Aszur Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 to w sumie warto brać coś od nich czy nie warto? Jeśli jesteś cierpliwy i wytrzymasz 2 tygodnie bez odpowiedzi na meila - tak. Jeśli liczysz, że w razie problemu uwzględnią gwarancję* - nie. * w to czy mięliby taki obowiązek (pomimo jasnych zapisów na stronie) nie wnikam, ale po co sobie robić problemy i tracić czas na zabawy z `rzecznikiem praw..` czy sądem. Quote Link to post Share on other sites
popeksspl Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Moim zdaniem warto od nich zamawiać. jeżeli nie zależy ci na ekspresowej dostawie sprzętu to warto. a co do gwarancji - sklep daje 10 dni. to chyba wystarczająco dużo czasu żeby replike pooglądać, sprawdzić, przestrzelać, sprawdzić akumulator itp. i ocenić czy dostałeś sprawny produkt czy nie :) Quote Link to post Share on other sites
Mavie Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Z tego co wiem gwarancja na każdy produkt jest 2lata a na produkty spożywcze(!) chyba 3 dni. To nie jest gwarancja a świadczenia związane z niezgodnością towaru z umową, taki odpowiednik rękojmi dla osób fizycznych. Replik chyba będzie dotyczył okres 1 roku, ale o fachową ekspertyzę trzeba się zgłosić do rzecznika praw konsumenta. Odpowiedzialność sprzedawcy (rękojmia i niezgodność z umową) dotyczy KAŻDEGO sklepu, tylko czasem trzeba się o to posądzić trochę. a co do gwarancji - sklep daje 10 dni. to chyba wystarczająco dużo czasu żeby replike pooglądać, sprawdzić, przestrzelać, sprawdzić akumulator itp. i ocenić czy dostałeś sprawny produkt czy nie :) To z kolei dotyczy WYŁĄCZNIE sprzedaży towarów osobom fizycznym na odległość, czyli jak zamawiasz kurierem lub pocztą. Jest wtedy 10 dni na odstąpienie od umowy sprzedaży i zwrot poniesionych kosztów. Tyle gwarantuje nam polskie prawo, gorzej jest jego egzekucją, ale federacja konsumentów chętnie pomaga we wszystkich formalnościach :) Quote Link to post Share on other sites
Przemekwg Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Czy wie ktoś jak u nich składać zamówienia za pobraniem? Bo niewidzie u nich takiej formy płatności. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Aszur Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Pomimo, że w dziale Wysyłka i zwroty jest o nich mowa, zamówienia za pobraniem nie są realizowane. Nie można ich wybrać w opcjach zamawiania, co potwierdził w rozmowie tel. pracownik sklepu. Quote Link to post Share on other sites
mAAriusz Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 ja z kolei chcialem kupic u nich za pobraniem (regulamin sklepu przewiudywal taki zakup) bo ta ich strona wydawala mi sie podejzanie uboga w grafike. po 2 tygodniach udalo mi sie dodzwonic i gosc mi powiedzial ze nie ma takiej mozliwosci - tylko ze nie zmienili regulaminu. Quote Link to post Share on other sites
popeksspl Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Teraz wogóle mają przy większości rzeczy "BRAK". dobrze że zamawiałem swoją replikę wcześniej jak jeszcze mieli większość dostępnych bo teraz zapłaciłbym za nią ok 150zł więcej w innym sklepie... Quote Link to post Share on other sites
siwaszek Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Kurde bije się z myślami bo z jednej strony ceny naprawdę ok ale niestety nie można zamówić dostawy przez kuriera :???: czy ktoś wo gule nie dostał repliki której zamawiał ? Quote Link to post Share on other sites
Mavie Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Ja u nich kupiłem, bo na stronie niby była. Po kilku dniach prób udało się dodzwonić i dowiedzieć że już dawno nie maja tego co zamówiłem i zapłaciłem. Teraz walczę o zwrot pieniędzy :/ Quote Link to post Share on other sites
infek Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 ja mam sytuacje jak kolega wyzej sklep kontakt ma tragiczny raz zadzwonilem o 15:30 bo wczesniej nie odbierali to pan sprzedawca zaczal sie rzucac i pytac czy nie umiem czytac na to ja mu ze umiem ale wczesniej nie odbierali a on mi na to ze oni nie tylko telefony maja na glowie itp szkoda gadac niech oddadza moja kase i sprawa z tym sklepem zostanie zakonczona cos jak 2 tanie militaria ;[ Quote Link to post Share on other sites
Mavie Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Ja dzisiaj po prawie miesiącu mailowania i dzwonienia odzyskałem w końcu swoje pieniądze. Oczywiście na żadnego maila nie raczyli odpisać, odebrać telefonu również nie. Nie mają już nic na sprzedaż. Nie szanują klientów, a wręcz są chamscy. Zachowują się jak małe dzieci. SKLEP OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM! Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 (edited) cos jak 2 tanie militaria ;[ Nie obrazaj tanich militarii :D Tam przynajmniej jest kontakt telefoniczny (a był przynajmniej jak zamawiałem rok temu spężynowe MP5 xD) No i mają glocki z Army o fajnej cenie :) A co do COGa kolega zamawiał AK taktikala od JG i jakoś żadnych cyrków nie było :> Edited April 21, 2009 by Blitz_IM Quote Link to post Share on other sites
kubu65 Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Zamówiłem replikę m4 ris coś koło 11 kwietnia (sobota), jako, że przelew na poczcie kasa doszła dopiero w środę, zaraz przed świętami. Jako, że święta, to nawet nie liczyłem na wysyłkę przed świętami. Po świętach tez nie wysłał. Jutro mija 14 dni od dnia w którym gościu dostał kasę i pisze do Rzecznika praw konsumenta, który pomoże mi złożyć wniosek do sądu. Nie zamierzam się bawić. Myślę, że sąd będzie miał bardzo jasną sytuacje, choćby dlatego, że cog-asg na każdym kroku łamie regulamin. Oczywiście, przez cały czas żadnego kontaktu tel. (średnio 10 razy dziennie dzwoniłem) albo tel. wył, albo nie odbiera i tylko żałosna poczta głosowa i na e-maile tez żadnej odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
infek Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 ja takze dopiero niedawno otrzymalem kase - ale takze nie odpowiedzieli na zaden telefon ani maila Quote Link to post Share on other sites
kubu65 Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Jako, że sprawa już załatwiona napisze jeszcze kilka słów. Dałem im czas do środy (tej tydzień temu), ku mojemu zdziwieniu we wtorek pod wieczór udało mi się skontaktować ze sklepem poprzez gg. No i się zaczęła rozmowa, od razu napisałem, żeby sobie gościu przeczytał maila, w którym straszyłem go sądem, zapewnił mnie że go przeczyta. Zadałem jeszcze kilka pytań: zalegamy obecnie z zamówieniami ponieważ przyjmujemy towar do hurtowni i szefostwo przekierowało do tego celu wszystkich pracowników dlatego też tel milczy ponieważ niema kto go odebrać jeśli pan sobie życzy zrobi przelew zwrotny Jako, że nie mam kasy żeby dołożyć 2 stówy i kupić gdzie indziej zaproponowałem, że poczekam. Myślałem, że będę czekam następne dwa tygodnie, a tu patrze w piątek przyszła przesyłka wysłana w środę. Jednak jak się chce to można, można wysłać jak należ. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Chyba wszystko wróciło do normy, bo żaden towar nie ma znaczka ,,niedostepny". Czy to tylko błąd mojej przeglądarki czy prawda? Quote Link to post Share on other sites
popeksspl Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 prawda ;) ale jest tez informacja że wysyłki wznawiają po początku maja. dobrze by było bo ceny maja bardzo konkurencyjne w porównaniu do innych sklepów, tylko miejmy nadzieję że będą funcjonować w miarę sprawnie ;) Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 No to chyba dlatego przerwali wysyłkę przez koniec kwietnia, bo ściągali repliki :). Chętnie bym tam coś kupił, bo są tanio repliki spod igły w cenie używanych :). Quote Link to post Share on other sites
dwupac Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 No to chyba dlatego przerwali wysyłkę przez koniec kwietnia, bo ściągali repliki :). Chętnie bym tam coś kupił, bo są tanio repliki spod igły w cenie używanych :). ja dzisiaj do nich dzwoniłem i gościu, w niezbyt miłym tonie, powiedział, że nie ściągają już gunów. Istnieje opcja przedpłaty 30% i czas oczekiwania 2 miesiące:). Może niektóre repliki jeszcze są, ale np. Cma 036, która u nich kosztuje 329zł!!!! niestety nie jest dostępna. Quote Link to post Share on other sites
TheKill Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 ja dzisiaj do nich dzwoniłem i gościu, w niezbyt miłym tonie, powiedział, że nie ściągają już gunów. Istnieje opcja przedpłaty 30% i czas oczekiwania 2 miesiące:). Może niektóre repliki jeszcze są, ale np. Cma 036, która u nich kosztuje 329zł!!!! niestety nie jest dostępna. Patrzyłem sobie na tą stronkę, i mają parę fajnych replik, ale czy ten sklep jeszcze działa? Opinie są podzielone a ja chce zamówić niedługo replikę. Proszę o pomoc. Próbowałem się kontaktować ze sklepem mailowo ale milczy. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Z tego co wiem sklep w tym momencie nie funkcjonuje za bardzo. Działał na tej zasadzie, że sprowadzono pewną ilość szpeju na tanim dolarze, potem to sprzedawano. Dolar podrożał - nie sprowadza się. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Napisałem do nich maila ponad tydzień temu i nikt nie odpisał. Quote Link to post Share on other sites
maly10001 Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 Witam zamówiłem u nich replikę jakoś w połowie kwietnia kasę wpłaciłem zaraz po złożeniu zamówienia do tej pory ani widu ani słychu nie odbierają telefonu nie odpisują ani na gg ani na meila wysłałem im kilka meili i wiadomości na gg że zgłoszę sprawę do biura praw konsumenta dalej mają to w głębokim poważaniu 10 czerwca przejdę siędo biura i zgłoszę to sprawę zaczeło już mnie to denerwować bo ileż do wuja Pana można czekać sklepu absolutnie nie polecam nikomu Quote Link to post Share on other sites
talib1985 Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 Mam pytanie co do tego sklepu czy jeszcze istnieje? bo jakoś nie mogę się doszukać oferty na www Quote Link to post Share on other sites
maly10001 Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Niet sklep detaliczny już nie istnieje teraz bawią się w zamówienia hurtowe tak apropo w dzień w który miałem iść do biura prawk konsumenta zadzwoniłem jeszcze raz, ot i w końcu odebrali, pięniądze znalazły się okolo 5 godzin później na koncie ;) wiem jedno nie mam zamiaru więcej mieć do czynienia z tymi ludźmi sorky że tak późno o tym pisze ale jakoś nie miałem weny twórczej wcześniej xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts