Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] AKM CM.048M [CYMA]

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

gumka czarna guardera - aktualnie mam w swoim maleństwie i nie zamierzam jej wymieniać.

GB na stock nie wiem ile wytrzyma. Zaraz po zakupie dostał m150 guardera i wytrzymał na niej 40 tysięcy kul, po czym stwierdziłem potrzebę ROFa i zostało parę części wymienionych.

Po 30k kulek na m150 GB oraz wnętrzności prezentowały się następująco: http://picasaweb.google.com/zwierzu93/NowyFolder5#

Edited by zwierzu93

Dopiero jak mi się gwarancja skończy pogrzebie w nim troszku zakup i tak pewnie padnie na Sp120 Guardera :D , a co do precki to opłaca się ją zamontować w owym kałachu ?

Michael' timestamp='1294174658' post='1454761']

A co jest powodem tracenia fps

Stopniowe zbijanie sie sprężyny.

Lipne sprężyny to podstawa braku FPS po xxxxx kulek. Precka zawsze się opłaca, tak samo jak gumka dobra i porządne kulki. Do stockowych cymek polecam kulki 0.28g madbulla i gumki guardera.

Przemekp. Powiedz mi, które repliki z wyższej półki wytrzymają tyle co cyma to chyba zacznę na nią oszczędzać.

A ja czekam na części ;]

Wyciszone głowice tłoka i cylindra od systemy już są , teraz reszta ...

tak jak zwierzu mówiłeś - wziołem dysze JBU a do niej gumke HU też JBU

tyle ze zamiast sprężyny guardera - wziołem 130 madbull'owską

zobaczymy na ile to wyciszy i podpiłuje mojego czarnucha ;P <wraz z qtengiem PBS1 od SF :D >

Aaaa ... i jeszcze jedno - orientuje sie ktoś ile by wyszło wytoczenie lufy zewnętrznej <stalówki> do 048 akm'a ?

Nie grubsze jak 1mm2 aluminiowe i ogólnie do niczego.

Własnie odkryłem usterkę w moim AKMie. Górne mocowanie kolby jest połamane. ZnAl to jest ścierwo. niemniej jednak kolba i tak się trzyma.

Dzisiaj poświęciłem cały dzień na dopieszczanie AKMa. 2 godziny pracy i mam AKMa, który nie psiada kompletne żadnych luzów. Polecam do niwelowania luzów cienki teflon.

Bazyl. Nie ma potrzeby toczyć stalowej lufy do tego AKM, jeśli nie wstawiasz części od ostrej (różnice w wymiarach są).

Edited by zwierzu93

Nie ma potrzeby toczyć stalowej lufy do tego AKM, jeśli nie wstawiasz części od ostrej (różnice w wymiarach są).

Chodziło mi o wytoczenie stalówki na podstawie lufy która już jest ;] - boje sie ze jak gdzieś przyp ... to mi końcówe upitoli ;\ a to by był zonk ...

Niskiej jakości sprężyna, która się szybko ubija, to samo miałem w CM.036Na szczęście pożądna sprężyna (polecam Guarder) to nie majątek a reszta wnętrzności nie ma sobie równych wśród replik w tym przedziale cenowym.

Myślicie, że to możliwe żeby stockowa sprężyna się ubiła do 350fps?