Viamortis Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 No to się tam mogło coś przestawić. Trzeba badać wg. mnie. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 A jaką moc miały te kłady? Quote Link to post Share on other sites
Marcel_on21 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 700 cm pojemność... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 No to pewnie dysza :mrgreen: A tak na poważnie oddaj to do serwisu albo komuś kto się zna na gb, bo przyczyn może być wiele. Quote Link to post Share on other sites
Marcel_on21 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 No właśnie nie wiem gdzie oddać do serwisu, bo rzadko gdzie zajmują się albo w cale nie chcą się tykać naprawiać sprzętu firmy ICS Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Np. tutaj: http://www.madonion.eu/ A jak chcesz u siebie pytaj na forum lokalnym. Quote Link to post Share on other sites
Marcel_on21 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Dzięki ;] Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 19, 2009 Author Report Share Posted May 19, 2009 obejzalem to raz jeszcze dysza mogła by być dłuższa o jakieś 0,02mm nie wiem za bardzo czy to coś zmieni. Zaryzykowalem sobie i zatkalem lufe powietrze wystrzelilo przez komorę hu od strony wsypu kulek byłem pewien ze będę musiał zmieniać tłok a jednak nie wszyystko uciekło dołem Quote Link to post Share on other sites
Marcel_on21 Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Słuchajcie mam jeszcze jeden problem z Ak-74 aksu. Problem tkwi w tym że na jednej strzelance oddałem 4 strzały na pojedyńczym trybie ognia i przestał strzelać, sprawdziłem bateria chodziła na innym karabinku, bezpiecznik też sprawdzony i jest dobry. Nie chce strzelać a jak podłącze baterie to się ona nagrzewa szybko się ciepła robi i nie ma żadnej innej reakcji. Pomożecie proszę..... Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Możliwe ,że silnik się spalił Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Cześć. Słuchajcie potrzebuję rady.Posiadam replikę borni typ : MP5 SD firmy ics. Mam z nią problem otóż to chodzi mi że od jakiegoś czasu przy strzale serią głośno chodzi, spadł zasięg strzału i co za tym idzie siła strzału mniejsza. Powiedzcie mi jaki można w miarę doby gearbox zastosować bo ciężko jest dostać części firmy ICS. ----------------------- 1. czy replika jest nowa czy uzywana ? 2. czy ja rozkrecales ? 3. czy zmieniales jakies elementy w niej ? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 25, 2009 Author Report Share Posted May 25, 2009 Powiem Ci tak: Kupiłem nowy chwyt CA po zamontowaniu, silnik się nagrzał jak pierun, rozkręciłem, złożyłem raz jeszcze rączkę, działa jak trzeba. Nie wiem dlaczego się tak działo, ale to pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Marcel_on21 Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 No właśnie wiem dla czego się tak stało. Ja za to po prostu poszedłem na strzelankę to jeszcze nie mój karabinek był bo w tedy dopiero zaczynałem zabawę z airsoftem. Teraz bujam się z naprawą bo w końcu nie mój karabinek a naprawić trzeba. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Marcinek kilka rzeczy do sprawdzenia: 1. Maksymalny docisk komory, tak byś musiał o chwyt się zaprzeć i o glebę by zamknąć połówki body. 2. Sprawdź czy popychacz dochodzi do ścianki GB. Jeśli nie dochodzi to sprawdź czemu. Pierwsza rzecz to sprawdzenie czy płetwa popychacza nie opiera się o oś zębatki. Jeśli się opiera to wyciąć małę zagłębienie by w fazie zluzowania popychacza się nie opierała. 3. Sprawdź czy popychacz ma kąt prosty w tej części co trzyma dyszę. Coraz częściej (większość wypadków) popychacze nie mają tego kąta prostego tylko mocno cofnięty. 4. Porządne nasmarowanie prowadnic tłoka i uszczelek to podstawa. 5. Sprawdź czy oring w dyszy w miarę trzyma. Wysunięta lekko dysza i atak tłokiem lub płucami. 6. Wymontuj samą dyszę i sprawdź czy swobodnie wsuwa się głęboko w komorę. 7. Test zassania powietrza przez lufę przy zatkanych dziurach komory. Ma nie puszczać. Jak puszczeć to poldeck fix. Szukajka wmasg powinna znaleźć :-F . 8. Sprawdź czy gb nie siedzi krzywo na boki i czy jego dysza nie jest przez śrubę kolby kierowana za bardzo do góry (ciągnięcie gb w tył=unoszenie dyszy). Na chwilę obecną tyle pomysłów. A co do testowania z zatkaniem lufy to panowie straszyciele kija się znacie. Przed zatkaniem naciągamy tłok do maksymalnie tylnej pozycji i dopiero zatykamy lufę. Zebatki nie będą miały takiego rozpędu by złapać za tłok. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 495fps, poradziłem sobie. BTW. 500 fps na m130 bez BoreUpa! I kto mi podskoczy!? łożyskowana łowica i prowadnica + uszczelnienie, sorki ale żaden wyczyn :D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Ale 495 to nie 500 :-P . I co było winne? Przydały sie na coś moje wypociny? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 Niestety nie. winny był chronograf :F Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Zabiłeś mnie właśnie :poddanie: . :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts