Cincin Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Tak ta replika powinna wyglądać od początku. Cieszy oko poprawione suwadło, bardziej praktyczna śruba selektora i śliczna kolba. Łoże, nakładka i magazynek do wymiany :) Interesuje mnie jak karabinek działa na stokowej batce? Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Tak ta replika powinna wyglądać od początku. Cieszy oko poprawione suwadło, bardziej praktyczna śruba selektora i śliczna kolba. Łoże, nakładka i magazynek do wymiany :) Interesuje mnie jak karabinek działa na stokowej batce? Magazynek już wymieniony. Jednak stalowy wygląda duuuuużo lepiej niż ten plastik. Na stockowej batce zobaczymy - postaram się w sobotę wypróbować. Generalnie AK od JG na stockowej batce ciągnął całkiem nieźle więc mam nadzieję że tutaj będzie podobnie. Nakładkę i łoże zobaczę - może wymienię na elementy z ostrego. Osłabiacz podrzutu już wymieniłem na ostrą wersję :mrgreen: Co do długości recenzji - co tu więcej pisać ? Muszę wypróbować i wtedy będę miał wiedzę na temat jego zachowania. Bo o wyglądzie to fotki mówią więcej niż słowa. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 A jak jest z komorą hop up dobrze wykonana? Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 A jak jest z komorą hop up dobrze wykonana? Wygląda OK no i jest w końcu metalowa. W działaniu się okaże. Quote Link to post Share on other sites
eNgine Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Mam pytanko, które stalowe magazynki pasują do tego modelu? Czy np magazynki od AK47 cymy będą pasowały? Do wersji ostrej pasują :) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Każde magi będą pasować ;) nawet od AK74 pytanie jak to będzie wyglądało. Magi do AK cymy możesz spokojnie brać bo i ładne i metalowe no i AKM w tedy ładniejszy :) Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Kolejne wieści: Odpowiedzi na pytania (mam nadzieje że kolega który je zadał nie obrazi się): 1. Czy rura gazowa jest demontowalna i rygiel spełnia swoją funkcję jak w oryginale? Tak, dokładnie tak samo jak w oryginalnym 2. Czy można się pozbyć szyny do montowania optyki? Można, ale zostaną trzy dziury w komorze zamkowej - można je zaślepić pinami. Ale taki montaż w AKM to norma 3. Może orientujesz się, czy jest możliwość zamontowania do niej atrapy suwadła VFC? Nie mam pojęcia 4. Czy wycior to tylko atrapa, czy też ma oryginalną długość, tudzież czy można go wymienić na oryginał? Oryginalna długość wycioru - jak w oryginale - po odkręceniu osłabiacza podrzutu można śmiało czyścic nim lufę. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Tak istnieje możliwość zamontowania suwadła. Sam posiadam takie w AK-74M VFC. Konstrukcja w cymie jest teraz taka sama więc nie powinno być żadnych problemów. Trzeba się pobawić aby płynnie chodziło suwadło w moim przypadku pomógł olejek sylikonowy. Największym będzie sama dostępność tego suwadła. Jest tylko na wgc. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Czy do tej kolby da radę wsadzić baterię 8.4 2000 mAh lub większą? Po tym zdjęciu nie mogę tego się sam domyślić Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Stopka kolby jest przykręcana? Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 (edited) Kolejna porcyjka wiadomości :-) Batka 2000mAH powinna wejść - ale pewności nie mam. W sobotę przymierzę 3800 mAh 8,4 V - będę miał jakąś wiedzę w tym temacie. Stopka kolby jest przykręcana na dwa wkręty z łbem na śrubokręt krzyżowy. Cyrylica przy selektorze ognia. Z wyjątkiem rury gazowej jak oryginał. Rewelacyjnie leży w reku. Jedyna jak dla mnie zauważalna różnica to: Waga - jednak jest lżejsza - ale to się zmieni bo dołożę jej 800 g mag - więc będzie ważyć prawie idealnie tyle co oryginał z magazynkiem. Wyważenie - jednak pusta kolba to nie to samo co pełna - ale może pomyślę nad dociążeniem. Zadawajcie pytania - nie jestem literatem więc zdecydowanie łatwiej mi przekazywać informacje w formie odpowiedzi. @melon - używasz OLV ? EDYTA: Literówka Edited February 11, 2009 by ALABASTER Quote Link to post Share on other sites
melon Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 @melon - używasz OLV ? Ano używałem, niestety z pewnych powodów musiałem sprzedać jakiś czas temu, ale razem z planowanym kupnem tego kałaszka zamierzam też wrócić do OLVki Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 " Wyważenie - jednak pusta kolba to nie to samo co pełna - ale może pomyślę nad dociążeniem" Czy to jest z czy bez bateri ? De- facto bateria swoje wazy i dociaza replike Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 " Wyważenie - jednak pusta kolba to nie to samo co pełna - ale może pomyślę nad dociążeniem" Czy to jest z czy bez bateri ? De- facto bateria swoje wazy i dociaza replike Ze stockową baterią. Zobaczę jak będzie z większą. @Melon a możesz mi żeby OT nie robić PW napisać jak się OLV sprawuje ? Wygodne ? Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Czy bebechy w wersji AKM'a są takie same jak w wersji Ak-74 Cm.040 z łamaną kolbą? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Tak Quote Link to post Share on other sites
Gregory82 Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Ciekawi mnie czemu 74 ma mniej fps. Według Gunfire CM040C ma 400 mimo że ma dłuższa lufe niż AKM. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 W AK74 lufa jest dłuższa o 3cm ale i tak AKM ma 10fps więcej mechanizmy w obydwu są nowe. Pytanie co jest grane? Quote Link to post Share on other sites
Gregory82 Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 z wcześniejszą serią było podobanie. Ak47 miało ok 380 fps a Ak74 340-360 fps mimo że gb był ten sam. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Tylko pytanie czy to są błędne info czy lepiej po prostu kupić zamiast AK74 AKM-a? Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Przecież to tylko 10 FPS ? Raczej błędne info na taiwangun podają w CM.040 - 420fps a w CM.040C już 420-430 a różnią się tylko kolbą. Na gunfire już podają 400fps. błędne info i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Właśnie to niby tylko 10fps ale jeśli mam w karabinie dłuższą lufę to już jest dla mnie aż. Przydało by się by ktoś zmierzył to na chronometrze byłoby chociaż to pewne. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Zlituj się. 3m/s zrobi różnice? To już większa różnica pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami... Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 A jak z bebechami, ktoś rozkręcał już? co warto przy zakupie wymienić od razu ? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Testowaliśmy cały mechanizm na sprężynie 130 m/s która dała nam 455 FPS, po 30 tysiącach kulek otwarliśmy ponownie mechanizm i nie było prawie śladu zużycia! Taiwangun.com Myślę że jest co najmniej nieźle! pidżefjat - nie bierz po jednym zdani z kontekstu chodziło mi o to że jeśli posiadam dłuższą lufę to według danych teoretycznych powinienem mieć więcej fps a nie mniej. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts