubosci 3-4 mm a na takiej długości ciężko nie zmierzyć najwiekszego wymiaru. Chyba ,że nie o to chodzi:) Dziękuje wszystkim za wypowiedzi. Skoda ,że xtremy zeszły na psy - bo nie mam wątpliwości co do tego ,że były b. dobre(sprawdzałem celność na preclufie 23metry 3/4 kulek w 1/4 kartki formatu a4) Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 (edited) Nie o to chodzi ;) Suwmiarka nie ma dostatecznej dokładności, kulki są plastyczne i nie są idealne, do tego błąd pomiaru i czynnik ludzki, itp. Pozdrawiam, MAG EDIT: Na dzień dzisiejszy mogę polecić np. G&G jako bardzo dobre kulki. Edited November 3, 2008 by mag Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted November 6, 2008 Author Report Share Posted November 6, 2008 Nie o to chodzi ;) Suwmiarka nie ma dostatecznej dokładności, kulki są plastyczne i nie są idealne, do tego błąd pomiaru i czynnik ludzki, itp. Pozdrawiam, MAG EDIT: Na dzień dzisiejszy mogę polecić np. G&G jako bardzo dobre kulki. Wiem teraz takich właśnie uzywam - swietne skupienie strzału 0,28 latają super 0,25 też wysmienicie Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 (edited) Suwmiarką da się zmierzyć średnicę kulek. Elektroniczna z dokładnością do 0,01mm i już jest ok. + odpowiednia grubość. Edited November 10, 2008 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Na temat suwmiarek już było nie raz - w skrócie nie da się - zwłaszcza elektroniczną. Jak zdecydujesz się kiedyś wybrać politechnikę, to dowiesz się o błędach pomiaru, przyrządu (i jego dokładności). Gdyby to było takie proste, to nie było by osobnej nauki o takich zagadnieniach traktującej. Niestety nie jest. Pozdrawiam, MAG I proszę zostawmy już ten temat, ten cały offtop. I najlepiej niech jakiś mod zamknie temat. No chyba, że ktoś ma coś do dodania istotnego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts