Yaramo Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 (edited) Witam. Szukałem, nie znalazłem. Co sądzicie o tej replice ? http://www.taiwangun.com/shop,show,599 Lub ewentualnie polećcie jakiegoś gaziaka do 200 zł. Edited January 19, 2009 by Yaramo Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Za 200 złotych nic lepszego nie kupisz. Beretta Bella to jednak pomyłka, nawet w zestawieniu z tym Coltem. Chcesz, to możesz brać, ale lojalnie uprzedzam - skurczybyk schładza się sporo za szybko i możesz oddać za jednym nabiciem gazem ledwie pięć-sześć strzałów (chociaż to są liczby dla magazynka w wersji pierwszej, ostatnio kupiłem nowy, może teraz zawory chodzą trochę równiej). Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 20, 2009 Author Report Share Posted January 20, 2009 A wiesz może jaką pojemność ma zbjorniczek z gazem ? Ponieważ chodzi mi w dużym stopniu o oszczędność. Bo jeżeli on tak ciągnie gaz to lepiej kupić KWA i i tak mi sie zwróci. A tak optymalnie to ile z niego kulek na nabiciu sie wystrzeli ? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Pojemność ma małą i w tym cały pic. Jeśli będziesz rzadko i wolno strzelał, przy dobrej pogodzie, to może ci się uda opróżnić magazynek (bodaj 20 kulek), ale i tak w zestawieniu choćby z USP KJW, które jest potwornym, hałaśliwym gazożłopem, a i tak może na jednym nabiciu wywalić półtora maga, czyli 30 kulek z niedużym hakiem, to o czym my mówimy? No niestety, chcesz dobrego Colta, nie może być tani. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Jeśli będziesz rzadko i wolno strzelał, przy dobrej pogodzie, to może ci się uda opróżnić magazynek (bodaj 20 kulek) No to beretta bell wypada znacznie lepiej. Bo spokojnie można wystrzelać 1,5 maga. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Jak ci nie przecieka. <_< U mnie mag do Beretty to kompletna porażka, przeciągi jak w barakowozie. Mogę jeszcze docisnąć drugiego maga, z aktualnej produkcji, bo Colta kupowałem jakoś niedługo po premierze i stary mag po prostu może być kiepski. Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 20, 2009 Author Report Share Posted January 20, 2009 Aha a jak z awaryjnością ? Bo jednak nie raz przejechałem sie na tanim polecanym gównie :-F Ogólnie mało ludzi go ma chyba. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Awaryjność jest niska, w moim nie stwierdziłem żadnych błędów jak dotąd, gdzie Beretta ma nieszczelnego maga i słabą sprężynkę iglicy. Quote Link to post Share on other sites
Cortes_ Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Ja mam wersje metalową, w której są już magazynki z II serii. Tak mi się wydaje. Nic nie cieknie, i starcza na więcej strzałów niż z magazynka marui...spokojnie na 1 ładowaniu wystrzela cały magazynek - około 25 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Tasior1982 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Właśnie oststnio zakupiłem tego Bell'a v.II i jak na razie po miesiącu użytkowania w dosyć niskich temperaturach jedno nabicie starcza spokojnie na opróżnienie dwóch magów (50 BB) i zasięg jak na gnata za <200PLN całkiem spory, cel wielkości człowieka spokojnie zdejmujesz waląc dubletem z około 25m. Ciekawe jak osiągi i stan będą wyglądały po dłuższym czasie, ale na starcie ta broń zdecydowanie prezentuje się lepiej niż wskazywałaby na to jej niezbyt wygórowana cena. Quote Link to post Share on other sites
nowy11 Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 (edited) -=treść skasowana=- Nawet nie żartuj sobie takimi pytaniami... Chopin Edited January 22, 2009 by Chopin Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Przetestowałem nowy magazynek, już z drugiej serii (różni się od I serii większym zaworem napełniania). Cięgiem wywaliłem z niego jakieś 15 strzałów salwą, gdzie stary mag niedomagał po szóstym. Tak, Bell EG720 jest bardzo dobrą repliką za takie pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 Aha no to możliwe że kupię. A teraz głupie pytanko. Liczył ktoś może ile kulek wywalił na litrowej butli gazu? Quote Link to post Share on other sites
Zoff Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Kupilem uzywke z allegro,koles pisal że kupił we wrześniu tego roku,czyli wnioskuje że to II seria.I wyglada to tak że max 8 strzałów na jednym nabiciu udaje się oddać. Po każdym strzale z zamka wyskakuje chmura gazu tak wielka że można dostać w twarz :-F Wygląda to troche jak strzelanie z prawdziwego colta ale po tych kilku strzałach cale rece mokre i pistolet . Uszczelka na gorze magazynka,przypuszczam odpowiedzialna za blow back ma zestrzepione krawedzie dziora wydaje się być zbyt duża,To może być przyczyna zużycia tak dużej ilości gazu? Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Ale jaki realizm, 8 strzałów :D moim zdaniem to wygląda jednak na szczelność magazynków z pierwszej serii, bardzo podobne akcje się działy. Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 30, 2009 Author Report Share Posted January 30, 2009 Zjawisko podobne jak w glocku 23 KJW. Tyle że dużo mocniejsze. A hopek wam kręci tzn czy macie zasięg powyżej 25m ? I ogólnie jaki całkowity i jaki skuteczny. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 A gdzie można dokupić szczęki maga, albo jak to naprawić? Pękły mi i niestety już nie trzymają kulek. Ja już nie pamiętam, bo dawno nie strzelałem, ale 1,5 maga mogłem spokojnie wywalić. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Tasior1982 Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Szczerze powiem, że nie spotkałem się z możliwością kupienia samych szczęk, poszukaj raczej na Allegro jakiegoś używanego maga sprzedawanego jako uszkodzony i je sobie wymontuj. Co do kilku poprzednich postów odnośnie ilości kulek wystrzeliwanych na jednym nabiciu maga GG i chmury wydobywającej się z repliki podczas strzału. 1. Spokojnie dwa pełne magi (24 BB) na jednym nabiciu. 2. Chmura gazu wydobywająca się podczas strzału??? Albo trafiłeś jakiś felerny model, albo ładujesz mag gazem przez 20 minut. Jeżeli się maga nie "przetankuje" gazem, to żaden gaz nie bucha w twarz podczas strzału. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Takie pytanie do Westiego - czy ta "gazożerność" mogła być spowodowana strzelaniem z repliki w stosunkowo niskich temperaturach? Chcę sprawić sobie niedrogą gazówkę na boczną, uwielbiam Colty więc wybór padł na tą replikę, ale jeśli żre sporo gazu to dziękuję, postoję :P Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Mam 2 colty , hopek nie działa prawie ale za to 25 BB spokojnie wystrzelę . Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Takie pytanie do Westiego - czy ta "gazożerność" mogła być spowodowana strzelaniem z repliki w stosunkowo niskich temperaturach? Chcę sprawić sobie niedrogą gazówkę na boczną, uwielbiam Colty więc wybór padł na tą replikę, ale jeśli żre sporo gazu to dziękuję, postoję :P Nowe magazynki mają już poprawione zawory, więc są nieco mniej gazożerne i szybkie schładzanie nie działa na nie tak mocno, jak na te z pierwszej serii. Tak więc owszem, warto. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Witam, A wie ktoś czy gumka KM HEAD dostępna na Specu będzie pasować? Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
Cortes_ Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Jeśli ma pasować do marui to podejdzie do bella. Gumki w obu są identyczne. Quote Link to post Share on other sites
yellow1 Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 HU jest regulowany i co prawda trzeba zamek rozebrać żeby się dostać, ale da się nawet w polu w kilka chwil zrobić. regulacja jest trochę moim zdaniem beznadziejna, ale jest, choć lepiej się sprawdza zamiast kręcenia pokrętłem - wygiąć blaszkę dociskającą gumkę tak jak nam odpowiada :) a czy ktoś próbował stabilizować lufę wewn? u mnie koszmarnie lata na boki... Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Czy magazynki od tego colta są wymienne z jakimiś innymi ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts