pesinter Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Dobrze ale średnica wylotu lufy w DE to średnica pocisku 50. Action Express, a na screenach guardera wyglada to tak jakby to gwintowanie skierowane było niczym stożek, do środka... Przynajmniej tak to wygląda na sreenie i realne to raczej nie jest. Może screen to złudzenie... będe miał to sam ocenie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Najpierw: czy na tej konwersji sa oznaczenia .50 AE? Bo DE wystepuje też w innych wersjach i na konwersji mogą być bicia do innego kalibru? Quote Link to post Share on other sites
pesinter Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 (edited) To kliknij sobie na link na poprzedniej stronie tego tematu to będziesz wiedział 8-) Edited July 12, 2009 by pesinter Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 (edited) Dark a twoja konwersja ma już jakieś zadrapania ? Bo tak mam ochotę zaopatrzyć się w tą piękną replikę ale chromowana jakoś mi nie pasuje, a czarna znów będzie się rysować (farba się znaczy o ile jest malowana). Edited July 13, 2009 by RuN_ Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 (edited) Gwint istotnie schodzi w stożek i inaczej się tego wykonać nie da. Wynika to z różnicy między kalibrem kulki airsoftowej a amunicją .50AE (12,7 mm). Oznaczenia są identyczne jak w ostrym odpowiedniku, a numer seryjny jest inny dla każdej konwersji. Czy moja konwersja ma zadrapania? Nie wiem, sprzedałem. Pewnie tak, bo wątpię by stała w gablocie. Edited July 13, 2009 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
pesinter Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 Czy posiada ktoś na zbyciu muszkę do Desert Eagle pasującą do repliki Tokyo Marui? Jeśli tak to proszę o kontakt, dogadamy się w sprawie zakupu. Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 W sklepach można kupić zamienną stalową muszkę i szczerbinkę Guarder'a, np w Specshop'ie: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4196 . Quote Link to post Share on other sites
pesinter Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 Potrzebuje kupić chromowane(srebrne) części do pistoletu Desert Eagle, takie jak: - pin od spustu, - pin(zatrzask) od wyjmowania magazynka, - pin(zatrzask) od zdejmowania zamka z korpusu - 2 śrubki od motylkowych bezpieczników - slide stop czyli to co stopuje zamek po oddaniu ostatniego strzału Jeśli ktoś ma w posiadaniu te części lub całego popsutego i niepotrzebnego chromowanego Deserta to proszę dać znać pod numer 507800001 lub gg: 9454191 Przypominam że zależy mi tylko na chromowanych, metalowych częściach. PS. Napisałem to tutaj bo może ktoś chce się zamienić na czarne części do Deserta lub sprzedać swoje chromowane i niepotrzebne. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 witam mam takie pytanie : czy oksyda ( http://www.allegro.pl/item728664473_oksyda...ak_25_gram.html ) chwyci aluminium ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 jeżeli to faktycznie oksyda to nie. Oksyda chwyta się stali i to nie chromowanej bo wytwarza tlenek żelaza Fe3O4 (głównie) na powierzchni. Quote Link to post Share on other sites
Falkorn Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 (edited) Mam problem. Górny zawór w magazynku do Deserta puszcza mi gaz. Macie jakieś sposoby aby go uszczelnić? Jak go rozkręcić itp? Edit: Już sobie poradziłem. Edited April 11, 2010 by Falkorn Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 odkręcić można specjalnym kluczaykiem do zaworków po rozmontowaniu magazynka , najlepiej jest wymienić zaworek na nowy ale możesz przy rozkręcaniu obadać czy uszczelki są całe i jeśli wśo jest ok to wkręcić zaworek troszke mocniej niż był zamontowany wczesniej- czasami pomaga, ludzie stosują też taśme teflonową do uszczelniania , możesz obadać też ten patent ( nie zaszkodzi spróboać bo wkońcu nowy zaworek to od 60 do 80zł) link do klucza masz tu: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2966 niestety drogie dziadostwo ale mam troche gaziaków i musiałem zainwestować, powinien pasować do zaworków ksc, TM i podobnych Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Wykręć, ściągnij uszczelki, wymyj w wodzie z płynem do naczyń, wypłucz i szybko wysusz. Uszczelki umyj podobnie i wysusz. Załóż z powrotem, całość nasmaruj. Gwint do wkręcania w magazynek nasmaruj gęstym smarem sylikonowym np technicoil 416 (o ile pamiętam...) i caość skręć. Oczywiście jeżeli uszczelka jest uszkodzona którakolwiek to wymień. Quote Link to post Share on other sites
Falkorn Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Ma ktoś części ze starego Deserta? Chodzi mi o sprężynkę powrotną cylindra i taką zapadkę od blokady spustu. Albo jak ktoś wie gdzie kupić to dajcie link do sklepu. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 (edited) spr. powrotna cylindra może być z długopisa, lub jeśli ją ("stockową") jeszcze masz a końcówka się tylko urwała to odwijasz lekko 1 zwój i robisz zaczep na kształt tego który się urwał-ja tak zrobiłem i śmiga , co do zapadki blokady spustu to wydaje mi sie, że ktoś pisał tu: http://www.wmasg.pl/zbrojownia/gazowe/58/desert_eagle_.50ae/ w komentach, że ma znajomego który mu to dorobił (chyba ze stali) i pewnie za niewielką opłatą też Ci coś takiego wykombinuje pozdro Edited July 9, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
asas Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 (edited) Słuchajcie, ma ktoś może instrukcję do tego modelu? Na stronie Tokyo Marui nie potrafię się odnaleźć a bardzo potrzebuję dokładnego schematu budowy wnetrza zamka - mam przed sobą części do takowego, sęk w tym, że nie jestem pewien czy wszystkie. Ktoś pomoże? Prosiłbym o kontakt tutaj lub na PW. Edit - głupi i leniwy Asas nie przejrzał wątku, ma już to czego szukał i bierze się do pracy :) Edited November 29, 2011 by asas Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 jak co to ja mam do HFC (kopia TM) sam mam dalej problem ze szczelnością na magu ale do wiosny to oleje i tak :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 (edited) Skan schematu DE w wersji 2003. Aby powiększyć starczy kliknąć: Edited November 29, 2011 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Ze względu na rozmiar, i czas założenia odkopałem ten temat jako ogólny o desertach TM. Mam drobny problem, a mianowicie pin który trzyma zatrzask zamka siedzi bardzo luźno, ma tendencje do wysuwania się. Mam wrażenie że brakuje mi jakiegoś elementu który go powinien trzymać (w pinie jest nacięcie, ale nic w nie nie wchodzi) Jest może jakiś właściciel który wie jak to powinno wyglądać? I drugie pytanie gratis: nie ma ktoś luzem stopki do magazynka? Bump. Pilnie poszukiwana sprężyna powrotna do blowback unitu, kupiłem z długopisowym zamiennikiem, który zdechł. Quote Link to post Share on other sites
Chaszcz Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Hmm czy ktoś wie może, czy w jakimś znanym mu sklepie jest gdzieś dostępny DE TM? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 Regularnie pojawiają się w specshopie. Quote Link to post Share on other sites
EZOGHUL Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Regularnie pojawiają się w specshopie. Pojawiają się i od razu znikają. Quote Link to post Share on other sites
Chaszcz Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 dokładnie, specshop mam wrażenie sprowadza je po jednej sztuce Quote Link to post Share on other sites
Shadus Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 (edited) Pany a takie pytanko...pasują do DE z TM magi na co2 z KWC ? Gdzieś mi się przewinęło przed oczami, że nie ale wole dopytać dla pewności :icon_wink: Swoją drogą to w PL chyba magów do Marujca się kupić nie da i zostaje ściąganie z zagranicy :/ Edited April 9, 2015 by Shadus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts