snake4 Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 (edited) Szczerze mówiąc najbardziej martwi mnie komora od hopa i stosowanie gumek bez kołnierza bo tutaj ciężej o markowy odpowiednik zupełnie inaczej niż to było w przypadku minimi.... Edited June 16, 2009 by snake4 Quote Link to post Share on other sites
edhunter Posted June 17, 2009 Author Report Share Posted June 17, 2009 (edited) po miesiącu użytkowania nasuwają się następujące przemyślenia muszka się poluzowała i będzie trzeba ją przykleić na stałe distalem pokrowiec na magazynek jest dobrym pomysłem ale chińska myśl techniczna jeszcze do niego niedorosła. Ponieważ jest wykonany z cordury powoli się rozciąga i blokuje przepływ kulek co bywa niesłychanie irytujące. będę próbował wykonać magazynek z blachy z innym systemem montowania do repliki. co do części zamiennych to oglądałem zębatki przez wycięcie w dole GB i nie zauważyłem żadnych oznak zużycia. komory nie trzeba wymieniać bo kręci poprawnie, należy tylko wymienić dystanser, jedyne słuszne kulki do tej repliki to 0.28. używałem różnych marek i nie było ani jednej zacinki skuteczny zasięg waha się między 45-50m tak że nie wiem czy jest sens kombinować z komorą albo gumką a propos wagi to wiem że posiadanie repliki która waży 11 kilo to by był kwadrylion punktów lansu ale 6 kilo to wystarczająco dużo Edited June 17, 2009 by edhunter Quote Link to post Share on other sites
edhunter Posted July 1, 2009 Author Report Share Posted July 1, 2009 dziś rozebrałem GB w celu sprawdzenia jego stanu po około 20 tyś kulek. zębatki są nienaruszone. okiem przyszłego inżyniera wyglądają na wysoko węglowe. zęby na tłoku bez jednej ryski nawet ostatni. ponadto ciekawa adnotacja. są one specyficznie ścięte. ponadto tłok nie ma przedostatniego zęba co wpływa wyeliminowanie prawdopodobieństwa zacięcia ośmielony tymi osiągami części wewnętrznych mam zamiar zainstalować sprężynę m140 i zobaczyć jak się będą sprawować ale nie podejrzewam aby wpłynęło to znacząco na awaryjność czy zużycie Quote Link to post Share on other sites
edhunter Posted July 10, 2009 Author Report Share Posted July 10, 2009 Tak jak pisałem postanowiłem przerobić magazynek bo stokowy pokrowiec woła o pomstę do nieba. Generalnie zamówiłem skrzynkę amunicyjną s fortmilitary. Wywierciłem w niej parę otworów. I teraz sobie siedzi spokojnie magazynek w środku. I podaje wszystkie kulki i przewodu podającego kompozyt już się nie da uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 A teraz nie przeszkadza ci taka duza odstająca skrzynia? :D BTW, są takie na 100sztuk amunicji? Quote Link to post Share on other sites
edhunter Posted July 10, 2009 Author Report Share Posted July 10, 2009 jedyne magazynki jakie robili do m60 na 100 były z tektury żeby się ta taśma nie wlokła po ziemi. jak uznam że po najbliższym zlocie jest to rozwiązanie nieergonomiczne to ją przytnę i zespawam Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Dla mnie to bombastycznie wygłąda. M60 moim zdaniem musi być taką kobyłą :D Quote Link to post Share on other sites
edhunter Posted July 11, 2009 Author Report Share Posted July 11, 2009 no z lotu ptaka to jak teownik wygląda Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 (edited) Na gunfire pojawiły się same pokrowce na magazynek w dwóch wersjach kolorystycznych. http://gunfire.pl/product-pol-1152192871-P...o-MK43-M60.html Dziwne jest to że są tak tanie, czy to aż taki szajs? Zamówiłem u krakmanów swoje mk43, już nie mogę się doczekać :-P Aha i jeszcze jedno jakie zawieszenie najlepiej się sprawdza w replice? Edited August 7, 2009 by HermanL Quote Link to post Share on other sites
edhunter Posted August 8, 2009 Author Report Share Posted August 8, 2009 w sumie na ten pokrowiec nie potrzeba wiele materiału, generalnie prędzej czy później i tak się rozciągnie od ciężaru kulek. ja stosuje zawieszenie od minimi i się sprawdza całkiem całkiem Quote Link to post Share on other sites
Woody Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 A sama puszka, bez pokrowca da się zamonotwać do repliki, czy trzeba korzystać z Cordurowej szmaty? Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Jak przewiercisz boxa i mocowanie w śwince to można byłoby to skręcić. Prawdopodobnie taka opcja jest możliwa. Quote Link to post Share on other sites
edhunter Posted January 13, 2010 Author Report Share Posted January 13, 2010 przewiercenie boxa i montowanie go na sztywno jest raczej słabym pomysłem bo zahaczysz o coś i ci peknie Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 W ekipie na stanie mamy jednego na stanie (kolejne już też) i na dziennych oraz nocnych strzelaniach robi to robotę. Usunęliśmy wszelkie zbędne dla wersji as elementy. Dlatego dwójnóg, dźwignia przeładowania, inne pierdoły wyleciały aby zmniejszyć ciężar całości. Chodzi głównie o użycie tego na milsimie, gdzie każdy ciężar ma swoją wartość. Ogólnie nie ma potrzeby zmian w gb, ponieważ producent (A&K; nie, że KRAKMAN czy GFC) zapewnia wytrzymałość części na MEGA przyzwoitym poziomie. Quote Link to post Share on other sites
SebceW Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Hooah, jakiś czas temu zakupiłem m60 i pojawił mi się nieprzyjemny problem, mianowicie wypadł mi ten mały pierdzielnik (śrubka wkręcana za pomocą ampula która reguluje hopa) i teraz nie mam żadnego pomysłu czym go zastąpić. Może jakieś ciekawe propozycję ? PS to ta maszynka http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=8514&name=ASGDK_-_M60E4/Mk43_Com._US_ORDNANCE_-_RIS Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Cyknij fotke jak to wygląda bo tu wiekszosc ma PJ albo AK a tam sie reguluje takim karbowanym pierscieniem, nie śrubką. Quote Link to post Share on other sites
gdwp3 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Z tego co zrozumiałem do m60 pasuje silnik typu long od np. M16? Czy jest możliwość, że do http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=8515&name=ASG_-_M60E4/Mk43_US_ORDNANCE bd potrzebny inny silnik? Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 (edited) Silnik do M60 PJ, A&K itp. pasuje tylko short. Edited August 9, 2012 by macwolf1 Quote Link to post Share on other sites
gdwp3 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152195729-Silnik-Tornado-GP1000-S-o-zwiekszonym-momencie-obrotowym.html Czyli taki będzie spokojnie hasal w m60tce?? Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Tak, będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
gdwp3 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Jak już zapytałem to dopytam się do końca :) Czyli czy gumki standardowe nie są hmn... kompatybilne z komorą m60tki?? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Tak. Quote Link to post Share on other sites
gdwp3 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Wielkie dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Grim_Warrior Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 (edited) Witam panowie. Jestem nowym i "szczęśliwym" posiadaczem M60 A&K, jednak na imprezie D-Day udało mi się spalić standardowy silnik w replice.... ( podobno jestem trzecią osobą w kraju której to się udało :icon_biggrin: ). Replika jak na razie jest stocowa. Także więc panowie co byście proponowali do założenia w replice oraz jaki silnik waszym zdaniem powinienem w niej zamontować? Oraz jak naprawić oscylator ( rgulator ROF-u )? EDIT: Jak poradzić sobie z luzami na lufie zewnętrznej? Troszkę obraca się... Edited June 27, 2013 by Grim_Warrior Quote Link to post Share on other sites
Grim_Warrior Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 Widzę że nikt się tym nie interesuje... Wie ktoś jaki tłok wchodzi do repliki? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts