Bart_Forrester Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Lesiu wiem, że jesteś wielkim fanem stalowych RK, ale nie potrzebuję tego do bicia złych Niemców po głowach, ani do prac w kamieniołomach Nie tyle fanem stalowych RK, co po prostu miałem tyle cym, i w każdej było coś nie tak, że zraziłem się, skoro za niższą cenę można mieć RK, przy którym Cyma wygląda jak Boyi przy VFC. :P Jeśli zależy Ci na bebechach, to rzeczywiście - ten w CM jest trochę lepszy. :) Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 (edited) Kolba nie ma luzów w cm045 ? Bzdura, po pół roku jest wyczuwalny luz, nie przeszkadza to ale jest. Jeśli chodzi o moc i zasięg to super sprawa, można śmiało w lesie latać. Mam pełen stok i powiem z ręką na sercu.... .... jestem bardzo zadowolony i zdecydował bym się jeszcze raz na zakup tej repliki. ps, mój egzemplarz dostepny jest w komisie. Edited January 5, 2012 by Mati86 Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Kolba nie ma luzów w cm045 ? Bzdura, po pół roku jest wyczuwalny luz, nie przeszkadza to ale jest. Pięć minut zabawy z kliszą fotograficzną, opakowaniem po margarynie czy innego typu "niespłaczalnym" plastikiem i luzu nie ma :) Potrzebny jeszcze tylko super-glue i odrobina farby. Quote Link to post Share on other sites
Demoniss Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 W mojej replice, po 5 miesiącach połamała się rączka przeładowania. Jakoś nie mogę w żadnym sklepie znaleźć tego elementu, a wolałbym kupić nowy, bo sklejenie tej rączki to raczej nie za dobry pomysł. Nie wiecie, gdzie można by było dostać nową dźwignię do tej cymki? Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 np. tu jak będą znowu dostępne: http://azteko.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&keywords=zamek&x=0&y=0 Szukaj na komisie, często się zdarzają. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 np. tu jak będą znowu dostępne: http://azteko.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&keywords=zamek&x=0&y=0 Szukaj na komisie, często się zdarzają. Z tych, które podałeś, do Cymy wlezie tylko http://azteko.pl/suwadlo-zamek-akm-p-890.html , a to jest ta sama kupa, co stock. :P Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Racja, myślałem że w CM.045 jest jak w 035. Mój błąd Quote Link to post Share on other sites
Demoniss Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 To znaczy, że nikt nie robi tych części ze stali? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Boyi robi. W swoich replikach mają te części ze stali. Ale nie sprzedają osobno. Tzn. sprzedają, ale w HK. Quote Link to post Share on other sites
sZary123 Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Ej a nie było by gorzej jak by kupić lufę precke 285 mm 6,02 czy lepiej zainwestować w lufę 363mmm? Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Sprawdź sobie na forum. Quote Link to post Share on other sites
EatBacon Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 witam, mam zamiar kupić cm45a tylko że niektórzy mówią że jest kiepska i że lepiej kupić rk-01sw, jak sądzicie którą lepiej wybrać? na podstawie minusów i plusów Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Bardziej się opłaca kupić RK ,jeżeli jest nawet w zwykłej wersji W . Quote Link to post Share on other sites
Macba888 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 (edited) Witam, ma ktoś może pomysł jak "uwolnić" zawias pokrywy od pokrywy? Chcę wymienić zniszczoną znalową część na nową, ale niewiem jak pozbyć się "resztek" starej. Edited September 4, 2012 by Macba888 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 coś się wybijało, ale nie mam przy sobie mojego RK, więc nie powiem co niestety... Quote Link to post Share on other sites
Macba888 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Heh, teraz bo dokładniejszych oględzinach stwierdziłem że trzeba było tylko wybić pina, używając (w przypadku mojego egzemplarza) sporo siły. Wcześniej byłem pewien że przy obu "wylotach" pin był grubszy, więc wybicie go było niemożliwe. Dzięki za odpowiedź, bo to dzięki niej doszedłem do tego wniosku :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Grimus23 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Witam, czy ktoś może mi powiedzieć, do czego służy druga wtyczka ? Jedna idzie do baterii, a to drugie się do czegoś podpina ? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Jak widać cuda się zdarzają .Może wkleisz tu fotkę ? sam jestem ciekaw czy to tak od nowości czy wcześniejszy właściciel coś ulepszył. A może to tylko przejściówka. Quote Link to post Share on other sites
Grimus23 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Proszę, oto zdjęcie, jak widać kabel się w pewnym momencie rozłącza na 2 wtyczki; http://zapodaj.net/044f7305d3c03.jpg.html Quote Link to post Share on other sites
Muramu Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Proszę, oto zdjęcie, jak widać kabel się w pewnym momencie rozłącza na 2 wtyczki; http://zapodaj.net/0...5d3c03.jpg.html to białe to jest bezpiecznik samochodowy :) Quote Link to post Share on other sites
Grimus23 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Muramu dzięki, no i wychodzi ludzkie niedoświadczenie. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Usuń go, bezpiecznik jest bezsensowny :) Tylko stwarza niepotrzebny opór. Quote Link to post Share on other sites
Grimus23 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Ależ oczywiście, a także wygląda bardzo nieestetycznie., Quote Link to post Share on other sites
BMP_Mad_Max Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Witam, Czy ktoś się może orientuje, czy podstawa szczerbinki do aks74u jest taka sama jak do innych ak74, a jeśli nie to gdzie można dostać taką do aks74u (od Cymy)? Pozdrawiam, Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Jeśli te inne to np. CM 040C to są inne nie będą pasować ze zdjęć powinieneś już wywnioskować . Śledź komis czasami repliki sprzedawane są na części. W sklepach to różnie bywa .W AKS74U jest tzw. celownik przerzutowy. W palnych obecnie Bułgarzy klepią (krótkie karabinki gabaryty "suki")z takim samym frontem i szczerbinką jak w AK74 w kalibrze 5 i 7 mm EDYTA;Pokrywy zamka mają te same wymiary. Więc do body AKS 74 zamontujesz podstawę szczerbinki od AK74 ale wtedy z całym przodem. Porównanie 045 do 040C Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts