kapalek Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 a kolba w towim egzemplarzu ma jakieś luzy? Quote Link to post Share on other sites
squadnik Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 a kolba w towim egzemplarzu ma jakieś luzy? Bardzo delikatne. A dlaczego pytasz ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Według mnie stalowe boyie są ładniej wykonane, sprawiają solidniejsze wrażenie. Ale cymka ma świetne osiągi w stocku. Kulki wziąłeś na biedno. Kup 25 lub 28 G&G. Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 pytam o ten luz w kolbie, bo wcześniej te akmy tez go miały i myślałem, że może sobie z tym juz cyma poradziła Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Macałem trzy 0.48M, dwie miały luz. Jedna marginalny, duża sporawy. Obie nówki sklepowe. Więc to raczej losowość całkowita. Quote Link to post Share on other sites
squadnik Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 @kapalek - pytanie czy te luzy będą się pogłębiały... Bo teraz mi to nie przeszkadza w ogóle. @Lesio - thnx za poradę dot. wyboru kulek. To znaczy, że te zacinki (puste wystrzały) mogą być zasługą g.wnianych kulek ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 luzy mogą się powiększać, w końcu drewno czy skleja się wyrobi. Ale jest miliard sposobów na zniwelowanie tego. Kulki najczęściej są powodem zacinek, słabej celności, małego skupienia serii itepeitede. Do tej cymy większość używa Guarderów chyba. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Miałem stockową kolbę, przez rok się pogłębiały luzy, w końcu zmieniłem śruby, 3 miechy takie rozwiązanie wytrzymało i sklejka nadawała się na śmieci. Osobiście zainwestowałem 40zł w ostrą kolbę, parę godzin na dopasowanie jej do repliki i baterii i teraz nie mam żadnych luzów, an problemów z rozpadaniem się sklejki. Polecam w ten sposób rozwiązać efekt luzów. Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 To znaczy, że te zacinki (puste wystrzały) mogą być zasługą g.wnianych kulek ? Nie koniecznie - ja też mam czasami problem z podawaniem kulek - a używam King Arms'y - bynajmniej na jednym magu - jakby się zacinał... a co do kulek panoczku - wrzuć precke jaką , gumke HU <polecam King Arms'a> i dobrej jakości 0,28gramówki będa śmigać jak po sznurku ;] a jak będziesz miał naddatek kasy to mosfecik jaki i hulaj dusza :D ! Quote Link to post Share on other sites
squadnik Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Tego "mosfecika" to nie mogę znaleźć w słowniku pojęć :) A o tej lufie i gumce to to już chyba każdy początkujący wie bo w co drugim temacie się o tym mówi. Ja sobie to podaruję dopóki nie postrzelam się z ludźmi pierwszych kilka razy ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 a jak się pozbyliście luzów szczerbinki i pokrywy zamka? U mnie szczerbinka uniemożliwia celowanie, bo lata w górę, w dół i na boki. pokrywa zaś góra-dół. Quote Link to post Share on other sites
M4riusz Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 u mnie wszystko było ok ;D a co do celowania lepiej eotech 552 - i nie wygląda jak choinka nasze ak Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 póki co jestem bardzo negatywnie zaskoczony cymą. U mojego kumpla zasięg 55 metrów, super skupienie, w moim egzemplarzu kulka lata gdzie chce, zasięg jakieś 35-40, batka zepsuta. Już nie mówiąc o luzach każdej części, które pojawiły się godzinę po rozpakowaniu. Koszmar ^^ Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Pokrywa - delikatnie puknąć tu i tam i będzie się trzymać. Pukaj/odginaj pod zatrzaskiem pokrywy. luzy na szczerbince - wyjmij szczerbinkę, uderz młoteczkiem mocowania szczerbinki, tak aby szczerbinka ciężko wchodziła w swoje miejsce. luzów brak. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 pokrywa już załatwiona, choć to odginanie pewnie niedługo będzie trzeba powtórzyć, niestety podstawa szczerbinki jest pęknięta i skruszona w miejscu mocowania blachy sprężynującej, więc szczerbinka będzie luźna, póki nie kupię nowej podstawy ^^ Póki co - RK-10 bije go wykonaniem sześciokrotnie. Quote Link to post Share on other sites
squadnik Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 @Lesio - współczuję takich negatywnych wrażeń z posiadania tej repliki. Generalnie z tego co można przeczytać w tym wątku to więcej pochwał niż negatywnych osądów. Mi ciężko porównywać bo nie miałem w ręku innej repliki. Ty masz innej, uznanej marki więc to coś już mówi. Ale nie bez przyczyny chyba ten model jest kategorii II nie ? Mimo wszystko dla początkujących ten sprzęt i tak stoi na bardzo wysokim poziomie i chyba każdemu można go polecić. A doświadczony jak widać (@zwierzu93) i z niedociągnięciami bez problemu sobie poradzi. Ja się boję coś wyginać i pukać bo boję się, że zepsuję - póki co :) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Chyba zrobie wieczorem (późnym) sesje jak puknąć i gdzie puknąć. Ogólnie w replice mam rzeźnie z pukaniem itp. ale luzów brak :) Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 (edited) Pokrywa - delikatnie puknąć tu i tam i będzie się trzymać. Pukaj/odginaj pod zatrzaskiem pokrywy. odginanie nie jest za fajne :wink: - ja załatwiłem to podklejając w kilku miejscach filcowe podkładki takie jak np. stosuje sie w podklejaniu nóg mebli , dodatkowy plus - nie stuka pokrywa i jest git :wink: Edited October 2, 2010 by Bazyl_Wej Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Czemu odginanie odpada ? Filc w końcu się wyrobi, a blacha nie tak łątwo. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 RK-1- jest gorzej oceniani niż CM048, więc uznana marka to nie jest. Ja też już sobie poodginałem, popodkładałem. Co nie zmienia faktu, że wygląd z zewbnątrz jest słabszy, jak i wykonanie. A co do bebechów - mój się trafił kaszaniasty, widziałem dwa inne i strzelały bosko. Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Czemu odginanie odpada ? Filc w końcu się wyrobi, a blacha nie tak łątwo. Może i się wyrabia - ale jak już kolebocze - to nie stuka i nie puka :] <a teraz kombinuje z wyciszeniem hi-cap'ów - pierwszy prototyp (jeśli tak można nazwać xD) oparty o skarpetke w środku jutro będzie miał test w boju - już nie słychać bicia kulesków o metal , jeszcze tylko plastik - się popieści i będzie git :) > A i jeszcze pytanko - wie ktoś czy jakaś kompozytowa stała kolba ak pasuje do cm.048m? Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 póki co jestem bardzo negatywnie zaskoczony cymą. U mojego kumpla zasięg 55 metrów, super skupienie, w moim egzemplarzu kulka lata gdzie chce, zasięg jakieś 35-40, batka zepsuta. Już nie mówiąc o luzach każdej części, które pojawiły się godzinę po rozpakowaniu. Koszmar ^^ Dysza do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Witam, na kulkach 0,25 Guardera od krakmanów mój AKM ma starsznie duży rozrzut. I tu moje pytanie. Jakie kulki lepiej sie sprawdzają w tych replikach? Dodam ze mam zamontowane sp120 co wg krakmanów daje 430-440 fps. Lepsze będą 0.25 czy 0.28 G&G? Sprawdzał ktoś może jak sprawdzają się kulki Blaster Devil (lepsze/gorsze od G&G?) w tej replice? Z góry dziękuję za pomoc :D Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 (edited) witajcie, mam do was pytanie odnośnie tego czy ta http://asgshop.pl/sk...ukt.php?id=2351 przejściówka na kolbę od m4 wejdzie do cm.040D oraz czy ta http://www.specshop...._Stock_-_M4/M16 kolba wejdzie na konwersję o której pisałem na początku? Edited October 5, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Witam, na kulkach 0,25 Guardera od krakmanów mój AKM ma starsznie duży rozrzut. I tu moje pytanie. Jakie kulki lepiej sie sprawdzają w tych replikach? Dodam ze mam zamontowane sp120 co wg krakmanów daje 430-440 fps. Lepsze będą 0.25 czy 0.28 G&G? Sprawdzał ktoś może jak sprawdzają się kulki Blaster Devil (lepsze/gorsze od G&G?) w tej replice? Z góry dziękuję za pomoc :D Najodpowiedniejsze kuleczki to będą 0,28g. Ja stosuje Guardera w Precce Systemy i jest okej :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts