Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mocna bateria i słaba sprężyna

Recommended Posts

Ta bateria wg do czego innego jak do stocka się nie nadaje ;) 16,5A prądu rozładowania i pewnie ze 25A chwilowego ;)

Czyli mimo tych 11,1 V nie będzie jakoś specjalnie dawać w pióra? Obecnie w jednej replice jest 9,6 Sanyo 1800 i z m130 radzi sobie bez problemu - po wymianie baterii będzie szybciej czy wolniej?

Teoretycznie dużo szybciej :-F

Podobno li-poly 7.xV jest odpowiednikiem 8.4V/9.6V.

Ja bym wymienił tą baterie na tego li-poly. Tanie są, ładowarki też i na singlu nie ma prawa Ci się chyba nic stać.

Oczywiście teoretycznie :-F

EDIT: Musiałem poprawić literówkę.

Edited by F4RR3LL

Najlepiej kup albo sprawdź kogoś kto ma taką batkę albo idź do sklepu, ładnie poproś i niech Ci dadzą postrzelać w sklepowym zaciszu.

Nie wiem czy to da radę ale w większości przypadków mi dają na chwilę zobaczyć, obcykać pomacać.

Pozdrawiam serdecznie,

F4RR3LL

"Kup i sprawdź" rzeczywiście dużo wnosi do tematu. Bez urazy Farel, ale nie o to mi chodziło.

I cały czas próbuję uzyskać informacje na temat tego, czy taka bateria, o ile jest rzeczywiście mocniejsza niż np. 10,8 Sanyo, nie wykończy mi silnika.

Po drodze wynikła kwestia prądu rozładowania i interesuje mnie jaki to ma wpływ na rof - niestety sklepy nie podają takich danych przy bateriach standardowych.

Edited by michalll

Krótka piłka:

stockowe M4 g&p + M120 guardera + li-pol http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2763

Replika ma strzelać na auto, ale nie pluć zębatkami. Da się jakoś obniżyć rof do poziomu znośnego? Zębatki, silnik?

Rafael, miałem 10.8 2200 g&p na m100 przez jakiś czas. Dobrze podające magi i wszystko działa w porządku.

Edited by Shadow

Przeżywacie. :lol:

Mam w MP5 Systemę Turbo, Sanyo RC 10.8V 3600mAh i M110.

Jedyne co odradzam przy takim rofie to helikalne zębatki Systemy - zdechły mi w 2 miesiące. To już stockowe CA chodziły prawie rok. Obecnie siedzą tam UTU Hurricane'a i rof spadł prawie niezauważalnie (1-2 kulki na sekundę, zależy od pomiaru). Problem jest tylko z singlem, bo po strzale tłok zatrzymuje się prawie na końcu drugiego cyklu i trzeba zwalniać sprężynę z wyczuciem na auto.

Pozdro

Edited by zdzisiu