marekaureliusz3 Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Witam, Myślicie, że tuning jaki dokonuje ekipa z Zbrojowni.pl jest "dobry"? Chodzi mi konkretnie o ten model : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=140 Czy tuning jaki ta firma proponuje wystarczy by replika pochodziła bez większych problem przez około rok? Jeśli nie to co warto jeszcze wymienić? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Marek Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Jeżeli nie będziesz strzelał suuuper dłuuugimi seriami to raczej tak, powinno dobrze chodzić. Warto dać jeszcze preckę i gumkę HU Systemy. Quote Link to post Share on other sites
marekaureliusz3 Posted May 4, 2009 Author Report Share Posted May 4, 2009 Jeżeli nie będziesz strzelał suuuper dłuuugimi seriami to raczej tak, powinno dobrze chodzić. Warto dać jeszcze preckę i gumkę HU Systemy. Ja generalnie strzelam na semi, auto bardzo rzadko. Dzięki za opinie i rade. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 na semi strzelanie to mozesz szybko styki zuzyc choć te chińskie są dość mocne :) mosfet pomoże w iskrzeniu styków Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Albo smar miedziowy. Dobre g***o :F Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Precka i gumka to trochę mało jak na karabinek wyborowy, moc też nie wielka. Na początek można się zadowolić. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 wlasnie mam zamiar kupic jednego z tych g36 tuningowanych.... ale skoro mowicie ze sie nie da nawalac caly czas na auto.... :D mysle ze zmiany podjete przez team ze zbrojowni dobrze wplywaja na jakosc repliki i jest ona warta kupna :) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Jakiś lepszy tłok (50-70zł), ew. też głowica tłoka i myślę, że można pocieszyć się ciężkim palcem. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 okey, dzięki. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Tylko kto mówi o karabinku wyborowym ? Rzadkie używanie serii nie czyni z giwery snajperki. ;-) A z tymi nawalającymi stykami od semi jakoś się nigdy nie spotkałem, prędzej od długich serii mi się przepalały. Tłok i resztę zostaw w spokoju najwyżej jak się sypnie to wtedy wymienisz. Dużo też zależy od szybkostrzelności. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 ten tłok: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=625 i ta głowica tłoka: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1250 będą dobre do g36? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Płaska Al'u głowica + tłok cały aluminionowy - lubisz tak często wymieniać szkielety? Tłok Al'u + nawiercenie dziur na korpusie tłoka + kompozytowa głowiczka, to już może być. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Gogin - o co chodzi z nawierceniem dziur na korpusie tłoka? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 (edited) Odciążenie układu - inaczej zmniejszenie zbędnej masy tłoka, on cały nie pracuje, jak wywalisz zbędny balast, to masz mniejsze obciążenia całości łącznie ze szkieletem GB jak tłok w to nap**ala przez głowicę cylindra ;-). EDYTA: Optimum IMHO to by była sama głowica z prowadnicami, żeby się nie wyginała i równo szła, a na dole podczepiony kawałek listwy zębatej, żeby o co miała zębatka tłokowa zahaczać. Edited July 28, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Gogin - o co chodzi z nawierceniem dziur na korpusie tłoka? To co napisał Tuksiak to tak w bardzo prosty sposób. Może więcej podpowie Ci Newton z jego I zasadą dynamiki ;-). Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Eee, pogięło was? :P Tłok z nylonu, głowica z duraconu i do przodu. Po co od razu cudować z aluminiowym przy M120? I w ogóle to kto powiedział, że w giecie się coś sypnie na M120? Zresztą od tego jest gwarancja i/lub rękojmia. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Kurde, szukałem z 15 minut tematu, chyba o MOSFECie, w którym był pokazany czerwony tłok z i jak koleś robił dziury w korpusie. Przeszukałem całe filipinonairsoft i inne fora i nie znalazłem... No nic, szukam dalej... Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Cieszymy się niezmiernie, że nas o tym poinformowałeś. :-F Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 W nylonowym tłoku nie wiem czy jest sens dziury robić, masy odciągniesz i tak mało, więc bezwładność tłoka również zmniejszy się o niewiele. Zresztą pytanie jak potem z wytrzymałością tego. Przy Al'u korpusie to ja rozmim. Tak czy inaczej co za filizofia w nawierceniu paru dziur? Byle za blisko siebie nie były co by konstrucji nie osłabić tak... Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 F = m x a :-o Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 a propos dobrego tłoka do g36: http://www.airsoftmechanics.com/home/content/view/22/29/1/2/ ---> z tego wynika że np. poliwęglanlwy guarder jest bardzo dobry, poliwęglanowa systema jak i prometheus już nie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts