AdameKOSW Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 (edited) Opłacać opłaca się wstawić. Ja u siebie mam czarnego Guardera i jestem zadowolony, a kosztuję 10zł mniej od Systemy :P. Edited June 28, 2010 by AdameKOSW Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Opłaca się. Ja na chwilę obecną we wszystkich swoich replikach używam gumki SYSTEMA. Daje mi daleki zasięg bez względu na temperaturę. Jedyny jej "mankament" to to, że lubi ciężkie kulki jak na dana ilość fps w replice ale muszę powiedzieć uczciwie, że podkręca odpowiednio i kulka leci daleko. Polecam gumkę SYSTEMA. Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
tezapl Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 przeczytalem z 20 stron i nie znalazlem info. Czy można wymienić rączke na drewniana ? Bo tylko mnie ten tandetny plastik denerwuje a reszta jest OK. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 przeczytalem z 20 stron i nie znalazlem info. Czy można wymienić rączke na drewniana ? Bo tylko mnie ten tandetny plastik denerwuje a reszta jest OK. Ale chwyt pistoletowy z bakielitu jest w oryginale :roll: więc nie wiem co Cię w tym drażni. Quote Link to post Share on other sites
producent Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Może to, że jak on sam już napisał ten plastik jest "tandetny"? Quote Link to post Share on other sites
tezapl Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 hmm z moich zrodel wynika ze AKM ma drewniany chwyt: http://free.of.pl/m/mktos/foto/ak47/akm.jpg http://world.guns.ru/assault/akm.jpg Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 (edited) Wczesne rosyjskie wersje miały sklejkowy chwyt pistoletowy. Później robiono bakelitowy. http://tantal.kalashnikov.guns.ru/parts3.html W Polsce chyba zawsze robiono bakelitowe. Czy można wymienić rączke na drewniana ? Można - jak sam sobie taką zrobisz ;) Edited July 13, 2010 by Cincin Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Używa ktoś może metalowych mid-capów od SRC? Quote Link to post Share on other sites
mscr Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 (edited) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=7196 Będzie pasować do CM 040 (ak74) ? btw. gdzie można kupić właśnie jakieś RISy do ak? Prócz tych montowanych na motylku. Edited July 22, 2010 by mscr Quote Link to post Share on other sites
miki15 Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Zakupiłem polecaną dysze jbu i wystąpił pewien problem, gdy nakładam dysze na ten dziubek od głowicy cylindra wchodzi ona strasznie ciasno, muszę ją wciskać na siłę. Da się to jakoś wyeliminować? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Panowie, jest to temat ogolnie o nowych replikach cymki wiec, mam pytanie co od magow : http://gunfire.pl/product-ger-1152194109-M...K74-CZARNY.html czy ktos zetknal sie z nimi? czy jest jakas podobna cenowo alternatywa dla czarnych mid capow do AK74 ? Pozdrawiam forzamilan PS Brak polskich znakw - jestem zagranica Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Jak dla mnie jedyne słuszne magazynki to STARy. Podają znakomicie bez smarowania nawet najgorsze kulki. PJ, elementy, Gunfire to jeden shit. Jak sie je często smaruje (przed każdym strzelaniem) rozciągnie troche sprężynę, wygładzi kanały, zaokrągli ten element pchający kulki to wtedy podaje. I proszę nie pytajcie już wiecej o magi, dobrze? Je można poznać po wyglądzie ze zdjęć ze to to samo, jak mają pin przy zatrzasku to znaczy ze shit (jeżeli to nie VFC). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Co jak co ale magi PJ jak dla mnie są znakomite :mrgreen: Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Jakby ktoś napisał jakieś info o magach od SRC to byłbym bardzo wdzieczny :D Quote Link to post Share on other sites
mscr Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Jakby ktoś napisał jakieś info o magach od SRC to byłbym bardzo wdzieczny :D I ja też byłbym wdzięczny. ;] Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 (edited) Piotro, a gdzież Ty widział magi STARa do 74' ?;> Podłączam się do pytania o magi SRC... Pozdrawiam ;) PS A low-capy CA na 77BB dostępne na madonionie po 59zł ?;P Edited July 28, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Przepraszam i posypuje głowe popiołem. Te magazynki które wysławiałem pod niebiosa to nie STAR tylko MAG. Reszta sie zgadza. Dostępne u CAPRIego ale teraz niestety tylko "bakelit". Quote Link to post Share on other sites
miki15 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Wymieniłem stockową dysze na dysze jbu i replika zaczęła pluć kulkami na 5-10 metrów lub kulki z lufy wypadają, myślicie ze dysza się nie uszczelnia z gumką? dodam ze guma jest stockowa i jest dobrze założona. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Sorki, że tu pytam, ale czy ma ktoś na sprzedaż przednie drewienka do AK74, lub czy można gdzieś takowe dostać w tej chwili ? miki, rozłóż wszystko, wyczyść i porządnie złóż - jak nie pomoże to oddaj do jakiegoś serwisanta ;) Pozdrawiam PS W jaki sposób owinąć maga, żeby nie miał luzu ?:D Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Zeby sie nie kiwał na samej górze maga przyklejasz po obu stronach taśmę. P.S. Nie wiem co wam przeszkadza w tych kiwających sie magach, u mnie wszystko lata i mi to nie przeszkadza a dodatkowo pomaga w zmianie maga bo łatwo można go wypiąć/wybić. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Jakich batek używacie w swoich kałaszkach ? Zastanawiam się nad 8.4v stickiem, ale w żadnym sklepie takowej batki nie widze...:/ Oprócz tego precke systemy 500mm, gume systemy i ewentualnie sp120 guardera(opłaca się grzebać w GB i stracić gwarancje tylko dla sprężyny ?) Pozdrawiam forzamilan ;) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 (edited) Miki - przypiłuj delikatnie prowadnicę dyszy Forzamilan - w stockowej cymie 0.40b mam lipolka 11.1 15c 1350mah sticka - wyśmienicie cm.048m 11.1v 35c 2200mah lipo - fenomenalnie :) Nie opłaca się wymieniać sprężyny, Stockowa daje rade i w miarę dobrze i stabilnie trzyma FPSy. Jeśli zmieniać sprężynkę - to na mocniejszą. Co do magów to najlepiej się sprawdzają u mnie magazynki Cymy, następnie "bakielity" MAG, a najgorzej podają waffle MAG. Edited July 29, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Zwierzu, zapomniałemm dodać że chciałbym mieć w miare "prawdziwego" tzn. zgodnego z oryginalnym ROFa :) A LIPO dałoby troszke za dużego firepowera :D Coo proponujecie, żeby ROFa obniżyć do około 650rpm ? Myślałem nad opóźniaczem na zębatke tłokową....jeszcze jakieś pomysły ? Pozdrawiam forzamilan ;) Quote Link to post Share on other sites
macior0 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Witam, mam pytanie, czy CM 039C to to samo co CM 048 tylko po prostu w innym opakowaniu? z góry dzięki za odpowiedź i przepraszam jeżeli pojawiło się już to pytanie. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Cm.039 to replika ze starszej serii, tak jak np. Cm.042. Natomiast Cm.048, Cm.040 i Cm.045 to repliki z najnowszej serii cymki ;) Pozzdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts