zwierzu93 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Ja przy stocku używam 0.28g madbull. Przy tuningowanej też :) Najlepiej się po prostu sprawdzają. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 @lesio, ja stawiam na dużą nieszczelność o-ring'a w głowicy tłoka. Ogólnie to ja jako, że lubię grzebać w GB od razu bym go rozebrał, wywalił ten kiczowaty smar, zrobił wzorowy shimming i złożył. Ogólnie cymiacze wewn. są bardzo dobre nawet te stare. Pozytywnie jestem zaskoczony tłokami, bo mimo iż to plastik to na lipolu trzymają, dopóki "tyłek" im nie odpadnie. Mi dwa w taki sposób padły, może z powodu stockowego springa, bo krótki jest. Nie będę tego rozkminiał, bo i tak reszta zębów wyglądała jak nowa. Obecny w CM.035 jest już na wykończeniu i zapewne zastąpi go taki sam. @zwierzu, czy nowe cymki też mają na GB(szkielet) piktogramy pt. CM.02? Padł jeden taki gearbox i zastanawiam się czy to wina braku listwy na górze czy po prostu pech. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Kuleczki osobiście użytkuję najczęściej 0,25 G&G. Sporadycznie 0,28 G&G lub Excell. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Decigner12 nowe gb też mają piktogramy cm.02, ale posiadają listwę na górze. Quote Link to post Share on other sites
M4riusz Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 używałem exceli 0,20 a teraz mam madbule 0,25 zasięg i celność wzrosły następną paczkę kupie 0,28 to zobaczymy co wtedy =D Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Czyli można rzec tylko jedno: - te same zębatki co w starszych GB - tłok też - głowice(również) - Jedyne co zmienili to dali ciut twardszą sprężynę, silnik na neodymach i prowadnice ze stali(czy aby na pewno?) w porównaniu do plasticzanej. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Zębatki mają przełożenie te same, lecz są o wiele mocniejsze. Tłok w porównaniu ze starą cymą też się różni wytrzymałością. głowic nie pamiętam ze starej cymy do tego dochodzi kwestia łożysk (stara miała 6mm albo 7mm plastik, nowa ma 7mm ślizgi metal) Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Witam. Nie znalazlem tematu odnosnie cm048 ak74 wiec pisze tutaj. Jaki dlugosc ma lufa wew w cm.048 (Ak74) ? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 songuku, tam siedzi taka sama lufa jak w AKS74N, czyli 500mm... Tak trudno poczytać, pomyśleć ? Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 forzamilan rozumiem jak to wyglada z Twojego punktu widzenia, na temat tego szukania, ale Tobie sie chce przeszukiwac 80 stron tematu ? Sklepy podaja roznie, dlatego zapytalem. Dzieki za odpowiedz, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
M4riusz Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 no ja mam wątpliwości co do tej lufy ;/ wyciągałęm wczoraj ją i do komory miałą 470mm nie wiem ile w środku tej lufy się mieści. Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 witam, czy różnica miedzy CM.048M a CM.048S jest tylko kosmetyczna? (różnią się tylko kolba?) jakich magazynków używacie? będą pasować z CA? pytania zadaje tu, bo na oddzielnym temacie nikt nie odpowiedział (większość ma AKM-a ze stałą kolbą?) pozdrawiam! kirs Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Panowie, dzisiaj stałem się posiadaczem CM.048S od CYMY, replika kupiona u krakmanów. Replika solidnie wykonana, głębsze oględziny będą jutro. Kolba ma luzy, jednak nie są one duże, nie przeszkadzają w utrzymaniu stabilnej postawy strzeleckiej (Luzy około 1cm góra-dół, prawo-lewo brak luzów). Ogólnie za 759zł polecam wszystkim, na pewno się nie zawiedziecie ; ) Pozdrawiam forzamilan ; ) Quote Link to post Share on other sites
M4riusz Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 na www.redberet.pl jest do kupienia za 719zł ja mam z tego sklepu tlyko że była wystawiona na allegro i kupiłem za 700 z przesyłką a za różnicę u krakmanów kupiłem magazynki =) Quote Link to post Share on other sites
Amathras Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Ja kupiłem CM 0.48M u krakmana na początku wakacji tego roku i jestem zadowolony. A pro po tej długości lufy wew. piszą że ma 455mm. Replika zniewala swoim cudownym wyglądem, drewno jest bardzo realistyczne, a ciemny metal dodaje mu wdzięku. Luźne elemanty to: kolba(na boki), chwyt pistoletowy i łoże(góra dół). Natomiast szczerbinka, selektor ognia trzymają się znakomicie. Karabin bardzo dobrze strzela, do 30m trafiam w plastikową butelke, a kulki leca ponad 50m. (używam 0,25g) Jedyny problem jaki wystąpił to był magazynek, za pierwszym razem nieumyślnie go przekręciłem, ale został naprawiony, a za drugim razem utknął mi w karabinie, krzywo go wsadziłem, pin z niego się wysunoł i zablokował o Body tak że nie dało się go wyjąć, a na dodatek wszystkie kulki wysypały mi się do środka, ale udało się go wyciągnąć. Teraz okleiłem go sobię taśmą i delikatnie wkładam. Ostatnio kupiłem drugi od SRC i ten wchodzi bez żadnych problemów. Karabin jak dotąd bezawaryjny ( oprócz magazynka ). Ostatnio kupiłem takrze do niego szynę montażową (boczną wsuwaną) i kolimator. Wszystko pasuje idealnie i świetnie się celuje. Jak wygląda w środku? Nie mam zielonego pojęcia, a nie chce mi się czytać tych 80 stron, nie zamierzam w nim nic zmieniać do puki coś nienawali (co mam nadzieję się nigdy tak nie stanie). Bateria w kolbie, wystarczająco dlugo wytrzymuje, osobiście rozładowywuję ją poprzez podłaczenie do żarówki około 6,3V. Polecam ten karabin, jestem szczęśliwym jego posiadaczem. PS: zdjęć nie dodaje chyba że chcecie, to piszcie. Quote Link to post Share on other sites
Faith Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Czy z odległości tych 50 metrów trafię w kucającego człowieka ? Quote Link to post Share on other sites
Amathras Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Czy z odległości tych 50 metrów trafię w kucającego człowieka ? Przy małym wietrze tak, ale jak bedzie wiało to trochę kulek poleci zanim trafisz. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 cm.048m od cm.048s różni się kolbą oraz komorą zamkową. Reszta to to samo, Magazynki CM i MAG pasują bezproblemowo. CA nie sprawdzałem - nie było potrzeby. Quote Link to post Share on other sites
Whistlerek Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Orientuje się ktoś kiedy ta replika będzie dostępna ? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Fabryki są zamknięte. Nie wiadomo czy to będzie miesiąc czy pół roku, a może w ogóle. Szukaj w komisie i na allegro. Może Ci się poszczęści. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
squadnik Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 @grzechotnik a skąd twierdzenie, że fabryki zamknięte? Może po prostu producent zakończył produkcję tego modelu? Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 (edited) Stąd, że nie tylko tego modelu brakuje w sklepach.. sam zobacz jakie pustki w sklepach ersoftowych Edited October 17, 2010 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 I z tego ze był jakiś czas temu komunikat w newsach ze partii nie spodobało sie "produkowanie replik broni nazistów", komuna to jednak komuna :dry: Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Piotro od kiedy Kałasze to "(...) broń nazistów" ?? Kałasz to stara radziecka broń czyli broń komunistów. Chyba że CYMA robiła także MP40 i inne niemieckie bronie. Sory za taki mały offtop. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Piotro od kiedy Kałasze to "(...) broń nazistów" ?? Kałasz to stara radziecka broń czyli broń komunistów. Chyba że CYMA robiła także MP40 i inne niemieckie bronie. Sory za taki mały offtop. Chodzi o to, że nie spodobała im się produkcja mp40, stg44 która produkował AGM i zamkneli wszystkie fabryki produkujące repliki broni. Jeśli coś pokręciłem to wybaczcie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts