AnR Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem tej repliki Colcicha. Ale nie mogę znaleść żadnej kabury do tego, dostępnej w PL. Może macie jakies propozycje, bo ja jestem w kropce. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 A napisałbyś po co i do czego Ci ta kabura? Miękka, sztywna, udowa, do noszenia na pasie... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 15, 2008 Author Report Share Posted November 15, 2008 Fakt, mógłbym. :S Sztywna kabura udowa - raczej. Ewentualnie na pas. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 (edited) Safari 6004 do springfielda operatora. Do wersji dla zwykłego colta podobno nie pasuje. Edited November 15, 2008 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 15, 2008 Author Report Share Posted November 15, 2008 A gdzie w PL jest dostępna? :F Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Na allegro widziałem dwukrotnie. W tym jedną nabyłem. Ale pistoletu jeszcze nie mam (właśnie Colta WE chcę nabyć), więc na 100% Ci nie powiem czy pasuje (zwykły colt pasuje na pewno). Teraz jest ale na wersję z latarą - http://www.allegro.pl/item482101972_kabura..._z_latarka.html Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 15, 2008 Author Report Share Posted November 15, 2008 Wiem, widziałem. Ale szukam potwierdzenia zanim wywale 300 zł. ;S Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Nie chce zakładać następnego tematu. Mam nadzieje, że nie zostanie to potraktowane jako offtop, więc - Zakładałem, że do kabury Safariland 6004 dla Colta zwykłego wejdzie wersja "MEU Colt", jednak od pewnego czasu nie jestem wcale pewien. Czy ktoś mógłby mnie upewnić w tym przekonaniu ? I także czy w kaburze wersji dla Colta z latarka, sam Colt także będzie trzymał się pewnie ? Sądzę, że tak, ale pewności brak. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 15, 2008 Author Report Share Posted November 15, 2008 Znajdź sobie własny topic! Poważnie to sądzę, że będzie sie trzymał. On tam specjalnie wygładowo nie jest zmodyfikowany. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 (edited) MEU wejdzie na 90%. Kabura przeznaczona do colta z latarką nie będzie trzymała samego pistoletu. Co do ostatniej informacji - tak wyczytałem w instrukcji do mojej kabury. Edited November 15, 2008 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 To ja też się podepnę pod temat ;) Czy są robione sztywne kabury ale takie z możliwością przyczepienia do pasa/kamizelki tak jak zwykłe ładownice modułowe ? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Są przejściówki (takie robi Safariland do swoich, BHI do serpy). Jak nie ma można użyć malice clips (jak ja do securitylanda). Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 (edited) Pewnie. Na przykład kaburę 6004 safarilandu można zdemontować i zamontować na adapterze do systemu molle. http://www.uniflip.com/catalogs/4625/8393/pub/index.html - w tym katalogu na 21 stronie jest taki adapter. Wukasz był szybszy :) Edited November 15, 2008 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Kabura przeznaczona do colta z latarką nie będzie trzymała samego pistoletu. Co do ostatniej informacji - tak wyczytałem w instrukcji do mojej kabury. Ja słyszałem inaczej właśnie - ktoś może zweryfikować? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 1. Do Safarki pod latarkę wejdzie pistolet bez latarki i będzie w niej dobrze trzymany jeśli miejsce na latarkę wypełnimy czymś na kształt latarki (choćby styropian). 2. Kabury sztywne do mocowania na kamizelkach robi np. Blade Tech. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 19, 2008 Author Report Share Posted November 19, 2008 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3915 A ta? Teraz już serio. Jakakolwiek kabura do Colt'a? :> To chyba kopia Serpy blackhawka jeśli się nie myle. Jest szansa, że podjedzie ona do ich panelu udowego? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 11, 2008 Author Report Share Posted December 11, 2008 Piszę 2 posty pod sobą bo nie ma edycji. Jakby ktoś kiedyś miał podobny problem. Kupiłem w końcu, nie ukrywając, że z duszą na ramieniu kabure BlackHawka, Omega. http://www.1sks.com/store/blackhawk-omega-...lt-holster.html Znalazłem na allegro za 150 zł. Była opisana, że do Beretty, ale Colt wchodzi do niej idealnie. Quote Link to post Share on other sites
mcrobb Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 (edited) Sorki ale podpinam sie pod temacik. Właśnie kupiłem kabure udową "Serpe" dedykowaną dla Beretty M9, i za holere nie moge jej tam włażyć. Co się okazało iz mam Berette M9A1 z CG model ten wyposarzony jest w szyne montażową która blokuje normalne umieszczenie klamki w kaburze mam pytanie czy dla takiego modelu broni jest produkowana specjalne kabura? Zal mi po prostu kasy (250 zł) z klamki jestem bardzo zadowolony a i serpa przypadła mi do gustu. Edited December 11, 2008 by mcrobb Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Możesz jeszcze spróbować dorwać kabure na colta od tactical tailora http://www.tacticaltailor.com/tacholster.aspx ja kupilem za 80zł na moto veteran bazarze w Łodzi u nich www.sklepmilitarny.eu mieli jeszcze pare sztuk. Zadzwoń i zapaytaj może nie koniecznie dokładnie o tactical tailora tylko o kabury udowe jakie mają bo troche nie kumaci byli na giełdzie. Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Zakładałem, że do kabury Safariland 6004 dla Colta zwykłego wejdzie wersja "MEU Colt" Tak wejdzie, jedynie imbusa trzeba odkręcić na luz i dopasować do wielkości pistoletu Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 @mcrobb - było o tym, że M9A1 nie pasuje do SERPY, zaoszczędziłbyś kasę :wink: I póki co Blackhawk chyba jeszcze nie wypuścił udówki, która by pasowała. Ze sztywnych chyba tylko Safariland Ci został - bodajże wersja dla Beretty Vertec (nie jestem do końca pewien bo Vertec ma trochę krótszy szkielet) bądź dla Beretty ze światłem - jest ich kilka i któraś z nich trzyma Berettę nawet bez zamontowanej latarki. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 13, 2008 Author Report Share Posted December 13, 2008 Nie chce psuć zabawy, ale kolega ma Berette M9 Tactical TM i wchodzi mu do Serpy idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Zabawy nie psujesz bo M9 Tactical Master TM nie ma szyny pod lufą :wink: Kolega mcrobb ma kopię Beretty M9A1 z szyną właśnie i w tym sęk. Quote Link to post Share on other sites
mcrobb Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 No to plendz. Z serpą się nie władowałem bo kupiłem nówke za 250 zł wiec powinnem ja spokojnie sprzedać, ale tak mi odpowiadała, taka była ładna -amerykańska... :lol: No nic poptarze za Safariland, może coś podejdzie. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Zostaw Serpe, zmień replikę ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts