Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Przymierzam się do kupna markowej M14, ponad roczna Cymka idzie do komisu.

Początkowo byłem przekonany do TM, ale koszty sprowadzania z Airsoftextreme mogę mnie minimalnie przerosnąć (nie pokrywam kosztów przesyłki, w grę wchodzi VAT i cło tylko). Dlatego też coraz bardziej zacząłem się przyglądać M14 G&P, o której nic na forum nie znalazłem. Ktoś coś wie na ten temat ? Każda informacja jest cenna, a przede wszystkim interesuje mnie stosunek Marui do G&P, jeśli o M14 chodzi.

I trochę "noob'owskie" pytanie, co dokładnie znaczy "Pre-Order" :-F ?

// Pozdrawiam

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wg mnie najlepsza alternatywa to właśnie zakup tej M14. Dlaczego? Nie wiem ale jak widzę części G&P do M14 które produkują już od jakiegoś czasu to mam 100% zaufanie do tego co teraz wypuścili w komplecie.

Posted

Podpiszę sie pod thorem. IMO jest za dużo zamieszania ze ściąganiem M14-tki itp. (dokładnie jak pisałeś, za duże opłaty). Kup sobie na spokojnie M14 G&P.

Pozdrawiam, Dziabacz! ;)

Posted

Myślę że nie będzie z tym problemu, w końcu G&P produkuje części pasujące do TM, więc czemu mieliby do swojej produkcji wstawiać inną komorę ?

A nawet jeśli, to gdzie ją dostaniesz :F ?

Posted (edited)

Myślę że nie będzie z tym problemu, w końcu G&P produkuje części pasujące do TM, więc czemu mieliby do swojej produkcji wstawiać inną komorę ?

A nawet jeśli, to gdzie ją dostaniesz :F ?

Racja, zdaje się, że komora hop-up TMa jest nie do dostania. :???:

Edited by pablo79
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

już się nie mogę doczekać. od razu włożę tam coś mocniejszego żeby w mocy to była snajpera. i mam rozumieć że magi TM będą podchodziły pod G&P? bo z tego co widze te magi TM są najpojemniejsze bo mają 70 kulek :-D a hi-capów oraz mid-capów nie widziałem

Posted
bo z tego co widze te magi TM są najpojemniejsze bo mają 70 kulek a hi-capów oraz mid-capów nie widziałem

Taaa znaczy coś słabo ze wzrokiem u kolegi... Są Hicapy TM, KA, CA, G&G, Cyma, Kart, DeepFire i pewnie jeszcze coś by się znalazło...

Tyle że trzeba wiedzieć któa replika jakiej firmy w jakim standardzie potrzebuje magów ;) Ale to już zostawiam do "poznania" samemu.

• 4 weeks later...
Posted
A może poczekacie, aż ktoś kupi i się wypowie co tam pasuje, bo takie zabawy w proroka nic nie wnoszą.

...

Skoro na stronie sklepu, nie ma jeszcze opisu, to chyba można się domyślić, że nic co z tą repliką związane nie jest pewne. Po co więc męczysz temat, który podsumował AirBorne?

Tak czy siak, na logikę idąc, czołowy producent nie bawiłby się w jakieś swoje rozwiązania rodem z chin (do M14 AGM pasowały zębatki v.2/v.3), nie ? Spodziewać się można w 99% kompatybilności z TM.

• 1 month later...
Posted

Pojawił się opis w asgshopie.

Kompatybilność z TM, łożyska 7mm, w zestawie mid-cap, 380fps w stocku, pasują magi TM, AGM, DF, KA (dwa pierwsze na pewno, w dwóch następnych możliwe przeróbki).

Poda mi ktoś przykład pasującego akumulatora ? Specjalny... Psikus by wyczuł o jaki im chodziło :?

No, wszystko co opisali było do przewidzenia. Teraz czekać tylko aż ktoś to kupi i się wypowie.

Posted

Sam jestem zainteresowany jej kupnem i co nieco się o tej replice dowiedziałem 8)

Akumulator "specjalny", czyli gp784b.

http://www.gp-web.com/en/photo/gp784b.jpg

Na pytanie skąd taki wziąć, odpowiedzieli, że przy zakupie zostanie on dostosowany na potrzeby repliki, innymi słowy przerobią normalnego large'a 3300 G&P na GP784b.

Pozdro ;-)

Posted

"Wymacałem" go na Specshopie i... kiepsko to wygląda.

Trzeszczy okropnie łoże, muszka i rączka przeładowania latają - nie podobuje mnie się...

Ale fakt, są też dodatki: luneta, montaż, RIS.

Pozdrawiam,

Lambert

Posted

Sam jestem zainteresowany jej kupnem i co nieco się o tej replice dowiedziałem 8)

Akumulator "specjalny", czyli gp784b.

http://www.gp-web.com/en/photo/gp784b.jpg

Na pytanie skąd taki wziąć, odpowiedzieli, że przy zakupie zostanie on dostosowany na potrzeby repliki, innymi słowy przerobią normalnego large'a 3300 G&P na GP784b.

Pozdro ;-)

Tyle że w serwisie jeszcze nie zdecydowali, czy lepsze jest napięcie 8,4 czy 9,6V.

Lambert mógłbyś podać więcej szczegółów? :-P

- jakiej jakości jest łoże

- jak sprawuje się system zamka (nie zacina się?)

- itp

• 1 month later...
Posted

Chce ja kupic, ale... Boje sie po prostu :P. Nikt tego nie sprawdzil a 1.5 kola piechota nie chodzi, dlatego waham sie jeszcze miedzy C-15 ICSa...

Zadzwonie dzis do Specshopu i Asgshopu (zobaczymy czy zdania beda rozne) i dowiem sie paru zeczy, po czym napisze.

Za brak polskich znakow przepraszam, ale obecnie jestem w USA.