zwierzu93 Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 (edited) Wyczyść resztki kwasu, sprawdź, czy nie masz od wewnątrz przepalonego silnika. Regulację już robiłeś? Jeśli nie, to spróbuj - może pomoże. Trykulec, myślę, że z chwytem a'la rumun będzie lepiej wyglądało :) niemniej jednak jest nieźle:) Edited April 24, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 Jeszcze jedna moja obserwacja, iskry przeskakują ze środka silnika na śrubki. Na lipo są one widoczne na stocku nie. Zdam raport po regulacji. Quote Link to post Share on other sites
Varn Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 Wczoraj zamówiłem , czy to dobry zakup? (Oczywiście wymieniłem odrazu gumkę na Systemę) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 (edited) Dobry. Regulacja silnika nic nie dała, ale odkręciłem silnik i dałem napięcie i te iskry znikły. Wiec chyba przez szkielet i mocowanie silnika silnik dostaje dzikie napięcie i przez to te iskry. Podłączyłem silnik na krótko, nic z tego iskry jak były tak są. Jakieś propozycje? bo już nie mam siły do tego. Edited April 25, 2010 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 Dobra, zaizolowałem wszystko co sie dało, ręce mi opadają, regulacja nic nie dała itd.... To pytanie czy te iskry mają prawo sie pojawiać? Teraz silnik po około 100-150 strzałach seriami gdzieś po 20-30 robi sie letni. Czy ma on być podczas pracy jak dupa nieboszczyka? Sorry za post pod postem. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 Letni może być - to norma. Sprawdź, czy nie masz przypalonego komutatora (to to coś co się ze szczotkami łączy) jeśli tak - przeczyść to jakimś pilniczkiem, ale równo żeby nie było zadziorów. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Małe modyfikacje AKMa :) Kopia szyn TDI Arms, tłumik us socom King Arms, chwyt przedni TDI P&J, kopia aimpointa comp2 na wysokim montażu. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Poezja :) ale celownik nieco za wysoko chyba? Tak czy tak ciekawie na prawdę ciekawie wygląda ;) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Celownik jest na takiej wysokości, że nie muszę przykładać się do strzału, a mimo to widzę kropkę. Aktualnie zbieram na eotecha 552 do tej repliki, myślę, że będzie się wtedy o wiele lepiej prezentowała. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 No zwierzu nieźle. Mnie tylko ten mag razi w oczy. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 (edited) Powiem Ci szczerze, że te magi mi odpowiadają przy tej konfiguracji. Przy samym drewnie za cholerę nie mogę ich zaakceptować. Aktualnie w zestawie magazynków mam 7 wafelków produkcji MAG oraz 6 metalowych produkcji Cyma. Do AKMa doszła znaleziona po długich poszukiwaniach latarka GPL6 produkcji G&G. Zamontowałem ją po stronie selektora ognia. P.s. Cy któryś z aktywnych użytkowników AKMa wybiera się na majówkę w Bornem Sulinowie ? Edited April 28, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Ja niestety do Bornego się nie wybieram. Quote Link to post Share on other sites
producent Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 (edited) Można gdzieś dostać dekiel z szyną RIS? Jeśli tak to proszę o podesłanie link'a. I tu jeszcze moje AKM, lekko wytarte ;-) Edited April 29, 2010 by producent Quote Link to post Share on other sites
fiszczak2817 Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Mam tego AKM i mam pytanko. Z której strony mam uderzać w ten pin pod szczerbiną żeby wyleciał? Bo zamierzam sobie preckę wstawić ;). Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 (edited) Można gdzieś dostać dekiel z szyną RIS? Jeśli tak to proszę o podesłanie link'a. I tu jeszcze moje AKM, lekko wytarte ;-) Szynę sam możesz dołożyć :) Dekla z szyną niestety chyba nie ma. Mam tego AKM i mam pytanko. Z której strony mam uderzać w ten pin pod szczerbiną żeby wyleciał? Bo zamierzam sobie preckę wstawić ;). Po stronie zamka zazwyczaj, ale chinole mogły pomylić (na nic to nie wpływa) Edited April 29, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
producent Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Szynę sam możesz dołożyć Tell me master, tell me how ;-) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Kupujesz sobie szynę RIS http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6343 np o taką. Następnie przykładasz szynę równo do pokrywy i zaznaczasz gdzie nawiercić. Wiercisz małą dziurkę w 2 miejscach tak, aby przeszła przez nią śrubka. Dobierasz malutką nakrętkę i skręcasz wszystko ze sobą.Proste jak zabranie dziecku lizaka.możesz też między pokrywę, a szyne możesz dać kleju 2 składnikowego - będzie stabilniej sie trzymało. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 "I tu jeszcze moje AKM, lekko wytarte icon_wink3.gif " - cholera a ja przekonany byłem że to AKMS :mrgreen: "Z której strony mam uderzać w ten pin pod szczerbiną żeby wyleciał" - od tej strony od której nie ma bruzd na kołku... było o tym Pozdrawiam! Ps: "Po stronie zamka zazwyczaj" - a ja pewien byłem że zamek to mamy w środku komory zamkowej :-P Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 "I tu jeszcze moje AKM, lekko wytarte icon_wink3.gif " - cholera a ja przekonany byłem że to AKMS :mrgreen: "Z której strony mam uderzać w ten pin pod szczerbiną żeby wyleciał" - od tej strony od której nie ma bruzd na kołku... było o tym Pozdrawiam! Ps: "Po stronie zamka zazwyczaj" - a ja pewien byłem że zamek to mamy w środku komory zamkowej :-P ale fail ! Dałem ciała. Chodziło oczywiście o suwadło :) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Zwierzu BŁAGAM! Nie ucz ich robić takiej chały! No jeszcze na prawdę zrobią szynę na pokrywie komory zamkowej ;) Macie chłopaki w AKMS kilka wyjść a mianowicie: 1) Szyna nad czy tez zespolona z rura gazową. 2) Zestaw szyn x47 3) Taki bajer jak był w Berylu czyli szyna w miejscu szczerbinki 4) motylek na lewej stronie komory zamkowej (niestety kolby to sobie wtedy nie złożycie) 5) ... To chyba tyle pomysłów jak bym czegoś zapomniał to proszę dopisać. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
producent Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Właśnie tego tego całego wiercenia wolałem uniknąć. Chciałbym swojego AKM'ka troszkę dopieścić, SWD będzie musiało poczekać w szafie na lepsze czasy ;-) Obawiam się, że taka szyna pod kolimator jest nie do dostania..? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 (edited) Nie no dostaniesz ją bez problemu ale jej po prostu nie zamontujesz :P Uprzedzając pytanie dotyczące montażu to tu nie ten temat. Zapraszam do tematu o Berylu... I jeszcze raz nie AKM-a tylko AKMS-a kolbę masz składaną ;) Edited April 29, 2010 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
Urukhar Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 No to stałem się szczęśliwym posiadaczem CM50A. Właśnie go oglądam i mam jeden problem. Mianowicie wycior. LATA i to paskudnie. Teoretycznie ma on na końcu gwint ale nie chce się w nic wkręcić. No i nie wiem czy nie jest już maksymalnie wsunięty bo gdyby dało się go w coś wkręcić to praktycznie był by za krótki aby wejść w to miejsce na niego na końcu lufy. I teraz pytanie takie latanie to norma czy też coś jest skaszanione ? Quote Link to post Share on other sites
Wilq_pl Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Sorry, ale już późno, a temat ponad 60 stronnicowy. Czy taka batka wejdzie do kolby stałej w AKM? - G&P Akumulator NiMH 9.6V 3300mAh Large Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Nie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts