snip Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Witam! Zakupiłem używany kbk AK-47 od CYMY (CM.028). Jest dość stary, miał kiedyś robiony przegląd u krakmana, ale nie wiem jak to dokładnie było. I tu moje pytanie: Co może w nim paść? Silnik? Zębatki (metal)? Ile ta cymka może potrzymać lat? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Może paść wszystko, może nic nie paść. Może potrzymać tydzień, może kilka lat. Zależy, ile chińce ryżu dostali za wykonanie twojej repliki. Quote Link to post Share on other sites
snip Posted April 26, 2009 Author Report Share Posted April 26, 2009 A co jest najbardziej narażone? Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Nie da się powiedzieć co może się zepsuć.Trzeba mieć "fart". Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Co może w nim paść? A co jest najbardziej narażone? Chomik... ;) Może potrzymać sporo, jeśli wszystko jest złożone poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
snip Posted April 26, 2009 Author Report Share Posted April 26, 2009 "sporo" Pojęci względne... ;) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 (edited) Chińska replika... pojęcie względne. Ogólnie spotkałem się z problemami typu kostka stykowa, selektor, plastikowe body. Ale awarie były drobne. Edited April 26, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Też miałem tę replikę. Po dwóch latach tłok mi pękł wzdłuż. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 To jest loteria. Może Ci się zjechać zębatka, pęknąć tłok albo jego głowica, mogą styki odmówić posłuszeństwa, różne rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Na to pytanie sam szukalem odpowiedz, doszedłem do wniosku, ze lepiej poczekam i dopiero jak sie zepsuje to będę zmieniał częsci, na lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Impulss Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Ja mam CM 028 B tactical od dwoch lat, i problemy jakie sie pojawily: -zlamana kolba rozkladana (zmienilem na stala i body metalowe) -spalona bateria, ale to przy ladowaniu -problemy z zamocowaniem bezpiecznika (przy zmienianiu kabli, mocniej scisniete blaczki i gitara ;p ) -luzny selektorze (podkladka sie wyrobila i zmienilem na inna) no i standardowy brak pojedynczego, albo blokowanie sie Jesli chodzi o gb i reszte, wszystko dziala bez zarzutow ;-)) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 W 0.28 to elektryka, plastick body, kolba i wiele innych części narażonych na zużycie. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 u mnie styki sie pokopciły po kilku tys, ale drobny serwis i wymaiana i cacy wszystko Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Mike odpisujesz na posta sprzed 3 lat Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 u mnie styki sie pokopciły po kilku tys, ale drobny serwis i wymaiana i cacy wszystko Jak ty w ogóle trafiłeś na temat zakopany na nie wiadomo jakiej stronie, skoro dopiero na trzeciej kończy się bieżący rok? :icon_eek2: Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Często patrzę na dół na przykładowe tematy. Co z tego że sprzed 3 lat - a może ktoś dopiero zaczyna z ASG, kupił sobie cm.028 i szuka właśnie takich informacji na ten temat. Nie myślcie tylko o autorze, ale także o tym, że wiadomości z tego forum mogą być też przydatne dla innych czytających w przyszłości ;D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts