VIPER-RT10 Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 @AS333pl Jak na moje oko to problem leży nie tylko w samym smarowaniu! Użyłeś ŁT do mechanizmu spustu? Powiedział bym że trochę za gęsty... Quote Link to post Share on other sites
JasDa Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Aby nie mnożyć tematów chciałbym się dołączyć. Właśnie zakupiłem nowy tłok ultimate oraz bore-up firmy modify do mojego HK416 od VFC. problem w tym że po wyciągnięciu z pudełka i złożeniu tłoka z głowicą tłoka po włożeniu do cylindra cały zestaw jest kompletnie nieszczelny od razu zapytałem o to sprzedawcy a on zapytał czy smarowałem te części i że posmarowanie wszystko poprawi czy to prawda, bo coś mnie się nie wydaje, gdyż głowica tłoka ma spore luzy. jestem jednak początkujący więc chciałem zapytać o waszą opinię. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Jeśli smar ma coś dać, to da mizerny efekt. Przejdź się do sklepu hydraulicznego i dobierz odpowiedni oring. Nie wiem jak z modify ale u guardera najlepsze oringi to 20x2,5mm 20,5x2,5 i 19x3 z czego 2 ostatnie lubią się uszczelniać też do tyłu więc trzeba uwazać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Bzdura. Zarówno o-ring ma luz na głowicy tłoka jak i sama głowica tłoka nie jest dopasowana średnicą do cylindra. Po prostu nasmaruj uszczelkę. Może być olej do mechanizmów precyzyjnych. Dopiero jeśli to nic nie da- możesz wymieniać uszczelkę. I pamiętaj, że głowice tłoka w AEG uszczelniają się dopiero przy wyższym ciśnieniu. Quote Link to post Share on other sites
JasDa Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 posmarowałem to smarem teflonowym poprawiło się trochę, ale to chyba będzie tak jak mówisz dexter z tym że przy wysokich ciśnieniach dopiero się to uszczelnia. Problem w tym że mój zestaw stockowego cylindra i głowicy jest super szczelny i porównując oba wpadłem w panikę bo to nowe modify zachowuje się całkiem inaczej niż stock od VFC. poskładam to do kupy i zobaczę jaki to razem daje rezultat. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts