Brambi Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Strzelając zauważyłem,że mam dużo gorszą celność od innych replik,chińskie stocki celniej strzelają-niemam zgrania muszka/szczebinka ,kulka ucieka w lewo bądź w prawo po 25 metrach.Mam 330 fps,gumkę Systemy i komorę Hu KA plus 300 mm precki.Myślę,że to może być mocowanie komora-lufa,wystającą lufę mogę bezproblemu przekręcić kiedy wystaje z tłumika,jest luźna.Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Jak na mój gust to nie zamontowałeś pierścienia usztywniającego. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Hmm lufa wewnętrzna nie powinna się dać obrócić wokół swojej osi. Coś schrzanione w komorze HU i mocowaniu tam lufy. Quote Link to post Share on other sites
Brambi Posted April 17, 2009 Author Report Share Posted April 17, 2009 Po bliższych oględzinach okazało się,że gumka ma rozcięcia w miejscu gdzie styka się z dystanserem-idze do wymiany.Nie mam pierścienia usztywniającego tylko jakąś śmieszną sprężynkę;D Sam dystanser mam czarny (P&J?) Czy część gumki,która podkręca musi być idealnie na środku czy to nie ma większego znaczenia? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Po bliższych oględzinach okazało się,że gumka ma rozcięcia w miejscu gdzie styka się z dystanserem-idze do wymiany.Nie mam pierścienia usztywniającego tylko jakąś śmieszną sprężynkę;D Sam dystanser mam czarny (P&J?) Czy część gumki,która podkręca musi być idealnie na środku czy to nie ma większego znaczenia? Musi być idealnie na środku, 0,5mm nawet w jedną czy drugą stronę i kiszka, guma na lufie siedzieć winna sztywno, (ma odpowiednią wypustkę, a lufa na nią rowek), problem jest idealnie tą lufę w komorze ustawić. Pamiętaj również, że takie cyrki jak u ciebie biorą się często z nieczyszczonej lufy - tak tylko mówię, lubię poględzić ;-). Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Pierścień usztywniający jest dodawany do precek systemy, więc musisz go mieć. Poszukaj go(taka złota obrączka) przyda ci się jak będziesz miał nową gumkę. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 (edited) Pierścień usztywniający jest dodawany do precek systemy, więc musisz go mieć. Poszukaj go(taka złota obrączka) przyda ci się jak będziesz miał nową gumkę. Kupowałem prec rurę Systemy, ale nie dostałem takowej - z gumą tak, ale nie z lufą ;-). Edited April 18, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Kupowałem prec rurę Systemy, ale nie dostałem takowej - z gumą tak, ale nie z lufą ;-). Miałem na myśli gumkę("przejęzyczenie"). :wink: Quote Link to post Share on other sites
Brambi Posted April 18, 2009 Author Report Share Posted April 18, 2009 Wymienię niedługo tylko gumkę,powinno być wporządku. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 A wraz z gumką bedziesz miał pierścień. Zamontuj go i będzie git ;) Quote Link to post Share on other sites
Brambi Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Mam jeszcze taką śmieszną sprężynkę do"usztywnienia",moje pytanie-pierścień ma iść pierwszy(najbilżej gumki) czy to bez znaczenia? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Mam jeszcze taką śmieszną sprężynkę do"usztywnienia",moje pytanie-pierścień ma iść pierwszy(najbilżej gumki) czy to bez znaczenia? Ma ogromne znaczenie - pierdzień pierwszy. Quote Link to post Share on other sites
Brambi Posted April 21, 2009 Author Report Share Posted April 21, 2009 Raczej " Władca Pierdzieli", a jaka replika? M4 CQB-dosyć customowa:komora KA+precka Promyka,dystanser czarny,a GB Boyia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts