zz2 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Czemu na M120 Guardera ? Ona obniża do 400FPS... Ja się jeszcze waham nad SR25 hmmm;) Quote Link to post Share on other sites
crash_atf Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Zastanawiam sie jeszcze :D Czy wy sobie to wyobrażacie PJ4 RIS zdrożał jakąś godzinę temu na 695zł, a ten M4A1 RIS boyia na 649zł. Kurde cenią sie chłopaki. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 (edited) Obniża fps, ale zwiększa żywotność. Poza tym wymiana uszczelki i komory też mogłaby być dobrym ruchem, bo szczelnością ta replika nie grzeszy. EDIT: Czy wy sobie to wyobrażacie PJ4 RIS zdrożał jakąś godzinę temu na 695zł, a ten M4A1 RIS boyia na 649zł. Kurde cenią sie chłopaki. Ale LOL No to polecieli w kulki ładnie. Potem obniżą do starej ceny i napiszą, że "promocja!" Edited January 21, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Kur** a mogłem kupić po tej starej cenie ;/ yhh...złodzieje i oszuści :D :/ Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 (edited) :poddanie: Dziś o 14 miałem iść kupić PJ16A4 ale cena podskoczyła o 145 zł , ja podziękuję zostaje przy moim CA :wink: Wogóle co to za k***a podejście dolar był po 2 zł ceny nie spadały ale jak podskoczył to i ceny w górę :wink: Edited January 21, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 No dokładnie..! A sr25 jak podskoczył teraz kosztuje 859zł a wczoraj 719zł. Przy takiej cenie, to bardziej się opłaca znaleźć na allegro markową replikę lekko używaną. A ktoś ma już "gwintowaną" lufę ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1212 Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Podniesienie ceny to normalne działanie marketingowe. Taka sprzedaż "na fali" jaką jest na pewno popularność tych modeli. Nie ma się co dziwić. Jak sprzedadzą jakąś część to obniża cenę z powrotem z prmocją. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Nie opowiadajacie głupot o działaniach marketingowych i zawyżaniu cen. To chyba normalne, że gdy waluty poszły w górę o 20-25%, ceny nowych dostaw również wzrastają? I tak dobrze, że utrzymali stare ceny tak długo. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Grisza76 ale poprzednicy pisali w czym sens, bo kiedy dolar był tani jak woda to ceny były na starym poziomie a teraz gdy dolar droższy o dajmy na to złotówkę ceny skaczą jak powalone. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Pracuję w firmie, zajmującej się m.in. importem. Zwróć uwagę na to, że dolar bardzo tani był przez ponad rok, a liczy się to, kiedy był kupiony. To naturalne, że jeśli dolar jest super tani to importer zarabia lepiej - nikt chyba nie oczekuje, że krakmani będą obniżać ceny jeszcze bardziej, skoro i tak mieli je najlepsze na rynku? Gdy dolar wzrósł doszło do takich paradoksów, że replika sprowadzana zamówieniem zbiorowym z HK bez gwarancji wychodziła zaledwie 50-70 zł taniej niż w polskim sklepie z gwarancją. A teraz znów opłacać się będzie prywatny import. Kto nie skorzystał na 'replikowym dołku' może długo tego żałować Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 (edited) Kurcze tak trochę zjechaliśmy z tematu ale....tak samo było z replikami PJ II GEN. To był hit. Sprzedawały się super. Nawet ich brakowało. Potem podnieśli ceny. Za jakiś czas gdy repliki te okazały się już nie aż tak super to obniżyli ceny. Bez przesady ...to po prostu chęć zarobienia więcej ...tak przy okazji. Normalna sprawa. Edited January 21, 2009 by vander Quote Link to post Share on other sites
botau Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Myślę, że jest i inne wyjaśnienie podwyżki. Jakiś tydzień, lub dwa temu mój brat był u krakmanów pomacać repliki, Sam jest zainteresowany m4ris. I jeden z sprzedawców mu powiedział, że za parę tygodni będzie nowa dostawa. Repliki będą pewnie sprowadzone po nowym kursie, a to oznacza, że nie będą mogły być tak tanie. Jak sądzę, to tutaj należy się doszukiwać zmiany polityki cenowej firmy. Quote Link to post Share on other sites
jablon Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 ja mam farta i zamowilem po starej cenie :D Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 To chyba w takim razie zdecyduje się na zbrojownia.pl gdzie kupie Sr25 :D Napisałem jeszcze do taiwangun ,czy wyjątkowo dziś mogliby sprzedać mi (ze względu, że wydałem u nich około 800zł) po starej cenie...odpisali mi, ze stare ceny nie obowiązują ;/ Ale to wszystko przez USA i kryzys ! Quote Link to post Share on other sites
crash_atf Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 (edited) No trudno. Ja będę zamawiał za jakiś miesiąc może mniej. Mam nadzieje, że spadnie troszkę cena. Ale najpierw muszę opchnąć AK. Jak myślicie ile bym mógł dostać za roczne AK-47 tactical CYMY. Założona precka Systemy, komora metalowa SRC i gumka silikon Guardera ?? Do tego zmienione okablowanie na miedz beztlenową i założony mosfet. A co do podwyżek ceny to z drugiej strony nikt za darmo nie chce pracować. :D Edited January 21, 2009 by crash_atf Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 (edited) Kolego... nie rozpędzasz się za bardzo?... Przeczytaj nazwę tego działu, to nie allegro! Nie zaśmiecajcie tego wątku bo już ze 2 str to jeden wielki offtop ;| Wracając do replik, czy ktoś z posiadaczy eksperymentował z magazynkami? Jakie podchodzą a jakie nie? Głównie chodzi mi o mid-capy CA ale będę wdzięczny za każde info. Edited January 21, 2009 by Nomad Quote Link to post Share on other sites
crash_atf Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 (edited) Sorry za tego off-topa. :( Magazynki od CA na 80 % pasują do boyi-a. Ale głowy nie dam sobie uciąć. :D A wie ktoś jak z bebechami w tym PJ4 RIS ?? Edited January 21, 2009 by crash_atf Quote Link to post Share on other sites
jablon Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Czekam juz 3 dzien na replike.Karkamni mnie zapewnili ze replika na 100% dzis przyjedzie. Quote Link to post Share on other sites
Paul June Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 To z utęsknieniem wyczekujemy obszernej recenzji. :D Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 jablon: czego się spodziewać? będziesz otwierał GB? Czy nie chcesz stracić gwarancji? Bo z wierzchu pomacać, to mogę u Krakmanów w stacjonarnym. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Są ładne zdjęcia gb na stronie sklepu i jeżeli im się przypatrzyć, to można się dużo dowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
jablon Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Replika wlasnie dojechala:D.Narazie zauwazylem ze sa lekkie luzy jak poruszam magazynkiem.Replike przetestuje w ta niedziele:D. Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Możesz zrobić jakieś dokładniejsze fotki repliki i jaki model konkretnie posiadasz ? Quote Link to post Share on other sites
jablon Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Fotki zrobie jutro.PJ4 ris Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Są ładne zdjęcia gb na stronie sklepu i jeżeli im się przypatrzyć, to można się dużo dowiedzieć. To napisz na ich podstawie recenzję. Po co czekać aż kolega jablon naisze??? Proszę Cię... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts