Denton Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 (edited) W specshopie dostępna będzie na przełomie lipca-sierpnia a w asg shopie za około 1,5 miesiąca. Taką odpowiedz otrzymałem mailowo. Miałem okazję ją macać w sklepie i ogólne wrażenie zrobiła na mnie pozytywne, no trochę plastikowatość łoża boli ale raczej jest solidny. Odgłos przeładowania jak w każdej M14 jest po prostu boski i powoduje natychmiastowego banana na twarzy. Ogólnie jest śliczna tylko szkoda że G&P zrobiło tylko wersje z RISem zamiast zwykłej osłony lufy i montażu na optykę, ale to wielki koszt nie jest. Ja teraz się zastanawiam czy kupic na WGC czy poczekac na polskie sklepy, ale rączki świerzbią :D Edited July 10, 2009 by Denton Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 19, 2009 Author Report Share Posted July 19, 2009 Specshop spodziewa sie czternastek nie wczesniej niz we wrzesniu, do asgshopu juz ida. Wg. specshopa, zwykla large 8.4V wchodzi do kolby, zadne przerobki nie sa potrzebne. Mysle ze do M120 8.4V Sanyo/G&P wystarczy. Specshop nie przerabia takze baterii, wiec jakby ktos chcial 9.6V koniecznie, to lepiej kupic w asgshopie. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Kumpel dostał właśnie tą replikę ;) Jet bardzo zadowolony, nie widziałem jak strzela, ale z tego co wymacałem to na zewnątrz jest super ;), zamek pięknie chodzi, luneta się fajnie trzyma, działa prawidłowo, fajne oznaczenia ;) itp. Za tydzień postaram sie napisać jak strzela(jadę z kumplem na strzelankę) ;) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 20, 2009 Author Report Share Posted July 20, 2009 Jak wyglada w koncu to loze? Na prawde bardzo plastikowe? Trzeszczy? Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Jest bardzo przyjemne, z tego co pamiętam matowy plastik, u niego nie trzeszczy ;), ale za tydzień dokładniej pooglądam. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 20, 2009 Author Report Share Posted July 20, 2009 Wg. asgshop'u 9.6V "o odpowiednim ukladzie" na Largach takze wchodzi do kolby bez przerobek. M3 dolaczona do zestawu ma krzyz mniej wiecej: > http://www.militaria.pl/upload/wysiwyg/gfx...0_IR_full_w.jpg . Quote Link to post Share on other sites
Denton Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 (edited) Tak więc tak: dzisiaj kupiona DMR'ka. Pierwsze wrażenia pozytywne. Łoże nie trzeszczy i wyglada ładnie. Ogólnie wizualnie wygląda bardzo dobrze. Niestety nei miałem okazji jeszcze strzelać z czasem postaram się wyskrobać jakąś recenzje. Niestety pierwszy dzień i pierwsze minuty: jako przyszły inżynier rączki świerzbiły chociaż do zdjęcia łoża no i ta dźwigienka zmiany trybu ognia która zamocowana jest na jakimś metalu(nie znam się ale chyba aluminium) urwała się od dosłownie draśnięcia, na szczęście dla mnie to nie straszne bo i tak chciałem ją wywalić dla odwzorowania oryginału. PS. Oczywiście dźwięk dźwigni przeładowania odsuwa w siną dal wszelkie smutki życia codziennego ;) Edited October 28, 2009 by Denton Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Trochę odgrzeje kotleta Czy ktoś posiada tą m14 w wersji EBR ? Jakby znalazł się taki to byłbym wdzięczny jakby napisał coś o jakości wykonania i czy ma podobne wyważenie do KART-a ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 @Denton- jak strzela? Opowiedz coś więcej. Quote Link to post Share on other sites
Mayestic Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Bardzo proszę o jakąś recenzje tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Właśnie, jak z celnością? Chciałbym poznać wyniki na chrono 20 kolejnych strzałów (na dobrych kulach). P.S. Wiem, że za dużo wymagam. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Coś chyba mało ludzi ma tą replikę ;) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 31, 2010 Author Report Share Posted January 31, 2010 Replika ma być dostępna w połowie lutego lub najpóźniej na początku marca w asgshopie i specshopie, capri podaje że za 4-8 tygodni. Ile w tym prawdy, nie mam pojęcia. I jak dobrze pójdzie, napiszę reckę z real fotami ;) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Gdzie w DMRze znajduje się silnik? W chwycie pistoletowym? Powoduje to jakieś problemy gdybym chciał wymienić łoże na standardowe? I jeszcze jedno, da się do TM/G&P dopasować łoże z ostrej? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 13, 2010 Author Report Share Posted February 13, 2010 (edited) Łoże da się dopasować, z czego wnioskować można, że silnik jest w standardowym miejscu, nie w chwycie. Jego inne umieszczenie powodowałoby inny kąt ustawienia zębatki osi silnika no i co za tym idzie, inne ustawienie zębatek, a więc nie byłby to już v.7 . Poza tym, w v.7 o ile nie pamiętam nie ma miejsca żeby inaczej ustawić silnik, tylko w miejscu łączenia kolby z resztą łoża (chwytem, no). Edited February 13, 2010 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Beer71 Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Witam - zastanawiam się nad: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3386 Czy ktoś ma tą piękność? I jak jest z podkręceniem powyżej 500 - serwis twierdzi że się nie da powyżej 450??? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted May 26, 2010 Author Report Share Posted May 26, 2010 Oczywiście że się da. Szkielet wzmocniony G&P, zębatki Promyka (tłok w zestawie) + inne pierdoły. Na M150 na semi spokojnie powinno pociągnąć, 500fps wyskoczy bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Susinron Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Witam, Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj. Planuję zakup tej m14tki: http://shop.ehobbyasia.com/aeg/g-p-hong-kong/gandp-m14-dmr-socom-gun-metal.html I mam parę pytań ponieważ podejrzewam, że w tym modelu znajduje się ten sam gearbox co w wersji omawianej w temacie czyli ten: http://shop.ehobbyasia.com/upgrade-part/parts-upgrade-aeg/gearboxs/gandp-m14-7mm-bearing-complete-gearbox.html Chciałbym się dowiedzieć od kogoś kto zna ten gearbox i jego części. Co wymagało by wymiany aby użytkować go bezawaryjnie w trybie tylko semi na sprężynie m130 firmy Guarder? Dodatkowo czy posiadacze dowolnej wersji m14 od G&P mogą coś napisać z perspektywy czasu na temat tych replik? Pozdrawiam Sus. Quote Link to post Share on other sites
rogieroger Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 (edited) Witam! Mam dość duży problem z moją M14. Powstaje jakaś spora nieszczelność, nie umiem stwierdzić gdzie. Sam zespół cylinder, głowica cylindra, głowica tłoka i dysza jest tak szczelny że z założoną dyszą efekt strzykawki jest tak dobry, że ledwo tłok wchodzi do cylindra i już następuje takie sprężenie że ciężko go w ogóle popchnąć dalej. Mimo wszystko całość daje na chrono (xcortech 3200) 360 fps'ów na sprężynie systemy m150! Macie jakiś pomysł co może być nie tak? Poniżej konfiguracja: • Gearbox wzmocniony G&P • Sprężyna m150 Sytsema • Zębatki stalowe wzmocnione Guarder • Tłok biały G&P • Głowica tłoka łożyskowana aluminiowa Prometheus • Głowica cylindra stalowa podwójnie uszczelniona Guarder • Cylinder chromowany Guarder • Dysza uszczelniona aluminiowa z o-ringiem SHS (skrócona, była dłuższa od stockowej o 2 mm) • Gumka Hop-up czarna Systema Energy • Silnik dedykowany do DMR turbo charger m160 G&P • Lufa Deep Fire 500mm 6.02 • Mosfet Merf 3.2 Gate Z góry dziękuję za pomoc! Edited March 12, 2012 by rogieroger Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Ja co prawda M14 nie mam ale jeżeli wiem że GB jest złożony poprawnie to nieszczelność jest na połączeniu komora - dysza. Odwróć replikę tak żeby gniazdo maga było skierowane do góry połóż mały kawałek papieru na otwór gdzie mag podaje kulki i oddaj strzał, jak podskoczy wysoko to masz nieszczelność, czasami w ten sposób traciłem 150fps, a brakowało 0,5mm. Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Czy ktoś posiada G&P M14 DMR? Proszę o opinie na jej temat. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Well, a może by przeczytać poprzednie posty w tym wątku? Quote Link to post Share on other sites
rogieroger Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Czy ktoś posiada G&P M14 DMR? Proszę o opinie na jej temat. Ja posiadam. Powiem tak, pomimo że znam się trochę na serwisowaniu, replika sprawiła mi naprawdę sporo problemów. Jednakże już wszystko gra. Obecnie śmiga na takiej oto konfiguracji: • Gearbox wzmocniony G&P • Sprężyna m140 G&G • Zębatki Double Torque v.7 Prometheus • Tłok biały G&P • Głowica tłoka łożyskowana aluminiowa Prometheus • Głowica cylindra stalowa podwójnie uszczelniona Guarder • Cylinder chromowany Guarder • Dysza uszczelniona mosiężna z o-ringiem Deep Fire • Gumka Hop-up zielona G&G • Silnik dedykowany do DMR turbo charger m160 G&P • Lufa Deep Fire 500mm 6.02 • Mosfet Merf 3.2 Gate • Bateria LiPo 11.1 2200mAh Na tych podzespołach osiąga stabilne 500 fps. Muszę jednak zaznaczyć, że replika jako baza pod "DMR" miała parę mankamentów. Podczas składania i rozkładania pękł spust, selektor trybu ognia oraz safety lever. Części te zostały zastąpione zamiennikami z Cymy (po dopasowaniu za pomocą różnego rodzaju pilników). Powstała też duża nieszczelność układu w miejscu łączenia się komory hop-up ze szkieletem gearboxa (lufa nie osiowała). Jednakże to też dało radę załatwić. Co do samego wyglądu zewnętrznego - replika robi naprawdę dobre wrażenie. Nic nie trzeszczy, magi siedzą pewnie w gnieździe itp. Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 @rogieroger Dzięki za odpowiedź. Powiedz jeszcze jak replika zachowuje się w stocku. Tzn. jaki posiada (mniej więcej) zasięg, skupienie i czy bez tuningu posiada zadowalające osiągi porównując ją do jakiejkolwiek M16 (najlepiej też G&P)? I jaki masz kolor? :) Pytam o to, ponieważ interesuje mnie Olive Drab, a wszędzie co widzę w polecanych sklepach w HK został tylko Foliage Green, który być może jest brzydki na żywo i dlatego ludzie go nie kupują ;) Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
rogieroger Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Może to pomoże: Ciężko mi stwierdzić jaki był zasięg itp. bo to było już dawno temu (zresztą przed tuningiem replika była tylko na jednej jebance). M16 G&P nie posiadam. Jednakże jako szturmówka nie spełnia swojej roli (w końcu to DMR, w oryginale nawet nie posiada trybu auto). Jest zbyt długa i nieporęczna. Dlatego zdecydowałem się na tuning. Co do koloru, to tak. Mam olive drab. Jednak będę malował replikę, więc nie robi mi to różnicy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts