noah Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Spotkałem się ostatnio z elektronicznymi lightstickami firmy Krill -> http://kriana.com/pages/aalight.html Bardzo fajna i przede wszystkim uniwersalna zabawka. Tylko niestety, nie mogę się niej doszukać w Polsce. Widziałem raz na allegro, na amerykańskim ebay'u też, owszem. A tak normalnie, można w którymś sklepie u nas kupić coś podobnego? Quote Link to post Share on other sites
Makos Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Jeszcze dwa dni temu widzialem to na allegro u uzytkownika adammodok, pokazalo sie rownoczesnie z SUREFIRE HL1-B-TN. Wczesniej nie widzialem u niego tych latarek. Pewnie jeszcze bedzie mial bo szybko zeszlo. Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Będzie miał ,bo zamówiłem u Niego właśnie taki. Napisał ,że wystawi na aukcje około 3 sztuki jeszcze, więc czekajmy. ;) Pozdrawiam, Levy. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 To jest fajna sprawa. http://www.military.pl/latarki_184k/znaczn...k/glotoob_216m/ Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 A co to robi? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Świeci i błyska :) Taki lightstick na baterie ;) Tego co ja pokazałem są różne wersje kolorystyczne, również IR. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 A co to robi? :roll: W Rambo którymś taki tekst był :) Odpowiedź: świeci. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 GloToob są w Azymucie w Wa-wie. Quote Link to post Share on other sites
Makos Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 A co to robi? :roll: Fakt, opis na military.pl powala na kolana. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 GloToob są w Azymucie w Wa-wie. Krile też ;) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Krilów nie zauważyłem ;) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted February 23, 2009 Author Report Share Posted February 23, 2009 Kilka słów na "gorąco", niestety czas mnie goni. Doszły. Prezentują się nieźle, tu porównanie z tradycyjnym normalnym lightstickiem. Są mniejsze i grubsze, co zresztą na pierwszy rzut oka widać. Baterie wchodzą od spodu. Wyraźnie widać uszczelkę na spodzie światełka. Włącza się banalnie prosto, po prostu przekręca denko. No i szybki test jak świeci. Pożyczyłem na krótko akumulatorki od sąsiada. Więc niebieski bardzo ładnie, w miarę przyjemnie dla oka, choć nie ukrywam, mógłby być jaśniejszy. Ale to może kwestia tych akumulatorków. Zielony jest ponoć intensywniejszy, jak się pojawi kontraktowy KRILL, to nie omieszkam kupić i porównać. Teraz drugi. Światło jest biało-czerwone. Nie jest to w każdym razie normalny czerwony. Wynika to pewnie z małej przepuszczalności światła właśnie przez czerwień. Aczkolwiek w nocy myślę że nie będzie problemu by poprawnie rozpoznać jego kolor, a co za tym idzie oznaczenie trupa. Tyle na dziś. Zmykam. Enjoy! Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Jest też coś takiego: http://toys4boys.pl/Trytowy-breloczek-item95.html Nie zabijajcie za sprzęt nie pro :) Ja dostałem na walentynki żebym mógł sobie kluczami w zamek trafić jak wracam po pijaku do domu :-F Obecnie świeci na IBA z tyłu. Światła daje mało ale jako znacznik na kamizelkę w sam raz :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts