Szreder Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 (edited) Hełmy MICH były projektowane pod zestawy nagłowne znacznie większe i bardziej "zabudowujące" ucho. Coś na wzór Peltor Sound Trap - nie pamiętam co to dokładnie było. Dlatego też bowman, czy inny płaski headset nie będzie uwierał. Edited March 6, 2009 by Szreder Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Siridar - będziesz miał jeszcze sporo luzu ;) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Na WMASG pojawiła się recenzja tej repliki hełmu. http://www.wmasg.pl/artykuly/ekwipunek/10/...on_helmet)/173/ Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Możecie podać link do strony producenta? dzięki, K. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Wg metki na hełmie producentem jest: http://www.r2invest.pl/ Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 a myslisz ze u producenta taniej kupisz? link o ktory prosisz www.volver.pl a jesli chcesz zakupic taka replike helmu to zajzyj do jednego ze sklepow np asgshop, capri, silesia-factory, specshop - wiecej grzechow nie pamietam ;) Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 ok, dzięki za linki. Spokojnie, zakup hełmów i kasków mi raczej nie grozi :-) K. Quote Link to post Share on other sites
pawww Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 (edited) A co kangur, też w specops chcecie repliki hełmów produkować?? To nic trudnego. Edited March 8, 2009 by pawww Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Znajomy z politechniki gdanskiej pracujacy przy szkieletach robotow podwodnych trzaskał repliki niemieckich. Także zaden problem. Quote Link to post Share on other sites
szpargal Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A znajomy znajomego brata szfagra ciotki mojej babki trzaskał repliki radzieckie. Żaden problem. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A szpargal trzaskał głupie posty. Żaden problem. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Fajnie jak by zaczeli robić repliki hełmów pod rozmiar... Small, Medium i Large... Volver ma robioną replikę podobno pod rozmiar Medium ale nie dokładnie odwzorowany więc tego nie napisali. Ale w mailu dostałem że to na podstawie Medium. BTW: Ma może ktoś możliwość porównać jakiś oryginał Medium do niego? Jak to się je. I szkoda że od razu nie robią otworów pod blachę... (wiadomo żeby było symetrycznie co by się nie bawić). ;-) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Ale różne blachy różnie się przykręca, więc nawiercanie byłoby bez sensu :) Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Ok, ok. Mi wystarczyłyby tylko czarne punkty w którym miejscu wiercić bo jak się człowiek raz pomyli to mogiła... +/-2cm :-F Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A to trudno tak przyłożyć dobrze blachę i samemu zaznaczyć dziurki?! Quote Link to post Share on other sites
noah Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Nie do końca dobry wątek, ale nie mogę znaleźć starego a potrzebuje szybko pomocy. Kupuje MICHa w rozmiarze Medium. Jest troszkę za duży na mnie, ale w granicy, także przeboleje to z racji braku rozmiaru SMALL. Ale do rzeczy. Mój obwód głowy to troszkę ponad 55cm. MICHa jak wspomniałem kupuje w rozmiarze MEDIUM. Jakie powinienem wybrać poduszki, 3/4 cala czy 1 calowe? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Jednocalówki. Chcesz to mam ;) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Dzięki, miałem możliwość wybory przy zakupie hełmu. Niestety, jak się właśnie okazało, hełm medium z 1 calówkami jest jednak na mnie "przymały", także to był błąd. :/ Postaram się je wymienić na 3/4 cala. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 wybaczcie, że tak wejdę Wam w temat z innym tematem, ale mam pewien problem, mianowicie jaki właściwie jest odcień koloru TAN tego hełmu??? Czy ten hełm pasowałby do MARPATa woodland i oporządzenia w CB?? Czy w lesie byłby potrzebny jakiś cover czy nie odznaczałbym się aż tak bardzo zółtym świństwem na głowie?? :-P prosze o odpowiedz dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Heheheheh :-F Kup zielony albo ten i zrób jakieś malowanie na nim co go przyciemni :-P Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 No zdarza się że noszą do leśnego marpata hełmy w Tanie. Polecam wątek o Force Reconnaissance w "rekonstrukcja/stany zjednoczone" Quote Link to post Share on other sites
pawww Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 lukaso: Jeśli chodzi o volvera to dobraliśmy w miarę dobry kolor i na pewno nie dostaniesz "chorego na żółtaczkę" hełmu jakie czasem zdarza się zobaczyć. Kolorek jest jak najbardziej jasny piasek. Co do biegania w nim po lesie latem, to nic tylko jeszcze tarcze na czole wymalować;] będzie go widać z powyżej zasięgu normalnej repliki. Typowy cel dla snajperek ;] weź zielonego, a w razie potrzeby załóż pustynny pokrowiec. Najnowsza dostawa farby zielonej jest ciut jaśniejsza i bardziej przypomina kontrakt z artykułu na głównej. No chyba że masz szczęście i większość imprez masz na żwirowniach, jak by co służę radą. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 (edited) Zakupiłem replikę hełmu Volvera TC-2002 i jest OK. RZeczywiście jest to MEDIUM albo prawie medium. Tylko takie uwagi: - skorupa niestety jest ciENka jak by była z 2mm było by OK - naklejka odchodzi od skorupy - trzeba by zastosować lepszy klej albo lepsze naklejki. - krążki rzepa nie wiem czy są Velcro ale Velcro nie odchodzi mi tak jak klej od tych rzepów (nowy nie zakładany hełm a przy próbie odczepienia poduszki odchodzą razem z nią). - paski nie są aż tak tragiczne jak w hełmach chińskich ale do ideału jeszcze troszeczkę potrzeba no i nie dawać tej skórki pod brodę. ;-) -poduszki są niezłe, dobry patent z wyjmowanymi wkładami, szkoda że zamiast tej 1 grubszej nie ma 2 takich ciENkich. To tyle było by mojego. Ale i tak polecam jak na bazę do rozbudowy. Edited March 16, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Szybkie pytanie- obwód mojej głowy wynosi 61 cm. Czy po odpowiednim wyregulowaniu ta replika hełmu będzie pasować, czy będzie zbyt mała? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Będzie. Było o tym w komentarzach do recenzji. Ja mam 60 cm i leży tak jak widać na focie w recenzji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts