PRESTON Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 witam. mam zamiar zakupić replikę MP5 PDW G.5 Galaxy od krakmanów i stosować ją jako broń przyboczną. szukałem i szukałem ale bez skutku potrzebuję kaburę udową lub pod pachę w którą zmieści się MP5. wiem że takowe są bo widziałem film ze szkolenia AT prowadzonego przez gościa z mosadu. tak więc proszę Was o pomoc w poszukiwaniach. dla jasności dodam, że nie chcę stosować MP5 jako broni podstawowej do CQB (od tego mam M4 ICS) lecz jako lepsze rozwiąznie niż pistolety (zwłaszcza gazowe). z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Tu: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1174 lub tu: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4377 albo... tu: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2183 Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted November 9, 2008 Author Report Share Posted November 9, 2008 któtko zwięźle i błyszkawicznie. wielkie dzięki Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 (edited) Warto dodać, że efektywnie nie będziesz go mógł wyciągnąć bo grip z przodu przeszkadza, o ile w ogóle z magiem się zmieści. Ktoś już go uciął [gripa] :wink: kiedyś i podzielił się tym w topicu o MP5PDW. Edited November 10, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Zdecydowanie lepiej przerobić panel udowy dodając kieszeń na rączkę + pasek z klamrą. Jeżeli dobrze pamiętam Tuksiak zrobił coś takiego i pokazywał gdzieś na forum. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 A jeżeli chodzi o wersję M-Type do też działa takie coś? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 M-Type pewnie będzie za duże na nodze przez tą kolbę. Już prędzej bym kombinował z zawieszeniem 1pkt z szybkim odpięciem broni. O coś takiego: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=170 Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Chyba że tak. Chociaż to będzie dyndać trochę. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 To robisz sobie tak zwany weapons catch - pasek z klamnrą lub zapinany na rzep. Przyszyty/przyczepiony do kamizelki tak, żebyś mógł nim chwycić lufę repliki i ją ustabilizować. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Na litość boską! Niech ktoś poprawi tą nazwę tematu :D Co to jest broń "przyboczna"? Kie licho... Druhna Bronisława - przyboczna akeli w Harcerstwie Polskim czy jak? Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Jeszcze brakuje żeby ktoś napisał/powiedział broń zaboczna, bo chyba reszta przyimków została już użyta :o sry za ot Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Nie wiem czemu nikt nie wpadl jeszcze na taki banalny patent jak ja stosuje. Otoż noszenie mp5k/pdw/m-type (w moim przypadku m-type) na plecach. Giwera jest zaczepiona w 1 punkcie na zawieszeniu ktore przekladamy przez lewe ramie i za pomoca jakies klamry lub czegos innego zaczepiamy giwere na plecach w miejscu pomiedzy magiem a oslona spustu lufa do dolu. Ja w swoim przypadku jako takowy zaczep wykorzystalem ladownice z kamizelki UTG ktora jest na pasie tej kamizelki. Mam kamizelke modulowa wiec bez problemu przyczepilem ta ladownice do modulow na plecach. Jeden klik i giwera odpieta i gotowa do dzialania. Z zaczepiem spowrotem rowniez nie ma problemow. Taki patent jest o niebo wygodniejszy niz taszczenie takiej giwery na udzie (co za porojony pomysl !) lub pasie, szczegolnie jesli giwere ma byc wyciagnieta raz na ruski rok. Na dodatek nie trzeba sie martwic o giwere jesli sie czolgamy lub chcemy polozyc sie/oprzec na boku. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Moim skromnym zdaniem noszenie broi "odbocznej" jako MP5 jest trochę kłopotliwe. Wersję MP5 M-Type noszę w plecaku bo tak nie mam gdzie jej włożyć. Przymierzałem MP5 K z kolba udową i mi spodnie spadły 2 kilo robi swoje. Jednak pistolety są mało trochę przydatne za mały ROF. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts