Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Powiem tak: trzyma się ją naprawdę fajnie i w łapkach, i na nodze. Niestety nie mam jeszcze żadnej latary aby podczepić pod USP więc wszystko lata w środku. Moje największe obawy mogą wzbudzać paski wokół uda - szczególnie te gumki. Nie są w żaden sposób jakby ograniczane czyli mogą się szybko rozciągnąć. Klamry wyglądają solidnie. Jak by ktoś miał jakieś konkretne pytania to służę pomocą.

Wcześniej w temacie były wypisane kabury jakich się używa w BW, ale ciekawi mnie jedno. Napisane było że KSK i Fernspaher dostali Serpy w wersji CQC, na zdjęciu jest z montażem na molle na kamizelce. Interesuje mnie czy noszą je również na platformie udowej? Czy na udzie to "pełne" Serpy i Safarki 6004 tylko?

• 4 months later...

@Sledzikmaster: napisz proszę coś wiecej o tej kaburze. Jakie wrażenie sprawia tworzywo. Jest elastyczne, sztywne? Mocowanie do panelu jest stabilne? Oczka śrub mocujących się nie wyrabiają? Jak z jakością pasków? (na zdjęciach widać kiepskie szycie) Klamry są markowe czy jakieś chińskie no-name'y? Jak sprawuje się system zabezpieczania broni? Nie ma obawy przed niechcianym odchyleniem zabezpieczenia? Jeśli masz możliwośc, to wrzuć jakieś zdjęcia. Z góry dzięki

Jeśli mogę to zabiorę głos - mam wersję na P226 ;)

Miałem w swoim życiu 3 Safarilandy - z trzech różnych serii (od starych po nowe modele). Powiem tak - widać różnicę w materiałach (no ale kabura kosztuje jakieś 3-4 razy mniej niż oryginał ;)). Największa bolączka to paski dookoła uda - są wykonane z waflowej jakości materiałów, więc polecam wymienić je na coś lepszego (Orkan ma jakieś gumy w ofercie z tego co kojarzę) ;)

Reszta jest w porządku - replika trzyma się kabury tak samo dobrze jak w oryginale :)

IMG_4515.JPG

IMG_4513.JPG

IMG_4514.JPG

• 2 weeks later...