Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Madonion Problem

Recommended Posts

Witam,może zacznę od małej historii:Kupiłem Elke z tunningiem za 2000zł i wciągu 3 tyg(ani razu na strzelance nie bylem),dwa razy pojechała na warsztat.Oczywiście znowu nie działa,więc postanowiłem zadzownic i poprosic o zwrot pieniędzy lub towar o tej samej wartości(oczywiście zgodzili się) i teraz moje pytanie co mogę brac za 2000zl z madonion.pl :)

Moja propozycja to gietka(g36 długa lufa) z Ca -> i tutaj kolejne pytanie co trzeba wymienic aby replika wytrzymała 450fps sprężyna m130-140.

Edited by Reffi

Skoro koledze zależy na tuningu to lepsze od M4 byłoby C15 albo M16A3 do tego górny GB z 400 fps. Zostają jeszcze niezbadane dotąd Sigi, które osobiście bardzo się podobają i gdybym kupował dziś replikę to zamiast m4 wybrałbym Siga - ale to tylko preferencje.

Mimo wszystko wydaje mi się, że miałeś Ogromnego pecha, bo czytając wypowiedzi na forum dot. Elki jest ona naprawdę udana.

Edited by rucznoi

eheh nie wieze bo mam famasa;P i widzialem roznice miedzy SR25 kumpla a famasem;d

Zalozmy ze widze tego m16 ras za 1399 co w nim wymienic zeby wsadzic sprezyne m130-140 i jeszcze raz powiedz dlaczego nie gietka dla mnie to ciacho..

No bo za 2k to z tej gietki mzna "chyba" ladne cacko zrobic

Zalozmy ze widze tego m16 ras za 1399 co w nim wymienic zeby wsadzic sprezyne m130-140 i jeszcze raz powiedz dlaczego nie gietka dla mnie to ciacho..

No bo za 2k to z tej gietki mzna "chyba" ladne cacko zrobic

Lepiej kupić górny gb zamiast wymieniać spring. Nie warto kupować ca bo jest zdychdowanie gorsza niż emki ics.

Reffi jak chcesz m140 wsadzić to prowadnica wzmocniona łożyskowana DF, tłok ekstremalnie wzmocniony DF lub aluminowy ICS, reszta powinna wytrzymać (chodzi mi o zębatki, powinny wytrzymać, ale jest szansa, że pójdą, bezpieczniej moim zdaniem BU guardera i M130)

Pozdrawiam

Edited by Slaye

Masz rację nie słuchaj nas... Kup Gietę od CA...

Tylko zapamiętaj każdy post który w przysżłości napiszesz pod tytułem: "Pomóżcie zepsuło się" będę sam osobiście wywalał...

Kocham takich "kolesi" którzy zawsze zadają pytanie co lepsze po tym jak kupili replikę, potem zadają pytanie co lepsze jak muszą ją wymienić bo zdechła, a na koniec i tak kupują coś co wiadomo, że jest dupowate w stosunku do tego co ktoś zaproponował...

Nie nie kupuj ICSa, nie daj Boże nie kupuj nic G&P albo G&G!!!!

KUP CA !!!!!

:wink:

Kup G36 z CA!!! Świetnie wygląda w kącie pokoju oparta o ścianę! Przynajmniej ten egzemplarz u mnie! Aaaa, bym zapomniał, u kolegi też się chyba nieźle prezentuje na szafie...

W żadnym wypadku nie kupuj M4 z ICSa! Ja mam, taki badziew, że szkoda gadać, wyobraź sobie, po 3 latach bateria mi siadła! Dajesz wiarę? Żenada, a jak się stracznie farba powycierała... Taki chłam to jest... zresztą każdy użytkownik Ci to powie...

Prawda Thor? ;-)

Słusznie, ale skoro zadałeś sobie tyle trudu żeby nas wypytać, a my zadaliśmy sobie tyle trudu aby dać Ci odpowiedź, to zdobądź się na ten ostatni wysiłek i skorzystaj z naszej wszechwiedzy. Na prawdę nie kupuj G36 CA, u mnie leży taki wynalazek i czeka na wymianę styków. Dwóch moich kolegów odłożyło swoje giety CA z tej samej przyczyny. Były już naprawiane, i to nie raz...

Jeśli chodzi o ICSa to seria M4/M16 jest raczej udana. Ja mam wczesny egzemplarz i nie narzekam. Polecam z czystym sumieniem.

Zastanawia mnie tylko jak można porównać Emkę i Gietę.... Chcesz emke bierz ICS chcesz Gietę bierz Stara... sam mam CA i gdyby nie to, ze kupiłem stunowaną na grosze byłbym łagodnie mówiąc zrozpaczony ....

Kolego ja mam brac stara ICS to ICS jakbym mogl o zwrot kasy t bym kupil w ogole cos innego.

A propos CA i G36... byłem młody i kupiłem CA8-2 z mocnym tuningiem.

To co było dalej koledzy którzy to mieli pewnie się domyślają. Sprzedałem po niecałym pół roku.

Dziś nie kupił bym CA do mocnego tuningu, a jeżeli już to zupełnie inaczej bym to skonfigurował.

Pytanie co za tuning wsadziłeś do eLi że ci tak kiepsko chodziła? Osobiście jestem szczęśliwym posiadaczem stocka.

A propos CA i G36... byłem młody i kupiłem CA8-2 z mocnym tuningiem.

To co było dalej koledzy którzy to mieli pewnie się domyślają. Sprzedałem po niecałym pół roku.

Dziś nie kupił bym CA do mocnego tuningu, a jeżeli już to zupełnie inaczej bym to skonfigurował.

Pytanie co za tuning wsadziłeś do eLi że ci tak kiepsko chodziła? Osobiście jestem szczęśliwym posiadaczem stocka.

Tłok deep fire i sprezyna m130 na hight mialo 480fps..

Może dlatego że jak ściśniesz jeszcze bardziej taką sprężynę to nie schowa się cała w tłoku i tłok nie dojdzie do samego końca.

edit: chyba że jeszcze sprężyny MO mnie z tej strony zaskoczą.

Edited by KicpA