Marek_pno Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Poszukuje jakieś kamizelki ,która pasowałaby (wzorem) mi do munduru i była jak najtańsza (może być używana). Mam propozycje zakupu używanej kamizelki ,ale ze wzorem flecktarnu za 58 zł (i trochę mi to wizualnie na pasuje) Albo jeszcze taka http://allegro.pl/item540017258_kamizelka_...live_od_ss.html (ta chyba już trochę bardziej pasuje) Możecie doradzić, ale podać link do jakiś innych kamizelek ,które by pasowały i były w przystępnej cenie? Nigdy nie potrafiłem się ubrać, żeby coś do czegoś pasowało^^ ___________________________ A chciałem jeszcze spytać o jakąś kaburę na socoma mk23. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Szelki dusicielki!!! :> Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Do moro? Tylko pasoszelki! Kamizelki były w tym czasie wymysłem zgniłego, imperialistycznego zepsucia! Jego ojcu pod Lenino wystarczał pas, koalicyjka, brezentowa kabura na TT lub zapasowy bęben do pepeszy - żołnierz Ludowego Wojska Polskiego nie mógł wyglądać jak obca internacjonalistyczno-kosmopolitycznej świadomości laickiej - choinka! Uff... ;) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 1. Moro to moro, Deszczyk to Deszczyk. 2. Do tego pasują tylko szelki dusicielki :) 3. Jeśli chcesz zmarnować ten mundur biegając w nim po krzakach w kamizelce i z Socomem to lepiej sprzedaj go na allegro i za to co dostaniesz kupisz mundur, kamizelkę i jeszcze pewnie coś zostanie. Jeśli mundur jest w dobrym stanie i w normalnym rozmiarze może pójść za kilkaset zł. Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted January 27, 2009 Author Report Share Posted January 27, 2009 1. Moro to moro, Deszczyk to Deszczyk. 2. Do tego pasują tylko szelki dusicielki :) 3. Jeśli chcesz zmarnować ten mundur biegając w nim po krzakach w kamizelce i z Socomem to lepiej sprzedaj go na allegro i za to co dostaniesz kupisz mundur, kamizelkę i jeszcze pewnie coś zostanie. Jeśli mundur jest w dobrym stanie i w normalnym rozmiarze może pójść za kilkaset zł. O to mam prawdziwą perełkę w swoim wyposażeniu:) Nie wiem do jakiego stopnia używalności można zaliczyć dziurę na dupie (wielkości główki od pineski) i podobną na kolanie, ale wydaję mi się ,że jest w dobrym stanie. Rozmiar to chyba M/L (ja mam 185cm i pasuje ładnie). Ale trochę nie godne wydaje mi się wykorzystanie go w celu komercyjnym, tym bardziej ,że to "spuścizna" mojego taty z wojska. Ale z ciekawości ,może puszczę go na allegro, zobaczę na ile wylicytują:D A tak na siłę jakbym się uparł to nic bym do tego nie kupił, żeby chociaż trochę pasowało do tego muduru? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Powiedzieli Ci: pasoszelki. W wydaniu airsofotwym, z niewielką ilością oporządzenia, są nawet do wytrzymania. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Sami jesteście pasoszelki. Pasoszelki, a dokładniej "szelki do przenoszenia oporzadzenia" z Lubawy wyglądają tak: zaś to, o czym mówicie: to szelki. Chyba nikt na szelki ALICE nie mówi "pasoszelki", prawda? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Sami jesteście pasoszelki.Ja pisałem szelki :) Ale trochę nie godne wydaje mi się wykorzystanie go w celu komercyjnym, tym bardziej ,że to "spuścizna" mojego taty z wojska.Niegodne wydaje Ci się sprzedać kolekcjonerowi a godne zniszczyć w lesie? Tych mundurów zostało niewiele, powieś go w szafie na pamiątkę a sobie kup jakiegoś flecka czy DPMa. Albo właśnie sprzedaj na allegro. Kupi go kolekcjoner lub rekonstruktor, który właśnie godnie się z nim obejdzie.Tu możesz zobaczyć czym tace rekonstruktorzy się zajmują (to jest akurat późniejszy okres - lata 80-te, ale Deszczyk też się ludziom przyda) Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted January 28, 2009 Author Report Share Posted January 28, 2009 Dziękuje za pomoc. Wszystko już wiem. Temat można "spalić" albo zamknąć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts