Wawix Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 (edited) Ja również mam pytanko ;) Wiecie może coś na temat mapników używanych przed dowódców ?Oczywiście chodziło by mi o okres walk w Jugosławii. :-P Mile widziane linki :D Tutaj jest Mapnik na S95,czy jest on dopuszczalny? http://www.asmc.de/en/Military-Equipment/M...lecktarn-p.html Chociaż cena też nie zachwyca ,mógłby być mapnik jakiś tańszy w Polsce było by fajnie bo to do naszego dowódcy taki bajer :-F Wawix Wydzieliłem ten temat i etytowałem pierwszy post. Edited March 18, 2009 by Wolf Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Ech... patrząc na ten mapnik zastanawiam się, gdzie ja sobie przyczepię :D Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 To mapnik szyty przez KHS, więc konstrukcja oparta na kontraktowych materiałach, kupowana przez żołnierzy prywatnie. Ronin Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 (edited) To jaki mapnik jest wydawany z magazynu? Edited March 18, 2009 by Wolf Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Stary model wygląda tak: http://www.asmc.de/de/Militaerausruestung/...ebraucht-p.html Nowego kontaktu w sprzedaży nie widziałem, nawet na ebayu. :wink: Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 BTW jest na rangershopie: http://rangershop.pl/product-pol-5968-Torb...IV-DEMOBIL.html Wolfie, a masz może jakieś zdjęcia tego nowego? Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Poproś Sadychę, żeby zrobił kilka zdjęć, bo ma taki na stanie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Co sądzicie o tym mapniku . Proszę o w miarę szybką odpowiedź, muszę kupić mapnik na EXODUS, to już niedługo, a przesyłka z Rangera trwa co najmniej tydzień :maniak_smutny: Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Zależy do czego chcesz używać. Jak do lansu, to odpada, bo to nie kontrakt. Jeśli chcesz go używać zgodnie z przeznaczeniem, to w sam raz. Mam taki sam i jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Zależy do czego chcesz używać. Jak do lansu, to odpada, bo to nie kontrakt. Jeśli chcesz go używać zgodnie z przeznaczeniem, to w sam raz. Mam taki sam i jestem zadowolony. Kontraktowych na razie nie ma, a ja potrzebuję na CITO, więc na bezrybiu i rak ryba. Jeśli masz o nim pozytywną opinię, to biorę, a jak uda mi się zdobyć kontrakt, to ten sprzedam, dzięki :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 W tym mieści się większa mapa, którą wkładasz pod folię, więc nie zamoknie. W kontraktowym się już tak nie da. Jedyny minus tego mapnika, to konieczność noszenia za pazuchą, w plecaku lub przyczepiony do szelek, bo nie ma żadnego rozsądnego mocowania. Ma tylko karabińczyk. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Dzięks :maniak_usmiech: Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Albo zastosować takie coś: http://www.tasmaniantiger.pl/index.php/produkty?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=89&category_id=3 Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Trochę mało miejsca na mapę. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Racja jest naprawdę mało miejsca. Są problemy aby zmieściła się tam kartka A5. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts