Borol Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 30 cm rura PCV jako "tlumik".Musi byc pusta w srodku i dluga. Fajne "pyk" przy kazdym strzale. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Zabrzmiało jakbyś nie włożył w ogóle uszczelki głowicy tłoka. Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Robilem pewien eksperyment , ale efekt tego byl wrecz prezciwny. Chcialem wytlumic swoja replike a zrobile z niego potwora glosniejszego niz smok wawelski :) Jezli naprawde chcesz miec glasna replike to: - tlok plaski duraluminiowy - tloczysko duraluminiowe ( wpadnie ci w rezonans ) - glowica duraluminiowa - im mocniejsza sprezyna tym glosniejsze klasniecie ( chociaz ja testowalem na M100 ) - mozesz jeszcze lufe poprzewiercac tak aby sprezone powietrze uleglo szybkiemu rozprezeniu Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Teoretycznie nie, ale praktycznie gorzej. Dobrze działający AEG ma konkretną "kulturę pracy". Jest ona generalnie cicha. Teoretycznie trzeba zepsuć replikę, żeby głośno strzelała. Teoretycznie oczy mi zwiędły od tego posta, dobry AEG ma cichą kulturę pracy, to wniosek twojej wypowiedzi. Mój aeg jest dobry tak uważam bo od podstaw wszystko sam w nim wymieniałem, zaś przy strzale zębatki wrzeszczą niemiłosiernie a od stukania głowicy rozkręca się HU i szyna z kolimatorem, chcesz znać przepis? M170. Za snuće waśni o wyjęciu podkładek powinno się linczować! NIE RÓBCIE TEGO! chyba że chcecie się pożegnać z repliką. EDIT: Post wyżej + zedrzyj z głowicy cylindra gumowy "odbojnik" Sprężynę zostaw stockową, no i jeśli to jakiś tani chinol.... lepiej nie nie rób. Edited March 23, 2009 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Albo już przezornie dozbrój szkielet GB blachą żeby ci się nie rozpadł. Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 A może najnowsza przejściówka na plastikowe butelki madbulla? Ciekawi mnie czy to prawda o niszczeniu się gb przez aluminiowe głowice. Sam mam alu CA od jakiegoś roku i nic się nie stało. Poza tym powietrze jest sprężane w cylindrze, więc nie jest to walięcie tłoka o głowice cylindra, tylko utworzenie się takiej jakby poduszki, która wychamowywuje tłok. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 ale przeciez powietrze z cylindra ucieka do dyszy od razu. wiec nie ma poduszki powietrznej Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Chyba że strzelasz bez kulek. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 No właśnie to zależy od tego czy kulka rusza tuż po uderzeniu głowicy tłoka w gł. cylindra czy przed. Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Kultura pracy w AEGu polega na tym że jak najmniej energii wydalanej jest w postaci strat - tzn wibracji, ciepła, hałasu. Celem mechanizmu AEGa jest konwertować energię elektryczną na energię kinetyczną kulki. Wszelkie inne efekty są niepożądaną stratą wynikającą ze złego dopasowania czy wykonania. Jeżeli chcesz głośną replikę kup RAMa. AEGi będą skrzeczeć, piszczeć i skrzypieć jak zawsze. Nawet jeżeli odgłos wystrzału będzie bardziej metalowy to nadal będzie pisk zębatek. Quote Link to post Share on other sites
szczery Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 (edited) Ciepła i hałasy w stratach energii AEGa ? Można sobie darować, bo to promile. Ludzie, nie kombinujcie z teoriami na poziomie fizyki kwantowej... Chcesz, żeby było głośniej ? - im mocniejsza sprężyna tym głośniejsze 'stuk' - metal uderzający o metal da inne/głośniejsze 'stuk' niż np. cichy zestaw głowicy/tłoka (BoreUp) - tak czy inaczej, twojemu Gearboxowi się to nie spodoba Jeżeli twoja giwera dźwiękuje niczym zażynana szlifierka kontowa, wymień zębatki na helikalne. Pomoże, ale cudów nie oczekuj. Mocna bateria, dobre podkładki i łożyska kulkowe też pomogą - opóźnienie 'spust - strzał' będzie znikome i dźwięk zębatek zleje się trochę z dźwiękiem wystrzału. (choć fakt, coś tam bzyczeć będzie zawsze) Edited March 27, 2009 by szczery Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 (edited) Po promilach chyba to pisałeś :F Kolega CZIMAN przedstawił FAKT! Który ma znaczenie może nie na fundamentalnym poziomie ale jest to ważne. - im mocniejsza sprężyna tym głośniejsze 'stuk' NIE -- metal uderzający o metal da inne/głośniejsze 'stuk' niż np. cichy zestaw głowicy/tłoka (BoreUp) O tym było we wcześniejszych postach - tak czy inaczej, twojemu Gearboxowi się to nie spodoba To wy się znacie? Jeżeli twoja giwera dźwiękuje niczym zażynana szlifierka kontowa, wymień zębatki na helikalne. Pomoże, ale cudów nie oczekuj. Mocna bateria, dobre podkładki i łożyska kulkowe też pomogą - opóźnienie 'spust - strzał' będzie znikome i dźwięk zębatek zleje się trochę z dźwiękiem wystrzału. (choć fakt, coś tam bzyczeć będzie zawsze) Teoria iście z gunfire.pl Edited March 28, 2009 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
szczery Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 - im mocniejsza sprężyna tym głośniejsze 'stuk' NIE O rly ? - tak czy inaczej, twojemu Gearboxowi się to nie spodoba To wy się znacie? Tak. Poznałem kiedyś gearboxa i powiedział mi, że one w zasadzie to nie przepadają za bardzo mocnymi sprężynami :mrgreen: Teoria iście z gunfire.pl No popatrz, a ja myślałem, że praktyka z własnego doświadczenia. Ale pewnie głuchy jestem...ech, te promile ;-) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2397 - Zestaw cylindra o powiększonej średnicy do M16 / M15 Rifle (nowa wersja) Deep Fire http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=102 - Wzmocniony aluminiowy tłok http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1380 - Sprężyna główna M130 Deep Fire To będzie dobry zestaw. Będzie głośno na bank. Te borki od DF nawet na M120 głośno walą. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts