Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jak podgłośnic replike?

Recommended Posts

Robilem pewien eksperyment , ale efekt tego byl wrecz prezciwny. Chcialem wytlumic swoja replike a zrobile z niego potwora glosniejszego niz smok wawelski :)

Jezli naprawde chcesz miec glasna replike to:

- tlok plaski duraluminiowy

- tloczysko duraluminiowe ( wpadnie ci w rezonans )

- glowica duraluminiowa

- im mocniejsza sprezyna tym glosniejsze klasniecie ( chociaz ja testowalem na M100 )

- mozesz jeszcze lufe poprzewiercac tak aby sprezone powietrze uleglo szybkiemu rozprezeniu

Teoretycznie nie, ale praktycznie gorzej. Dobrze działający AEG ma konkretną "kulturę pracy". Jest ona generalnie cicha. Teoretycznie trzeba zepsuć replikę, żeby głośno strzelała.

Teoretycznie oczy mi zwiędły od tego posta, dobry AEG ma cichą kulturę pracy, to wniosek twojej wypowiedzi. Mój aeg jest dobry tak uważam bo od podstaw wszystko sam w nim wymieniałem, zaś przy strzale zębatki wrzeszczą niemiłosiernie a od stukania głowicy rozkręca się HU i szyna z kolimatorem, chcesz znać przepis? M170.

Za snuće waśni o wyjęciu podkładek powinno się linczować! NIE RÓBCIE TEGO! chyba że chcecie się pożegnać z repliką.

EDIT:

Post wyżej + zedrzyj z głowicy cylindra gumowy "odbojnik" Sprężynę zostaw stockową, no i jeśli to jakiś tani chinol.... lepiej nie nie rób.

Edited by Marcinek83

A może najnowsza przejściówka na plastikowe butelki madbulla?

Ciekawi mnie czy to prawda o niszczeniu się gb przez aluminiowe głowice. Sam mam alu CA od jakiegoś roku i nic się nie stało. Poza tym powietrze jest sprężane w cylindrze, więc nie jest to walięcie tłoka o głowice cylindra, tylko utworzenie się takiej jakby poduszki, która wychamowywuje tłok.

Kultura pracy w AEGu polega na tym że jak najmniej energii wydalanej jest w postaci strat - tzn wibracji, ciepła, hałasu. Celem mechanizmu AEGa jest konwertować energię elektryczną na energię kinetyczną kulki. Wszelkie inne efekty są niepożądaną stratą wynikającą ze złego dopasowania czy wykonania.

Jeżeli chcesz głośną replikę kup RAMa. AEGi będą skrzeczeć, piszczeć i skrzypieć jak zawsze. Nawet jeżeli odgłos wystrzału będzie bardziej metalowy to nadal będzie pisk zębatek.

Ciepła i hałasy w stratach energii AEGa ? Można sobie darować, bo to promile.

Ludzie, nie kombinujcie z teoriami na poziomie fizyki kwantowej...

Chcesz, żeby było głośniej ?

- im mocniejsza sprężyna tym głośniejsze 'stuk'

- metal uderzający o metal da inne/głośniejsze 'stuk' niż np. cichy zestaw głowicy/tłoka (BoreUp)

- tak czy inaczej, twojemu Gearboxowi się to nie spodoba

Jeżeli twoja giwera dźwiękuje niczym zażynana szlifierka kontowa, wymień zębatki na helikalne. Pomoże, ale cudów nie oczekuj.

Mocna bateria, dobre podkładki i łożyska kulkowe też pomogą - opóźnienie 'spust - strzał' będzie znikome i dźwięk zębatek zleje się trochę z dźwiękiem wystrzału. (choć fakt, coś tam bzyczeć będzie zawsze)

Edited by szczery

Po promilach chyba to pisałeś :F

Kolega CZIMAN przedstawił FAKT! Który ma znaczenie może nie na fundamentalnym poziomie ale jest to ważne.

NIE

-- metal uderzający o metal da inne/głośniejsze 'stuk' niż np. cichy zestaw głowicy/tłoka (BoreUp)

O tym było we wcześniejszych postach

To wy się znacie?

Jeżeli twoja giwera dźwiękuje niczym zażynana szlifierka kontowa, wymień zębatki na helikalne. Pomoże, ale cudów nie oczekuj.

Mocna bateria, dobre podkładki i łożyska kulkowe też pomogą - opóźnienie 'spust - strzał' będzie znikome i dźwięk zębatek zleje się trochę z dźwiękiem wystrzału. (choć fakt, coś tam bzyczeć będzie zawsze)

Teoria iście z gunfire.pl

Edited by Marcinek83

NIE

O rly ?

To wy się znacie?

Tak. Poznałem kiedyś gearboxa i powiedział mi, że one w zasadzie

to nie przepadają za bardzo mocnymi sprężynami :mrgreen:

Teoria iście z gunfire.pl

No popatrz, a ja myślałem, że praktyka z własnego doświadczenia.

Ale pewnie głuchy jestem...ech, te promile ;-)

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2397 - Zestaw cylindra o powiększonej średnicy

do M16 / M15 Rifle (nowa wersja)

Deep Fire

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=102 - Wzmocniony aluminiowy tłok

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1380 - Sprężyna główna M130

Deep Fire

To będzie dobry zestaw. Będzie głośno na bank.

Te borki od DF nawet na M120 głośno walą.

Pozdro.