Foka Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Dziś nasza ekipa miała okazję przetestować powyższe kulki o wadze 0,25g. Cytując ze strony sklepu: "Precyzyjne kulki wykonane z tolerancją +/- 0.02 mm przeznaczone do karabinków elektrycznych, karabinków snajperskich oraz pistoletów na CO2 lub Green Gas." Kulkami strzelało ok 8 osób, z replik gazowych (Glocki KSC, Sig TM, Colt SG i kilka innych) oraz z ok 10 AEGów (od MP5 PDW Galaxy, przez "chińskiego" Thompsona, eMka P&J, aż do eMki G&P czy Minimi). Oceniając jednym słowem: TRAGEDIA. Kulki zacinały się w magazynkach pistoletów i żadne zabiegi nie doprowadziły do poprawnego podawania kulek. Żaden z używanych pistoletów nie był w stanie poprawnie na nich działać. AEGi były i ze stockowymi lufami, i z preckami. Kulki blokowały się w magazynkach, cięły w lufach, nawet przy "wyzerowanym" HU. Jako tako działały jedynie w 3 replikach: PDW Galaxy, Thompson i Minimi. Reszta replik albo nie była w stanie wystrzelić ani razu albo strzelała na 10-15m. Zdecydowanie NIE polecam tych kulek! Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Muszę się z tym zgodzić. Kupując moją pierwszą replikę w zeszłym tygodniu zamówiłem również te kulki. Kosztowały tyle co GG czy Madbulle a, że tamtych nie było to myślałem, że będzie dobrze. Nie było... Myślałem, że mam uszkodzoną replikę, ale jednak wyszło na to, że badziewne kulki bo na innych działa bez problemu ;) Także również ich stanowczo nie polecam! Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Kurde, Foka ameryke odkryłeś, wiesz :-F . Wszystkie kulki ze znakiem cyber gun mają taką samą jakośc chyba od 4 albo i więcej lat. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Były kiedyś podobne kulki firmy cof-fu, tak samo bym je określił: TRAGEDIA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts