Ssak Posted March 14, 2004 Report Share Posted March 14, 2004 Czy mieliscie taki problem ze zaczyna pekac wam plastik na tlumiku tam gdzie laczy on sie z lufa?Wiem ze to jest od jego wkrecania ale da sie temu jakos zaradzic?? Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted March 14, 2004 Report Share Posted March 14, 2004 Ssaku muszę przyznać, że musiałeś go mocno wkręcać i wykręcać :D . A przypadkiem w nic nie udeżyłeś? Wogóle gdzie Ci pęka na zewnątrz tłumika? Bo jeśli na zewnątrz to myślę, że czarną taśmą coś się zaradzi. Quote Link to post Share on other sites
Lizak_Specter Posted March 14, 2004 Report Share Posted March 14, 2004 Uwazam tak jak Lukzari ze tasma bedzie starczyc. A wrazie czego to moze skozystasz z reklamacji ?? Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted March 14, 2004 Report Share Posted March 14, 2004 Niestety Ssaku reklamacji nie może dokonać bo ma przywieziony z San Marino. No ale zawsze można wymienić na metalowy chwyt razem z tłumikiem (Con. Kit) do dostania na WGC za jedyne 93.50$ :D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 14, 2004 Report Share Posted March 14, 2004 hmmm a w ktorym dokladnie miejscu Ci peka? mi pekl tlumik (mocowanie bagnetowe) i z tego co pytalem w conajmniej dwoch innych egzemplarzach stalo sie to samo Quote Link to post Share on other sites
Ssak Posted March 14, 2004 Author Report Share Posted March 14, 2004 Gdzie peklo... czesc w srodku, niestety nie na zewnatrz(tzn. nie peklo ale lekko sie odgielo i niedlugo sie ulamie).A odgina sie to co powinno zatrzymac tlymik od wypadania po przekreceni jego. Szczerze powiedziawszy to nie wkreclem go mocno ale czy nie walnalem to nie moge przysiac :cry: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 15, 2004 Report Share Posted March 15, 2004 no czyli to co u mnie :? poza tym nie mogles go "mocno wkrecic" bo to jest mocowanie bagnetowe coz, tak jak wspomnialem - oprocz mojej jeszcze w 2 MP-piatkach tak sie stalo (o tych o ktorych wiem). Nowego tlumika TM nie dostaniesz raczej latwo, w machinegunie maja (czyt. moga sprowadzic) tlumik CA za 185zl... podobno pasuja :) Quote Link to post Share on other sites
Andy STReFA Posted May 18, 2004 Report Share Posted May 18, 2004 Próbowałem skleić ale pomogło to tylko na chwilę. Teraz nie dokręcam do końca. Quote Link to post Share on other sites
pLuTi Posted May 18, 2004 Report Share Posted May 18, 2004 Witam Od niecałego tygodnia jestem posiadaczem mp5sd6 TM(używana) i korzystając z tematu chciałem zapytać czy w waszych modelach występowało takie coś, że podczas strzelania niektóre kulki wylatywały z lufy nie prosto tylko w bok tak jakby odbiły się od krawędzi tłumika. Nie wiem czy to normalne, bo jestem zielony w te klocki. Zastanawiałem się czy może to nie jest wina hop-up’a lub kulek (0,28g Guarder). Pozdrawiam pLuTi PS: Nie wyśmiewajcie mnie ja po prostu nie wiem, co robić. Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted May 18, 2004 Report Share Posted May 18, 2004 Witam Od niecałego tygodnia jestem posiadaczem mp5sd6 TM(używana) i korzystając z tematu chciałem zapytać czy w waszych modelach występowało takie coś, że podczas strzelania niektóre kulki wylatywały z lufy nie prosto tylko w bok tak jakby odbiły się od krawędzi tłumika. Nie wiem czy to normalne, bo jestem zielony w te klocki. Zastanawiałem się czy może to nie jest wina hop-up’a lub kulek (0,28g Guarder). Pozdrawiam pLuTi PS: Nie wyśmiewajcie mnie ja po prostu nie wiem, co robić. Przyzman się, że ja w mojej mp5 z czymś takim się nie spotkałem. Sprawdź na innych kulkach, lżejszych czy dzieje się to samo. Być może są zdziebko za ciężkie. Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted May 18, 2004 Report Share Posted May 18, 2004 Podobny problem miał al_fik w nowej SD z CA. Rozkręciłem tłumik, wyjąłem gąbki, starannie i równo włożyłem ponownie na miejsce i jak dotąd jest OK! (2 m-ce). Może na początek spróbuj właśnie tak. Ściskam, Quote Link to post Share on other sites
rezul Posted May 19, 2004 Report Share Posted May 19, 2004 jak ja mialem SD i tlumik byl minimalnie zle dokrecony to kulki tez obijaly sie o kant wylotu z tlumika i wylatywaly w proszku ale dokladne dokrecenie pomagalo :D Quote Link to post Share on other sites
mixer Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Witam. Troszkę odgrzebie temat, ale mam sprawę do tego tłumika. tzn. w środku zaczęło mi coś latać i pytanie: Jak rozkręcić tłumik TM do SD6 i jeszcze jedno pytanie. Czy tłumik od CA do SD6 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1324 będzie pasował ? Quote Link to post Share on other sites
Dziku Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 Tłumik z CA nie pasuje do TM i vice versa. Quote Link to post Share on other sites
Cygan Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Czy można jakoś rozkręcić tłumik do Mp5Sd ? Bo zadnych srubek nie widziałem, pukałem w niego waliłem i nic :/ Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Jezeli rozbiera sie tak jak tlumik CA to odkrecasz pokrywke na samym koncu tlumika ( nie od strony repliki ale od strony wylotu lufy). Quote Link to post Share on other sites
BENNY777 Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Niestey zalezy w której wersji jakobi.Ja rozkrecałem tłumik od strony repliki.Jest tam jak by nakretka w kształcie pokrywki , i na niej są dwie dzuiry na specjalny klucz ,coś podombego do klucza od szlifierki.Ja do roskecenie wziołem zwykły mały śbubokręt i poprostu mocniej przekręciłem. [ Dodano: 09 Lis 2006 14:44 ] Oczywiście pisałem o tłumiki do CA. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 A to ciekawe bo w mojej (sd6 CA) jest tak jak pisał jackobi przykrywka od strony wylotu. Odkryłem to właściwie przypadkowo. U mnie tez kulki były w tłumiku jako grudki plastiku albo czasami całe. Poukładałem równo gąbki i jest OK Quote Link to post Share on other sites
Cygan Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 CA umiem rozkręcić. Pytałem sie o TM. Quote Link to post Share on other sites
BENNY777 Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 na stzrelance doszliśmy z jakobi do kompromisu z obu stron sie rozkęca :P Quote Link to post Share on other sites
mixer Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Od świeże troszkę temat. Czy nikt w dalszym ciągu nie wie jak się otwiera tłumik od modelu MP5SD TM :?: Quote Link to post Share on other sites
goofy_81 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Siemka mam takie pytanko, wie ktoś czy można dostać tłumik do mp5 sd5?? Quote Link to post Share on other sites
mixer Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Nowego TM'owskiego nie kupisz, możesz szukać używanego, a od CA podobno nie pasuje. Można jeszcze próbować z tłumikami JG ale czy pasuje tego nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts