Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16 G&P + Komora KA + Gumka Systema

Recommended Posts

Jeśli dystanser przy HU skręconym na 0 nie wystaje w lufie, to nie jest to jego wina. Może plastikowa obejma na lufę pękła i nie trzyma dobrze lufy? Wtedy o kompresji nie będzie mowy. Może przy wciskaniu lufy do komory dopchnąłeś ją za mocno i A) ścięła kołnierz gumki, B) wybrzuszyła kołnierz gumki, przez co nie uszczelnia się on z dyszą.

Metoda prób i błędów Cię czeka.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Więc przestrzeliłem przez okno (tydzień później) kulki wystrzeliwały ale zasięg był bardzo mały i trochę się przycinały używam EXELI.

Teraz wyśle na ASGSHOPa replikę na tuning to powiem żeby przejżeli chyba że wy wcześniej pomożecie

Pozdrawiam

• 7 months later...

Komory KA są denne i działają czasem, z tego co ustaliłem to są tak ciasne że lekka odchyłka dyszy powoduje zacinki kulek spadek FPSów itd.

Swoją komorę kupiłem 2 dni temu i nawet szlif dyszy nie pomógł, dalej są cyrki, jedynie posiadacze emek z regulacją położenia GB może być to śruba od kolby np. mogę sobie poradzić, komorę oddaję do sklepu bo nie nadaje się do niczego.

Serwisant z asgshopu na temat tej komory powiedział mi że nie każda emka będzie z nią banglać więc oszczędzę sobie nerwów.

BTW. po kiego zamontowali te o'ringi? Jakiś chyba efekt psychologiczny :F jedynie ta od strony maga może coś pomóc ale na bank nie pomagają one w szczelności układu, za to dopowiada dobrze uszczelniona część komory obok gumki i kołnierz gumki HU.

• 2 weeks later...

mam podobny problem od jakiegos czasu, pisałem tez o tym ,ale porady nie pomogły , wszystko było ok do momentu az nie wymieniłem stockowej komory G&P na KA, uległem chyba tez tej zbiorowej fascynacji komorami KA, obecnie ganiam ze stockową komorą G&P i problem z "utykającymi"kulkami i rozrzutem sie skończył, ( replika M4A1N WGC Custom, lufa precyzyjna KM-Head 6,04 363, gumka systema, dystanser "H", sprezyna m120

Edited by kastor

Ta, uwielbiam tych co jak nie potrafią czegoś założyć, dopasować to zaczynają pisać że to badziew.

Zaiste wmasg-owy styl specjalistów...

Ciekawe czemu w 99% narzekają głównie Ci co komory sami montują?

A na pytania o montaż, zawsze odpowiadają, że 100% jest wszystko dobrze zamontowane...

Ciekawe czemu w 99% narzekają głównie Ci co komory sami montują?

A na pytania o montaż, zawsze odpowiadają, że 100% jest wszystko dobrze zamontowane...

Bo zawsze łatwiej napisać, że to części są do d... niż przyznać się, że poskałdać się nie umi :-F

No cóż kolezanki i koledzy, spodziewałem sie jednak ze moja i takze krytyczna wypowiedz o tej samej kobinacji ( mam na mysl:i replika G&P+Komora KA+Gumka+Systema) skłoni gogos do jakiejs konkretnej porady, bo tak to kazdy potrafi odpisac. dodam ze "pare" latek juz "zagladądam" do replik , to i owo wiem, to nie pierwsza komora KA którą wymieniłem. Czesto jak sie tylko dało korzystałem z serwisu jak i konsultowałem sie z serwisantami przodujacych dostawców replik i czesci asg w tym kraju, ale jak widac to liczba postów uprawnia chyba do wszystkiego. A chcecie sznowni koledzy znawcy poznac prawde i przyczyne problemu o którym pisałem?To po rozmowie z pewną osobą z serwisu dowiedziałem ze nie kazda komora idealnie "gra" z kazdą repliką, i tak tez moze byc.I co wy na to?

Bo fakty mówią same za siebie . Zamontowałem inną komore KA w replice kolegi ale tym razem w M4 z G&G i problemów nie ma.Jakie poczyniłem spostrzezenia?Otóz body "górne" bardzo dobrze spasowane z "dolnym". (gdzie w mojej M4 z WGC wyczuwalny jest pewien luz)Komora "siedzi" ciasno , nie rusza sie do przodu i do tyłu jak w mojej M4 i ostatnie na koniec, mam u siebie metalowa dysze o przekroju walca o jednakowej srednicy zewnetrznej, w G&G była dysza z tworzywa sztucznego z wyrażnym przewęzeniem w połowie sojej długosci. Moze teraz kogos naprowadze i ktos napisze cos konkretnego, dlaczego zdarza sie ze kulki "staja" w lufie?

Witam!

Niejako wezwany do tablicy odpowiadam:

Swoją komorę kupiłem 2 dni temu i nawet szlif dyszy nie pomógł, dalej są cyrki, jedynie posiadacze emek z regulacją położenia GB może być to śruba od kolby np. mogę sobie poradzić, komorę oddaję do sklepu bo nie nadaje się do niczego.

Serwisant z asgshopu na temat tej komory powiedział mi że nie każda emka będzie z nią banglać więc oszczędzę sobie nerwów.

Wspomniana dysza jakiej obróbce była poddana? "Szlif" może sugerować szlifowanie, tu rodzi się pytanie jak było wykonane "w ręku" czy za pomocą precyzyjniejszego urządzenia?

Normalnie się toczy przy użyciu tokarki, a jak trzeba to jeszcze poleruje. Z uwzględnieniem kąta tzw przylgi, czyli końcówki dyszy.

Ze śrubą "od kolby", głównie w replikach CA, dobrze kombinujesz, o czym wspomniałem w naszej rozmowie telefonicznej.

...

No cóż kolezanki i koledzy, spodziewałem sie jednak ze moja i takze krytyczna wypowiedz o tej samej kobinacji ( mam na mysl:i replika G&P+Komora KA+Gumka+Systema) skłoni gogos do jakiejs konkretnej porady...

To po rozmowie z pewną osobą z serwisu dowiedziałem ze nie kazda komora idealnie "gra" z kazdą repliką, i tak tez moze byc.I co wy na to?

Bo fakty mówią same za siebie . Zamontowałem inną komore KA w replice kolegi ale tym razem w M4 z G&G i problemów nie ma.Jakie poczyniłem spostrzezenia?Otóz body "górne" bardzo dobrze spasowane z "dolnym". (gdzie w mojej M4 z WGC wyczuwalny jest pewien luz)Komora "siedzi" ciasno , nie rusza sie do przodu i do tyłu jak w mojej M4 i ostatnie na koniec, mam u siebie metalowa dysze o przekroju walca o jednakowej srednicy zewnetrznej, w G&G była dysza z tworzywa sztucznego z wyrażnym przewęzeniem w połowie sojej długosci.

Kastor, poniekąd słuszne spostrzeżenia.

Kombinacja z dyszą Systemy, często pomaga, bez zbędnych przeróbek.

W asgshopie powiedzieli mi że nikt nie narzekał na komory KA :wink: Serwis powiedział "Nigdy bym sobie tej komory nie kupił" :poddanie: Chociaż tam człowiekowi prawdę powiedzą.

Nikt nie narzeka na montowane komory KA w serwisie ASGShop.

Nigdy bym sobie tej komory nie kupił, ale w sytuacji kiedy miałbym sobie ją sam montować, nie mając większego doświadczenia w tej materii i odpowiedniego zaplecza technicznego.

O czym oczywiście staramy się informować rzetelnie klientów proponując pomoc.

Na koniec.

Proszę nie wyrywaj zdań z kontekstu, bo stawiasz moją osobę oraz serwis w niekorzystnym i nieprawdziwym świetle, na co nie mogę sobie pozwolić.

Pozdrawiam!

Krzysztof

• 2 months later...
  • 3 weeks later...