Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M60 STAR

Recommended Posts

Witam. Czy ktoś może miał przyjemność użytkować M60 firmy STAR ? Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach to wykonanie mimo iż odbiegające od INOKATSU to jest wyśmienite. Chciałbym jednak wiedzieć coś więcej na temat jej użytkowania, awaryjności itp. Osobiście zamierzam kupić w celach nazwijmy to kolekcjonerskich a od czasu do czasu przetrzeć świnkę w walce (mimo, że FPS jest słaby jak na KM). Z zagranicznych for wynika, że mimo iż w środku jest szkielet GB z tworzywa to części pozwalają na bezproblemowy montaż sprężyny m120. Czy ktoś może potwierdzić tą informację? Proszę o wszelkie opinie/ Z góry dziękuję i pozdrawiam/ Milo

P.S: Przeszukiwałem wmasga w celu odnalezienia jakichkolwiek informacji na temat tej repliki lecz opisy dotyczą firm Inokatsu i Top. Jeżeli czegoś się nie doszukałem to proszę o naprowadzenie na konkretny temat.

Ok. Doszło. Zatem kilka słów o M60 STAR:

* Jakość plastików doskonała. Nic nie trzeszczy, nie skrzypi

* Dolne body, lufa zewnętrzna i parę innych pierdół wykonane są z alminium

* Magazynek to Box na 5000 kulek, elektrycznie podkręcany - działa znakomicie

* Waga około 4-4,5kg. LEKKIE ! Jak dla mnie rewelacja - po "przejściach" z minimi został mi uraz do ciężkich replik. Dla fanów realistycznej wagi - porażka.

* Szkielet GB jest polikarbonowy, zastosowano zwalniacz sprężyny

* Na chrono madbulla wynik 340 FPS

* Pokrywa górna niestety nie jest z Alu a szkoda - tylko z ABS'u chociaż tak jak pisałem, wysokiej jakości

* Pod pokrywą spokojnie mieści się batka 12V Large

"Ryczy" bardzo głośno ale jak strzela to napiszę gdy tylko przestrzelę. Podsumowując - genialne wykonanie mimo,że nie jest tak doskonałe jak Inokatsu to uważam, że jest to dobry zakup, który cieszy oko.

Oto kilka zdjęć mojego egzemplarzaM60E4 firmy STAR:

a91840225ce95dcd.jpg

5ff712eb2d2e3ad5.jpg

620007c10225305d.jpg

eb235cc97adfaabf.jpg

42844a012ff2d706.jpg

90ead4cf5e452e30.jpg

964dbbe85c65c960.jpg

bb00e5f74d7a05b7.jpg

c67ffd6d90a9d530.jpg

• 3 months later...

Milo już jej nie ma.

Ode mnie:

1. Uchachany jestem nadal, więc chyba ok :) skoro pierwsze podjaranie opadło.

2. Dobry pas i 12h na milsimie dało radę, bo łączy nie za dużą wagę ze względnie mocną budową.

3. Magazynek to shit. Nie nadąża na pierwszym ustawieniu sprężyny podawać a i na drugim (mniejszy ROF) też ma problemy. Wymieniony silnik dał sporo ale jeszcze zwiększyc trzeba będzie zasilanie.

4. Ma fajny dźwięk co dodatkowo działa psychologicznie na przeciwniku.

5. zapomnij o szybkiej zmianie magazynka :)

Tyle na szybko. Co cię interesuje dokładniej?

BTW. Nie jest to czysty STAR, bo podobno taki nie powinien mieć dodatkowej śruby, którą można dokręcić (przyblokowac) zespoł wymiennej lufy, a co podobno ma wersja sprzedawana już jako ARES.

Prawdy nie dojdziesz...

Edited by lup
  • 1 month later...