MaCiEjOoS Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Ja akurat tę szybkę dokupiłem po zgubieniu swojej, i doszła mi taka zamazana. Cały komplet etc był git. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 A skąd brałeś szybkę? Sam bym chętnie dokupił. Konkretnie przezroczystą bo czarna która przyszła w takim szmacianym "futerale" jest jeszcze w miarę przejrzysta chociaż do ideału jej trochę brakuje. Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Witam, czy któryś z użytkowników gogli ESS NVG mógłby tutaj wrzucić (ew. mi podesłać via PM) foto gogli + bonie hata na głowie? Chciałbym zobaczyć jak to się prezentuje. Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Kiedyś na allegro znalazłem..... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Czy te też są z wadą produkcyjną? Nie mają na wizjerach logo http://allegro.pl/item666473965_gogle_ess_...e_promocja.html Nie zauważyłem nic dziwnego, a waliłem do nich z przyłożenia z 500. Z tego co było w środku, oraz jak były zapakowane, wnioskuję, że raczej są to "odpady" z jakiegos magazynu Uesarmańskiego. We wcześniejszej pracy miałem takie ess`y w sprzedaży i też się czasem bez naklepki trafiały. Quote Link to post Share on other sites
loginald Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Aha, dzięki Tuksiak. A może ktoś wie jaka jest różnica między ESS Vehicle Ops a Land Ops? Czy różnią się parametrami wytrzymałości lub konstrukcją techniczną? Bo wyglądają w zasadzie tak samo. Ja mam Vehicle i nie mam żadnych zastrzeżeń ale kolega np boi się kupić. Nie wiem czemu. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Pytanie do osób używających wkładek korekcyjnych w ees'ach. Czy szkła korekcyjne nie parują w nich za mocno? Pytam bo używam x500 z okularami korekcyjnymi i przy minimalnym "zgrzaniu się" szkła od okularów parują, a przy większym szczególnie gdy jest ciepło to już jest gorzej niż źle. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Aha, dzięki Tuksiak. A może ktoś wie jaka jest różnica między ESS Vehicle Ops a Land Ops? Czy różnią się parametrami wytrzymałości lub konstrukcją techniczną? Bo wyglądają w zasadzie tak samo. Ja mam Vehicle i nie mam żadnych zastrzeżeń ale kolega np boi się kupić. Nie wiem czemu. Różnią się tym, że mają inną gąbkę, która dotyka twarzy. Jedne mają z otwartymi porami, drugie mają pory zamknięte i powieszchnia jest płaska. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 @Plutonowy: Zależy od tego jakie masz szkła we wkładkach, jak najtańsze badziewie to będą Ci parować jak głupie. Mam to samo w peltorach ze swoimi wkładkami. Kumpel ma w ESS`ach też problem z wkładką, ale też chyba oszczędził na korekcyjnych. Quote Link to post Share on other sites
Alek5 Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Dostałem właśnie ess nvg i postanowiłem sprawdzić czy są wytrzymałe. Strzeliłem 3 strzały z około 2 m a replika ma 410 fps I oto efekt : http://img29.imageshack.us/img29/1875/img3480t.jpg mam pytanie czy te "gwiazdki" są normalne ? Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 (edited) Ja strzelałem w swoje ESSy NVG gdzieś z 2m ze stocka m4 G&P i też mam gwiazdki, tyle, że mniejsze, prawie nie przeszkadzające. Jest to raczej normalne, tyle że, zwyczajnie zajechałeś sobie wizjer. Teraz już wiesz, że szyba wytrzyma - i możesz sobie kupić nowy : P Swoją drogą to dziwne, że te wizjery są tak miękkie (?). Może poliwęglan nie jest utwardzany... Edited February 6, 2010 by dude1 Quote Link to post Share on other sites
luis Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 mam pytanie czy te "gwiazdki" są normalne ? Tak, jednakże spraw sobie nową szybkę do gogli Quote Link to post Share on other sites
Alek5 Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Aha to nieźle... A jest jakaś szybka w której sie nie robią owe gwiazdki i oczywiście która jest wytrzymała i pasuje do tych gogli? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Tylko trzeba będzie przyciąć... Gogle to nie pancerz czołgu. Spełniły zadanie - zatrzymały pocisk i ochroniły oczy. Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Tak, tylko chodzi o "sprawdzenie gogli przed strzelanką". Jaka będzie widoczność przez tą szybkę po strzale z przyłożenia 450 fps'ową repliką ? A na niektórych goglach/okularach nie pozostaje żaden ślad. Więc chyba najlepiej tych wizjerów nie testować - wiadomo, że wytrzymają, a zrobione są po prostu z jakiegoś 'miękkiego' poliwęglanu. Takie jest moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
mirko Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Więc chyba najlepiej tych wizjerów nie testować - wiadomo, że wytrzymają, a zrobione są po prostu z jakiegoś 'miękkiego' poliwęglanu. Takie jest moje zdanie. Sprawdzenie gogli / okularów po zakupie to obowiązek każdej osoby która będzie uczestniczyć w stzelance, oczy nie pietruszka - nie odrosną! Wada produkcyjna, pęknięcie, osłabienie materialu - choć tego nie widać zawsze może się trafić. Ślady w ESSach zostają zawsze (gwiazdki) dlatego zalecam testowanie strzelając w sam środek - pomiędzy oczami, ja testowałem szybki w Land Opsach strzelając z odległości 20-30 cm ~420fps i wszystko gra :) Quote Link to post Share on other sites
Niezgod Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 (edited) Posiadam gogle ESS NVG , Sprzedawałem je . Gogle zawsze nalezy sprawdzić przed bojem . Sprawdz czy na szybce masz wszystkie oznaczenia , aby upewnić sie czy to oryginał !! ESS Z87+ cos tam cos tam ;p - nie pamietam pisze ze szpitala ;D ESSy land opsy które kupiłem za 40 zł wytrzymały śrut z 15 metrów <- na szybie jest bardzo brzydki slad ale nie przeszlo na wylot ani sie nie wbiło :)) fote wrzuce w sobote Edited February 17, 2010 by Niezgod Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts