Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Będę wdzięczny za wszelkie informacje udzielone na temat tego Desert Eagla. Myślę, że przydadzą się one dla potomnych. Ten model jest TUTAJ i TUTAJ

Wygląda fajnie na pierwszy rzut oka (magazynek moim zdaniem można ścierpieć). Same osiągi też niczego sobie (130 m/s to ok 430 fps <WOW>), ma możliwość regulacji hop-up i po prostu sama nazwa: Desert Eagle - toż to już legenda :-P Podobno mocny blow-back, niezła celność. Zasilanie CO2 traktowalibyście jako zaletę czy wadę (dlaczego)? Jednym z zalet (moim zdaniem) jest Single Action Only (strzelimy tylko, jeśli wcześniej napniemy kurek). A tak btw, to ostra beretta też jest Single Action Only czy też Double Action (nie trzeba napinać kurka, wystarczy pociągnąć za spust). Moja replika (i chyba większość innych) jest Single Action i Double Action.

Z góry dzięki za zaangażowanie ;-)

EDIT: Doczytałem, że producent to KWC

Edited by ckreage

:) kolego :) są już o nim tematy http://wmasg.pl/forum/index.php?act=Search&f=23 (opcja "szukaj" jest pod logiem wmasg :) po to żeby jej używać ) jak byś chciał się dowiedziec o nim więcej to sprawdź forum najpierw i postaraj się zadawać pytania w już istniejących tematach jeśli tam nie znajdziesz odpowiedzi które by Cię satysfakcjonowały ... odnośnie co2 powiem tylko że do bani się ładuje kapsułkami magi podczas strzelanki , a wystające magi są beznadziejne (i jeszcze jedno - większość desertów kwc-cg ma też full auto w opcji ... fajny bajer ale zbędny jak dla mnie bo celności nima)

Edited by sjzmisiek

:) kolego :) są już o nim tematy http://wmasg.pl/forum/index.php?act=Search&f=23 (opcja "szukaj" jest pod logiem wmasg :) po to żeby jej używać ) jak byś chciał się dowiedziec o nim więcej to sprawdź forum najpierw i postaraj się zadawać pytania w już istniejących tematach jeśli tam nie znajdziesz odpowiedzi które by Cię satysfakcjonowały ... odnośnie co2 powiem tylko że do bani się ładuje kapsułkami magi podczas strzelanki , a wystające magi są beznadziejne (i jeszcze jedno - większość desertów kwc-cg ma też full auto w opcji ... fajny bajer ale zbędny jak dla mnie bo celności nima)

Z tą celnością to raczysz żartować, mag można wymienić na krótki, jedyna wada to waga i gabaryty mam go juz blisko dwa lata ale wyszczelałem może raptem ze 500 kulek, a kopyto ma jak na klamke ogromne. I nie przesadzajcie z tymi utrudnieniami związanymi z CO2 ja mam wszystkie klamki na naboje i nie narzekam.

jak tak patrze na mojego posta wcześniejszego to odnośnie celności wydaje mi się że miałem na myśli celność na full auto :P raczej jest dupiata :) na singlu średno to wyglada z celnością - klamki ksc / kjw / hfc raczej lepiej zdawały egzamin .

Co do co2 nienawidze wykręcać kapsułki w momencie kiedy do mnie strzelają...jeszcze kluczyka szukać i nowej kapsułki z co2 ...do tego dobrze wkręcić kapsułke żeby gaz nie uciekał... Boże błogosław green gaz -dociskam butle do maga i po kilku sekundach strzelam dalej :) amen

Odnośnie magów krótkich to wydaje mi się że wypadało by osłabić/wymienić spr. powrotne na słabsze bo zamek by za szybko wracał i raczej nie blokowałby się z tyłu po wystrzeleniu ostatniej kulki na green gazie ... przynajmniej w moim desercie były z tym problemy .

Inna sprawa że w tych desertach lubi padać spr. młoteczka(łamie się poprostu) -spotkałem się z tym kilka razy ... wtedy albo dorobić (bo nie kupisz nowej w sklepie) albo klame na części na allegro pocisnąć :P

teraz mam digla TM i o niebo lepsza celność , kop , dopracowanie części , mniejsza awaryjność , spora dostępnośc części ... a zasięg podobny i to na green gazie przy 330fps - to i do cqb się nada, a kwc ni w d**e ni w oko - ponad 400fps , niewygodny mag ( na te 40-50m kilka fajnych trafień nim miałem ale de TM też to potrafi :P )

Po pierwsze jest nieporęczny jak diabli.

Po drugie po co kupować DE na CO2 żeby wsadzać do niego magi na GreenGas?

Po trzecie klamot który jest nieporęczny, bez sensownego zastosowania w czasie zabawy.

Po czwarte czy już wspominałem, że jest nieporęczny?

Po piąte jest tak nieporęczny, że nie ma do niego żadnej sensownej kabury w której możnaby go nosic w trakcie biegu czy ogólnie dynamicznego poruszania sie w sposób który by czlowieka nie wnerwił.

Po szóste niewygodna wymiana nabojów z CO2 jak wspomniał Sjzmisiek.

Po siódme generalnie Desert to ni ereplika na strzelanki. zwłaszcza ten konkretny model. Do tarczy dla zabawy tak ale nie na imprezy między ludzi.

Czemu tak narzekasz na tę nieporęczność? Przecież klamę i tak trzymasz dwoma dłońmi (na pewno nikt nie strzela dwoma naraz), więc co to za różnica? Ja lubię poczuć replikę w rękach (moim zdaniem nie ma ograniczenia ciężaru). Dostałem maila w sprawie tej repliki z drugiego linku. Tak naprawdę to nie ma ona ognia ciąłego (moim zdaniem to plus), a z abs podobno wykonane są tylko okładziny (a nie tak jak w pierwszym przypadku cała dolna część korpusu). Obejrzałem też kilka filmów na youtube ze strzelania tą spluwą. Z tego co widziałem, to ten blowback skacze jak chce. Raz odrzut jest tyle ile być powinien (na sam tył repliki), a następnym razem ledwo odbija się od lufy. W Beretcie HFC wszystkie strzały są takie same.

Edited by ckreage

co do obu linków które podałeś ... to ta sama replika i na pewno na 150% obie mają dolną część (szkielet) z plastiku a tylko zamek i lufę z metalu, z tego co wiem kwc/cybergun nie robi desertów w całości z metalu (plastikowe są : dźwignie bezpiecznika po obu stronach, szczerbinka, dolne body + okładziny) nie dam się przekonać dopuki sam na oczy nie zobacze lub nie pomacam , co do blowbacku zalezy od temperatury czy ilości gazu w magu... najlepiej jakbyś miał opcje samemu zobaczyc/postrzelać, a na filmikach z youtube może widziałeś że raz odskakuje zamek fajnie a raz słabo z prostego powodu- może nie łapało odpowiednio dużo klatek żeby złapać cały skok zamka do tyłu :) a fizycznie odskakiwało na max z tym że za szybko dla kamery (jeśli nie to jest powodem to może klama z filmiku który oglądałeś była uszkodzona)

odnośnie nieporęczności to wystający mag poprostu przeszkadza , mi nawet strzelając z 2 rąk :) nie ma to jak normalne magi (sama klama jest spora ale to wystający mag czyni ją nieergonomiczną że tak powiem - badziewnie się to trzyma , no i wyglądają okropnie ...kosmicznie troche :) to desert eagle a nie uzi ) jak lubie tą 50-tke to kwc tylko rozbic o kant du*y :) jak mi ten desert ostatecznie padł to wskrzesiłem go częściami z DE siis'a (części są wymienne) i przerobiłem na green gaz :P z metalowym zamkiem - klamka zaczeła się dopiero do czegoś przydawać (magi krótkie , normalne osiągi jak na klamke , a jak trzeba było to i seryjką pociągnoł ale przydawało się to tylko do czyszczenia pomieszczeń :P no i ten metaliczny klank zamka :) hehe mimo to marui rulez :P)

A co gdyby wsadzić bez żadnych przeróbek mag na green gas do DE na CO2 albo odwrotnie, np. do mojej beretty na green gas mag CO2 (są takie do kupna na allegro)? Wydaję mi się, że w pierwszym przypadku (jeśli będzie w ogóle pasował) to po prostu będzie mniejszy zasięg. A co w drugim?

Czemu tak narzekasz na tę nieporęczność? Przecież klamę i tak trzymasz dwoma dłońmi (na pewno nikt nie strzela dwoma naraz), więc co to za różnica? Ja lubię poczuć replikę w rękach (moim zdaniem nie ma ograniczenia ciężaru).

Nie czepiam sie nieporęczności w czasie strzelania tylko w transporcie. Kup, wsadź do kabury (jak taką dostaniesz) i sobie połaź i pobiegaj trochę z DE w kaburze. Wtedy wrócimy do tej rozmowy.

Jeśli chodzi o transport, to prosta sprawa. Beretta jest już sporym pistoletem i nie tak łatwo się ją nosi. W tym aspekcie zgadzam się w 100%. A jeśli chodzi o kupno, to kupiłbym, gdybym znalazł jakąś porządną replikę DE do 500zł full metal, ale raczej to niemożliwe... :poddanie:

Thor_ ale nie wiesz że w każdym CS najlepszy był właśnie dezert??

I dlatego na pewno będzie najlepszy na strzelankach. Z transportem też nie ma problemów bo skoro komandos chował go i wyciągał jeszcze snajperkę i w biegu celował w głowę i trafiał headshota to w asg jest tak samo ;) Albo przy bieganiu z minimi ;P

Thor_ ale nie wiesz że w każdym CS najlepszy był właśnie dezert??

I dlatego na pewno będzie najlepszy na strzelankach. Z transportem też nie ma problemów bo skoro komandos chował go i wyciągał jeszcze snajperkę i w biegu celował w głowę i trafiał headshota to w asg jest tak samo ;) Albo przy bieganiu z minimi ;P

Proste... Nie znasz się cieniaku, to po co się odzywasz :lol: :-P Pośrednio to może i to też chodzi. W filmach i wielu grach ten model się przewija. Ale myślę, że to ma też jakiś związek z rzeczywistością. Chodzi o siłę ognia. Uważamy podświadomie, że replika też będzie mocniejsza od innych i dlatego wiele osób chętnie by tą armatę miało u swego boku. Poza tym... mało kto dla takiego lansu nie pomęczył by się w transporcie 8)

kumpel miał DE z TM x) fajna sprawa,nieźle kopało xD tylko rzadko go nosił :) ostatecznie sprzedał x)

Desert Eagle to fajna sprawa,ale tylko do lansu ;) jak ktoś chce mieć pistolet z duża ilością fps to równie dobrze może sobie kupic pistolet na CO2 o mniejszych rozmiarach ;)

Edited by OFF
Desert Eagle to fajna sprawa,ale tylko do lansu jak ktoś chce mieć pistolet z duża ilością fps to równie dobrze może sobie kupic pistolet na CO2 o mniejszych rozmiarach

Ooo i mądrego to dobrze poczytać. Jaka siła "ognia"? Fpsy? Wolę snajperkę z 600 i więcej fpsami. Przynajmniej wiadomo co z nią zrobić. A z DE który ma ponad 400 fpsów (ten od CG) to nie postrzelasz jako z bocznej bo za mocny, a jako głowna zbyt niecelny na odległosciach 40+ metra. Więc po co? Tylko do tarczy/puszek na odlegościach do 30 metrów. Aaa i jeszcze można nim czasem gwoździa przybić do jakiejś deski bo dość ciężki ...

Guest british

Desert Eagle to raczej anty-lans, niż lans- od razu widać, że właściciel albo jest fanem jakiś durnych gierek komputerowych, albo ma kompleksy. Abstrachując od tego, kiedyś strzelałem z repliki DE- nieźle niesie, nawet fajnie kopie i jest ładnie zrobiona- to jedyne plusy. Lepiej wziąć berettę lub M1911 na co2.

Do tych dwóch "charakterystyk":

albo jest fanem jakiś durnych gierek komputerowych, albo ma kompleksy

dołożyłbym jeszcze kogoś takiego jak np ja ;) Czyli kogoś komu isę poprostu ten pistolecik podoba i zawsze chciał mieć go w kolekcji. tyle że w pewnym momencie się wyrasta z kolekcjonowania czegoś co w żadnym wypadku nie jest "poręczne" i przydatne. Dlatego DE dostał mój ojciec i sobie strzela do tarczy i puszek, a ja zastanwiam się nad kolejnymi gaziakami ale tym razem góre bierze funkcjonalnosć a nie "słabość' i "piękno" ;) Dlatego next będą SiG i m1911 ;)

Ooo i mądrego to dobrze poczytać. Jaka siła "ognia"? Fpsy? Wolę snajperkę z 600 i więcej fpsami. Przynajmniej wiadomo co z nią zrobić. A z DE który ma ponad 400 fpsów (ten od CG) to nie postrzelasz jako z bocznej bo za mocny, a jako głowna zbyt niecelny na odległosciach 40+ metra. Więc po co? Tylko do tarczy/puszek na odlegościach do 30 metrów. Aaa i jeszcze można nim czasem gwoździa przybić do jakiejś deski bo dość ciężki ...

taa...tylko,że ja miałem na myśli pistolety na CO2 ,które mają po 350fps lub trochę więcej.. prawie taka sama moc jak u DE z TM,a łatwiejsze w transporcie.

Ostrzegam lojalnie że na razie jeszcze toleruje ten kompletnie nic nie wnoszący do wiedzy ogólnej temat bo mam ostatnio jakieś pasmo dobrego humoru... Ale jak kiedyś mi się skończy to go wywale :/

Jeśli taki dzień nadejdzie, to skromnie proponuję usunąć offtopowe posty, a sam temat zamknąć i zostawić dla potomnych.