seger Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 a przy jakiej sprezynie ? bo jezeli m120 guardera to troszkę mało ;) chyb a ze tak kapryśna jest ta m16'tka :) a borek guardera bedzie pasował ? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Jakiś stary madonion M120 (jak mierzyłem miał 16.01 cm a nowe mają 17.5 cm), guarder który tam był poszedł do EBR . Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Niedługo będę wstawiał M130 do emki oraz tłok z metalowymi zębami i głowicę tłoka. Co byście dorzucili do tego setu, dodam, ze wcześniej wymienione silnik, gumka, prowadnica i łożyska. Zdaje mi się, że do wymiany powinna iść także dysza, ale za chiny nie wiem na jaką. Przemek, mógłbyś podać długość dyszy, którą przycinałeś? Ta dysza się nada? :) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Od dziś siedzi u mnie M130 guarder i czerwona uszczelniona komora elementa oraz nowy RIS JBU , po weekendzie będę właśnie tą dyszę wkładał qumplowi to zanim to zrobię przymierzę do mojej dziuni ;-) i powiem co i jak . Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 O Ty dziadu. :P Napisz mniej więcej jak to pracuje i jak z lotem i zasięgiem kulki. ;) Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Ja mam takie szybkie pytanko, tematu nowego nie ma sensu zakładać więc podepnę się pod /mniejwięcej/ odpowiadający: Jaka jest najlepsza chińska replika M4 (nie M16) obecnie na rynku? Może być bez szyn RAS, ale body musi być metalowe! Chcę kupić bazę do dalszej rozbudowy ale troche nie na czasie jestem i widzę że sporo się pozmieniało. Kiedyś fullmetal BOYI M4RAS było niezłą zabawką ale teraz jest masa nowszych giwer. Zależy mi na krótkiej M'ce do rozbudowy (w bebechach jakoś szczególnie grzebać nie zamierzam). Chcę kupić troche szpeju Knight's Arm. coby urealnić wygląd i na tym mi najbardziej zależy, toteż replika nie musi być über-dokładną, wierną kopią (byle body było dobre!). Co polecicie? BOYI? JG? Coś innego? Konkretnie jaki model? Dlaczego ten? Dzięki! Pzdr Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 dysza jak mierzyłem ma 21,2mm. dzis w giwerce kolegi bede montował: łożyska slizgi metalowe, prowadnicę łożyskowana DF, m120 guardera, silikonowa gumę guardera oraz tłok JBU policarbonowy z metalowymi zebami. ciekawe jak wydzie wszystko i jak szkielet to zniesie i zebatki. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Czyli z tego co wyczytałem na asgshopie dobra będzie dysza od G3, bo ma 21,35mm. :P Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 a nie lepiej od m4 DF dyszę :P ? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Miał, to fakt. :P Dobra jeszcze jedno kłeszczyn, jak wymontować cholerną lufę z body. :P Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 W końcu awaria , głowica cylindra się rozpadła na 2 części , po południu wrzucę fotkę . Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 prowadnica dyszy oderwała sie od korpusu głowicy :P ? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 U mnie pękło body. :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 (edited) jak to pękło :> ? rzucałeś, robiła replika za kilof czy zamki wywalałeś w drzwiach czy rozjechałeś samochodem ? Edited December 20, 2009 by seger Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Nic z ekstremalnych rzeczy. Po prostu się przewróciła, ułamały się ząbki, które łączyły upper z lowerem. Całe szczęście, że nie ja tego dokonałem, tylko kolega. :] Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Panowie czy jest jakaś różnica między tą repliką kupowana na Taiwangunie i SpecShopie?? Pytam ponieważ na stronie taiwangun jest 430 fps-ów a na SpecShopie 400 fps-ów, czy ktoś moze mi to wyjaśnić ? pzd Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 krakman daje "lepsze" czesci ( mocniejsza sprężyna łożyska metal i prowadnica łożyskowana) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Są jeszcze na zbrojowni ( mówię o CQBR RAS II )- tu dają springa m115, inne zębatki i... coś jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 no to nie o tej replice mówimy... Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 No tak... ale bebech w środku są prawie takie same. Ino tematu o tym bojcu nie ma ( a jak jest, to pierdoły ). Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Mam kilka pytań odnośnie tego D/boya... 1.Podejdzie sprężyna m130 do tych zębatek (karabin od Krakmana...)? 2.Jak to w końcu jest z karabinami tej firmy? Bo oni podobno wzorowali się na G&P (chodzi tu o wymiary np. cylindrów) ,że są np. jakiś tam milimetr dłuższy/krótszy czy coś... 3. Nie doczytałem w tym temacie w końcu jak jest z dyszą? Niby wszystkie części kompatybilne ale był problem z dyszą? To można wstawić dyszę od m16 i będzie śmigać czy jak na chinola przystało znowu trzeba coś dłubać/przycinać/piłować/itd.? 4. Czy ktoś zauważył jakieś nierówności np. z chwytem pistoletowym? -W którymś karabinie był problem z źle odlanymi chwytami pistoletowymi co sprawiało ,że zębatka silnika wchodziła pod kątem do zębatek (w sensie pionowym)... 5. Czy wymieniał ktoś szkielet gb? Bo kiedyś w Gunfire mówili mi odnośnie któregoś karabinu (i ogółem całej fimy d/boy) ,że jest kłopot z dopasowaniem innych szkieletów gb. 6. Czy w stocku prócz krakmana z innych sklepów (gunfire/zbrojownia) są tam łożyska ślizgowe z plastyku? :-F To chyba na razie tyle pytań jakie miałem... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 pisałem jakiej długosci jest dysza ( mierzyłem jak rozbierałem tą replike na czesci) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 (edited) Mam taki dziwny problem, otóż zamontowałem M130 systemy, tłok z metalowymi kłami z łożyskowaną głowicą, głowicę cylindra. Wcześniej siedziała łożyskowana prowadnica i łożyska. Po złożeniu do kupy silnik (JG IIIgen, kable modelarskie 1,5) nie ma siły naciagnąć tłoka. Został w tylnej pozycji. Bateria FFox 9,6V 2300mAh i 9,6V 1600mAh Sanyo RC nie dają rady. Elektrownia niczego sobie, a głupiego M130 nie chce ruszyć. Czego to może być wina? Edited January 17, 2010 by Johann Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 (edited) mam nadzieję, że sprawdzileś zębatki 2 razy. W sensie podkładki na nich. Jeżeli z tym w porządku, to coś jest nie tak z silnikiem. EDIT: Po przeczytaniu tego wątku mam pewność, że ta eMka jest fajna, tylko jak zwykle GB to jakiś epic fail. ja już boyi nie kupię, właśnie przez ich gb straciłem scara. Poszedł cały przód na komorę. Ta jest uszkodzona, nie da się regulować hu. Tzw. ślimaczek wypada. No trudno, jeszcze podejmuję decyzję, ale raczej padnie na famasa CG. Ludzie na pewno będą chcieli wiedzieć co jest w środku. V1 będzie dla mnie wyzwaniem. Edited January 18, 2010 by decigner12 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 johann: zluzuj tłok i powinno pójść :) Złożyłem koledze tą replikę na: m120 guardera, silikon guarder przezroczysty, preca DF 6,02 509mm, bore up guarder, łożyska ślizgi metal 7mm, prowadnice Df łożyskowana z mosiądzu, kable silikon i wtyki deans. ( silnik stock) Replika strzela nawet na stockowej batce (choć brakuje jej rofa). Li-po załatwiło sprawę :P ale 9,6 ni-cd 2400mAh też załatwiło sprawę i strzela git :) zasieg bardzo dobry, komora doszczelniona, kolega ma uśmiech od ucha do ucha gdy z niej strzela :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts