miloslupsk Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Witam. Czy ktoś może miał przyjemność użytkować M60 firmy STAR ? Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach to wykonanie mimo iż odbiegające od INOKATSU to jest wyśmienite. Chciałbym jednak wiedzieć coś więcej na temat jej użytkowania, awaryjności itp. Osobiście zamierzam kupić w celach nazwijmy to kolekcjonerskich a od czasu do czasu przetrzeć świnkę w walce (mimo, że FPS jest słaby jak na KM). Z zagranicznych for wynika, że mimo iż w środku jest szkielet GB z tworzywa to części pozwalają na bezproblemowy montaż sprężyny m120. Czy ktoś może potwierdzić tą informację? Proszę o wszelkie opinie/ Z góry dziękuję i pozdrawiam/ Milo P.S: Przeszukiwałem wmasga w celu odnalezienia jakichkolwiek informacji na temat tej repliki lecz opisy dotyczą firm Inokatsu i Top. Jeżeli czegoś się nie doszukałem to proszę o naprowadzenie na konkretny temat. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 GB jest z takiego samego tworzywa jak w L85 Stara. W mojej elce siedzi cały czas M120 guardera, była M130 i M150. Teraz Ares będzie wypuszczał metalowy GB. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 12, 2009 Author Report Share Posted February 12, 2009 Woow :strach: M130 i M150 w polikarbonowym szkielecie to już wyzwanie. Przy stockowej reszczie flaków( szczególnie to m130 mnie interesuje) czy coś grzebałeś? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Głowica tłoka POM promyka. Tłok Hard Piston promyka. Metalowa głowica cylindra teraz na M120 stockowa. Tu masz zapowiedz ARESa Z tego co mi wiadomo M60 Aresa będą miały w standardzie takie GB. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 13, 2009 Author Report Share Posted February 13, 2009 Ciekawi mnie jak to co jest już w środku, bez wymiany czegokolwiek będzie dźwigać m120 Guardera. Wkrótce się przekonamy - prosiaczek zamówiony :uśmiech: Kicpa dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 14, 2009 Author Report Share Posted February 14, 2009 Ok. Doszło. Zatem kilka słów o M60 STAR: * Jakość plastików doskonała. Nic nie trzeszczy, nie skrzypi * Dolne body, lufa zewnętrzna i parę innych pierdół wykonane są z alminium * Magazynek to Box na 5000 kulek, elektrycznie podkręcany - działa znakomicie * Waga około 4-4,5kg. LEKKIE ! Jak dla mnie rewelacja - po "przejściach" z minimi został mi uraz do ciężkich replik. Dla fanów realistycznej wagi - porażka. * Szkielet GB jest polikarbonowy, zastosowano zwalniacz sprężyny * Na chrono madbulla wynik 340 FPS * Pokrywa górna niestety nie jest z Alu a szkoda - tylko z ABS'u chociaż tak jak pisałem, wysokiej jakości * Pod pokrywą spokojnie mieści się batka 12V Large "Ryczy" bardzo głośno ale jak strzela to napiszę gdy tylko przestrzelę. Podsumowując - genialne wykonanie mimo,że nie jest tak doskonałe jak Inokatsu to uważam, że jest to dobry zakup, który cieszy oko. Oto kilka zdjęć mojego egzemplarzaM60E4 firmy STAR: Quote Link to post Share on other sites
goren Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 I jakie wrażenia po pewnym czasie użytkowania tej repliki? Ciekaw jestem jak się sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 (edited) Milo już jej nie ma. Ode mnie: 1. Uchachany jestem nadal, więc chyba ok :) skoro pierwsze podjaranie opadło. 2. Dobry pas i 12h na milsimie dało radę, bo łączy nie za dużą wagę ze względnie mocną budową. 3. Magazynek to shit. Nie nadąża na pierwszym ustawieniu sprężyny podawać a i na drugim (mniejszy ROF) też ma problemy. Wymieniony silnik dał sporo ale jeszcze zwiększyc trzeba będzie zasilanie. 4. Ma fajny dźwięk co dodatkowo działa psychologicznie na przeciwniku. 5. zapomnij o szybkiej zmianie magazynka :) Tyle na szybko. Co cię interesuje dokładniej? BTW. Nie jest to czysty STAR, bo podobno taki nie powinien mieć dodatkowej śruby, którą można dokręcić (przyblokowac) zespoł wymiennej lufy, a co podobno ma wersja sprzedawana już jako ARES. Prawdy nie dojdziesz... Edited June 3, 2009 by lup Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Miałeś może okazje porównać z chińskim mk43? Bo ma dylemat, kupic chińczyka czy dozbierać do Star'a lub Ares'a. Omijam VFC ze względów czysto finansowych:/ Drugie pytanie. Czy ma ktos może wersję Ares'a? Quote Link to post Share on other sites
lup Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Jeszcze nie było takiej okazji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts