natek_sk Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Co sądzicie o pomyśle strzelanki w stylu post apokaliptycznym? Może być to scenariusz typu terroryści - antyterroryści, odbijanie zakładników od "mutantów", kradzież/odzysk chemikaliów/materiałów radioaktywnych. Coś w stylu: bieganie w maskach p-gaz i kombinezonach przeciwchemicznych (np. OP-1). Najlepiej na pustkowiach, pseudo bagiennych łąkach w otoczeniu dymu z rac lub mgły lub ruinki. Link to post Share on other sites
AnR Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Nie masz magisterki do napisania? Coś takiego od dawna istnieje, w bardziej nawet ambitnych formach. Link to post Share on other sites
natek_sk Posted March 4, 2009 Author Report Share Posted March 4, 2009 Jeszcze się z czymś takim nie spotkałem z wyjątkiem LARP z Neuroshimy. A magisterka się pisze... powoli, ale się pisze :). Tak czy inaczej będę miał mały przestój w pisaniu, bo zbieram ankiety. Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Kolejny rewelacyjny pomysł z cyklu: Wpadłem na coś genialnego... na co wpadło przede mną już setki osób... :wink: Link to post Share on other sites
Sybir Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Było w Polsce sporo dobrych Stalkerów, na Pomorzu 5 lat temu istniało całe universum Tricity (które było trochę postapo), od wielu lat grane jest Old Town. Temat na prawdę stary i ograny. Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Są też BoBy. Link to post Share on other sites
natek_sk Posted March 5, 2009 Author Report Share Posted March 5, 2009 To muszę poszperać więcej, ale dzięki za info. Właściwie to temat przyszedł mi do głowy, bo się zastanawiałem jak się biega w takim OP, albo w masce p-gaz. Czy to jest wygodne, męczące, czy jakie? Link to post Share on other sites
Mekto Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Męczące i niekoniecznie wygodne (aczkolwiek to kwestia gustu)- wiem bo swego czasu na strzelankach biegałem w słoniku/mc1 i op1. Link to post Share on other sites
natek_sk Posted March 5, 2009 Author Report Share Posted March 5, 2009 A jak w kwestii bezpieczeństwa oczu przy bieganiu w masce p-gaz? Szkiełka wytrzymują, czy tuninguje się maskę jakąś pleksą? Link to post Share on other sites
Mekto Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 (edited) Ja miałem wymienione szkło na pleksę ale niektóre egzemplarze słonika(przynajmniej w mojej ekipie) wytrzymywały ostrzał z ok.350 fpsów chociaż lepiej profilaktycznie wymienić. Edited March 5, 2009 by Mekto Link to post Share on other sites
Foka Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Dyskusja zeszła z tematu, a pomysł nie był odkrywczy, więc zamykam. PS A o maskach już było. Link to post Share on other sites
Recommended Posts