forzamilan Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Czy ciche głowice systemy dadzą ćoś w ogóle ? Czy nie lepiej zainwestować w magazynki, a nie te głowice ? Pozdrawiam forzamilan PS Podobno sama wymiana sprężyny na markową i dobre wypodkładkowanie dużo da... Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 (edited) To jeszcze raz ja :P A więc replika by byla robiona na tych częściach: - ciche głowice systemy v.3, - tłumik MIKRO SF - 363mm systema - gumka systema - sp110 guarderka - 9.6v G&P. Jakieś zastrzeżenia, co do magów, te MAGowe są OK ? Pozdrawiam forzamilan Ciche głowice dadzą Ci to że możesz mieć trochę cichszą pracę GB ale moim zdaniem wkładanie tych cichych głowic nie ma sensu na sp 110 no chyba ze ma masz kaprys i pieniądz to wkładaj. Do tego zestawu co podałeś dodaj kabelki modelarski, mosfet oraz T-connectory. a bez wymiany głowic dokup dysze JBU i uszczelnij głowice cylindra. Edited May 9, 2010 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Nawet nie tyle cichszą pracę GB, co inny odgłos uderzającej głowicy tłoka o gł cylindra będzie brzmiał w niższych tonach typu "puff". Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Siemka, a bez okablowania i mosfetu też będzie OK ? Kilka osób mówiło, że w tych nowych cymkach to lepiej nic w GB już nie wymieniać, teraz już zupełnie nie wiem co robić ?! Ile fpsów osiągnąłbym na takim set-upie ? Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Ja bym brał stocka bez wymiany niczego (ewentualnie gumka HU + prec lufa). W stocku te repliki są po prostu nie do zajechania... Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 (edited) Ludki kupując cymkę na Taiwanie pierwsze co to trzeba rozebrać GB i doprowadzić go do porządku , nie wiem jak w innych sklepach to wygląda. A stocka zajedziesz i to szybko wystarczy strzelać dłuższymi seriami. Po 10 tysiach ammo wywali Ci lozyska a co najgorsze otwory w szkielecie GB na łożyska. Nie wiem jak teraz wyglądają przeglądy ZEROWE ale moja sunia zakupiona w sierpniu 2009r u nich była sucha na zębatkach a cylinder pluł smarem na gumke hop-up. Wszystko zależy jakie masz wymagania odnośnie repliki i jak chcesz jej używać -rof ,zasięg etc. EDYTA:Albo idziesz w fps albo w rof;. Albo dajesz sp140-150 i lipo 11.1V only auto i czekasz aż Ci GB rozwali ale masz wtedy 2w1. Zresztą w temacie jest wszystko opisane i powtarzanie na nowo to :wink: Edited May 9, 2010 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 No i kolejne pytanie - wymieniać sprężynę na markową czy nie. Jeżeli tak to na jaką. W stocku to chyba jest M125 myślałem o M130 ale markowej - ma to jakiś sens? Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 No i kolejne pytanie - wymieniać sprężynę na markową czy nie. Jeżeli tak to na jaką. W stocku to chyba jest M125 myślałem o M130 ale markowej - ma to jakiś sens? Zaraz po wymianie lufy na precyzyjna i jeśli ma się na to chęć to również gumki i dystansera można wymienić sprężynę główną. Polecam bo sam używam firmy Guarder. A w tej konkretniej replice M130 lub M140 w zależności od posiadanych umiejętności i chęci osiągnięcia założonej mocy. Osobiście mam M130 i Bore Up ale gdybym wiedział o tej replice co wiem to w stok wsadziłbym M140 i żył długo i szczęśliwie :mrgreen: Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 Właśnie wyniknął nowy temat z wymiany dyszy w mojej replice - mój "mechanik" pisze: "Właśnie rozkręciłem twój gearbox, wypodkładkowany jest bardzo ładnie jak na krakmanów, problem jest z dyszą, ma zbyt małą średnicę wewnętrzną i nie ślizga się po dyszy głowicy cylindra, pierwszy raz spotykam się z tym aby tak działo się w dyszy od AK widziałem to przy dyszach w eMkach chińskiej produkcji. Proponuję albo zamówić do tego głowicę cylindra albo zamontować starą dyszę i odesłać zakupioną do sklepu, a w zamian kupić coś nie JBU" Dodam że dysza to JBU - taka jak tu: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2416 Co wy na to? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 (edited) Jeżeli masz stokową głowice cylindra taką z tworzywa to musisz szukać dyszy która ma otwór o średnicy 5.4 mm . Albo zakup dyszę i głowice cylindra jednej firmy . Co firma to inna rozmiarówka . Np. w P&J robią 5,3 mm a w DEEP FIRE 5.5 mm . Także sam widzisz ze na głowicy z P&J dysza z DF będzie latać i uszczelka nic nie da. Osobiście nie jestem zwolennikiem metalowych -mosiężnych dysz.A różnica tylko 0.2 mm na średnicy to naprawdę duży luz i brak szczelności. Edyta :ale dziwi mnie fakt ze dysza JBU za ciężko lata może głowica cylindra jest jakaś felerna. Edited May 20, 2010 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 (edited) pilnik, delikatnie przejechać prowadnicę dyszy i będzie działało. Edited May 20, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Mam takie pytanie. Wymieniam sprężynę na M130 i zastanawiam się czy usuwać metalową tuleje z tłoka? Chodziły głosy, że lepiej ją usunąć. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Nie usuwaj. Do tej metalowej tulejki jest przymocowana głowica tłoka. Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Poza tym ta tulejka sprawia, że sprężyna jest twardsza czyli jeśli wstawiasz M130 to będziesz miał moc M135 lub M140 w zależności od szczelności całości układu. Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Ale powoduje niepotrzebne naprężenia w GB. Ja swoją usunąłem, po konsultacji z AnR. Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Hmm to już sam nie wiem. Tuleje można zastąpić nakrętką z podkładką więc ten problem jest do obejścia, pytanie tylko jak bardzo to wpływa na gear box. Ale chyba zostawię w takim razie. Quote Link to post Share on other sites
BoB3k Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 (edited) ...BateaU, mam springa guardera(140-tkę), hasał parę tysiączków z tą tulejką, a potem po zmianie głowicy tłoka, hasał bez, żadnej szkody dla GB ;) , przynajmniej ja nic nie zauważyłem :P ...Wszystko zależy od ciebie ;) ... Edited May 28, 2010 by SDM Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 ja mam sp 150 guardera i hasa z tulejką :) Do tej pory (40k) jest pięknie i cacy :) Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Dzięki za odpowiedź, tulejka zostaje 8-) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Panowie, czy wkładanie M130-M140 do środka wymaga na starcie wymiany jakichś słabszych części? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Nie nie wymaga to wymiany czesci :) Pozdrawiam forzamilan PS Zobacz co zwierzu napisał - ma m150 i stockowa replika 40k BB i jest "cacy" :D Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 5, 2010 Report Share Posted June 5, 2010 Siemka. Sory za double-posta. A więc przeglądając stronkę asgshopu natrafiłem na interesujący adapter - pozwalający nam montować kolby od replik Mx do kałachów. Stąd moje pytanie, jak ze stabilnością kolby w takim przypadku, np. adapter KA i kolba Special Forces CA wraz ze stock pipem CA. Pozdrawiam forzamilan PS Czy ktoś może sprawdzić jak "siedzi" ACOG na szynie CYMY, czy jest za wysoko ? Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted June 5, 2010 Report Share Posted June 5, 2010 Polecam przeczytanie powyższego tematu od postu 133 (mojego) gdzie opisuję montaż takowej kolby tyle, że od krakmana. Powinno ci to być pomocne. Jeśli masz inne pytania - wal śmiało. Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 ACOG na kałachu to porażka. Siedzi za wysoko, żeby było wygodnie celować. Quote Link to post Share on other sites
Jawert Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 ktoś ma pojęcie w jakim sklepie w Polsce ją dostanę? ewentualnie CM.035 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts