lemonzawodowiec Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Dodam jeszcze, że ta brązowa siateczka (maskowanie twarzy) czasami przeszkadza w celowaniu przez lunetę (powstają fałdy - dociera mniej światła). Quote Link to post Share on other sites
Duscann Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Ja ją poprostu usunąłem, wolę pomalowac twarz a za to miec lepszą wentylację okularów. Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 Ja ją wyciąłem a na twarzy mam kominiarkę. I już:) Quote Link to post Share on other sites
Koli123 Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 ja też mam problem z otworzeniem tego pliku z pierwszej strony i będę wdzięczny za wysłanie Quote Link to post Share on other sites
Shelbyy Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Przeglądnij ostatnie odpowiedzi w tym temacie a być może znajdziesz treść tamtego poradnika (szukaj w moich postach 8) ) Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 A z ilu kilo wypadało by zrobić ghila dość gęstego Z tylu, żeby ci zostało wolne miejsce na naturalną roślinność. Quote Link to post Share on other sites
panda080 Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 (edited) Od razu przejdę do sedna sprawy: zrobiłem maskę ghillie i nie mam nikogo, żeby mógł mi sprawdzić czy jest dobra, co jeszcze mam do niej doszyć itp. http://img361.imageshack.us/my.php?image=c...e600x450ni0.jpg http://img385.imageshack.us/my.php?image=m...g600x450ap3.jpg http://img381.imageshack.us/my.php?image=m...e600x450jh3.jpg Edited November 11, 2008 by panda080 Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Idea sama w sobiejest ok..tylko jest tu maly zasadniczy i powazny problem. Widzeze wyciołes otwory na oczy..ale chyba nie pomyslalems jak pod tym bedziesz nisił okulary/gogle? A nawet jak cos takiego zrobisz, to bedą one parowały niemilosiernie. Lepiej do swojego ghillie suita zamontowac kaptur, nawet jesli go nie ma przy kurtce na której jest robiony(po prostu uszyc go) i zainwestowac pare groszy w farby kamuflujace, albo w jeszcze innym wypadku poprostu kominiarke. Quote Link to post Share on other sites
panda080 Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 (edited) EEhhh niestety masz racje po paru sekundach szybkiego oddychania parują gogle koszmarnie. Może bym odciął przednią część tej czapki? Ok odprułem przednią część zaraz będą fotki. Ok już mam fotkę http://img407.imageshack.us/my.php?image=c...e600x450ca1.jpg Więc co jeszcze można, by dodać? Edited November 11, 2008 by panda080 Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Co mamy Ci powiedzieć? Wyjdzie w praniu... postrzelaj się w niej trochę i potem sprawdź czy ludzie cie widzieli czy nie. Popytaj strzelających do Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
panda080 Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Mam właśnie taki problem nie ma się kto ze mną strzelać w okolicy. :( Więc na razie piszcie co myślicie a jutro będę zostawiał kapelutek gdzieś w trawie/krzakach, oddalał się i sprawdzał jak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Lol... przykre.... Quote Link to post Share on other sites
panda080 Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Nie będzie offtopu jak zapytam gdzie można kupić rafie? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Kup 2 pęczki włóczki, lepiej na tym wyjdziesz. Szczerze radzę Ci tą maskę wywalić, zamiast materiału dać samą siatkę. Będziesz miał idealny przewiew i gratis do przywiązywania farszu. Quote Link to post Share on other sites
Zbych Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Czapka mi się nie podoba. Zawsze lepiej niż bez, ale nie przypomina ona naturalnych, różnokolorowych roślin(żółty, brązowy, ciemnozielony). Chyba, ze strzelasz się w błękitno-zielonej dżungli. ;) Quote Link to post Share on other sites
Zbych Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Przepraszam bardzo, za mój temat i obiecuje, że w tym nie będę robił bałaganu. Zabieram się do pracy nad ghillie i zastanawiam się nad tym, aby użyć go jako zewnętrznej części odzieży. Chciałem także aby dało się go dostosować co do rozmiarów ciała, a przecież nie ma wątpliwości, że jeszcze urosnę i może się zrobić ciasno, i gorąco. Wiec wpadłem na pomysł a by zastosować sznurki zamiast wkładania"przez nogę" W ten sposób zyskam "uniwersalność" ghillie i trochę zwiększy wentylację. Czy macie podobne rzeczy w swoim ghillie, i czy wypadło to dobrze? A tak do wcześniejszego wątku: Czytałem, że juta powinna stanowić 40% kamuflażu. Posługując się średniowieczną techniką rzemieni i pasków można zrobić ghillie 10`kilogramowe, tylko po co, to ja nie wiem... Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Witam chciałbym się zabrać za ghillie ale nie wiem na jakiej podstawie Mundur... jutę (50m) :-F posiadam ale jaka siatka :cry: Z góry za odp dzieki. Quote Link to post Share on other sites
GSaper Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Popatrz na allegro - czasem trafia się jakaś maskująca w niezłej cenie, a tak są takie zielone, zabezpieczające całkiem tanio. Co prawda te drugie się nieco błyszczą ale pod jutą nie widać. Quote Link to post Share on other sites
cropek Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 mozesz wysłac mi poradnik na mail tvaroow@o2.pl bo mi rapid nie chodzi mozesz wysłac mi poradnik na mail tvaroow@o2.pl bo mi rapid nie chodzi Quote Link to post Share on other sites
adam1 Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Poprawiony poprzedni posty sory za literówkę obiecam poprawę Hm po zdjęciu widzę ze sie starałeś hm ja tez myślałem nad maska ale po zrobieniu jej pociołem i przyczepiłem do kapelusza. moim nakryciem Glowy to kapelusz po lewej widzisz jak to mniejwiecej daje efekt. hm do tego kominiarka i wsio gra:D moim zdaniem gogle się nie sprawdzają zbyt intensywnie parują dlatego nosze okulary (kominiarke zakładam pod nos wtedy ograniczam w dużym stopniu ich parowanie) Sam doświadczyłem nie raz gdy latem biegając w stroju po kilku min byłem mokry i gogle czy tez okulary parował nawet bez większego wysiłku. Ale już takie Zycie snajpera w ASG idzie sobie z tym poradzic ale trzeba trochę czasu poświecić . Proponuje przyczepić trochę juty pofarbowanej na na odcienie zieleni jak i brązu zostawiając miejsce na roślinność (ja użyłem zielonej gumy kupionej w drogerii) Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 co jeszcze mam do niej doszyć itp. Siatkę na naturalną roślinność. W dużych ilościach. Quote Link to post Share on other sites
Gru102 Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 kurcze link na 1 stronie mi nie działa ;/ ma ktoś link do innego ? albo tego samego ? Quote Link to post Share on other sites
Shelbyy Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Co do tego poradnika to przeczytaj choćby ostatnie 8 postów w tym topicu i powinieneś wiedzieć gdzie szukać tego poradnika. Jeżeli chcesz coś innego to zapraszam do przeczytania całego tematu i polecam stronę google.pl Quote Link to post Share on other sites
steel Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Spajda Napisano 13/10/2008, 17:14 Jeśli zmieścisz 20kg, to dobrze. Generalnie im więcej tym lepiej Generalnie to umrzesz z wycieńczenia mając na sobie 20 kilogramowy korzuch, 10 kg to max. Należy pamiętać że do tego jeszcze dochodzi roślinność naturalna, więc nie ma sensu robić takiego "sierściucha" Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Takie pytanko z innej beczki, czy ktoś stosował już sztuczną trawę, najdłuższą jaka jest dostępna (ze względów oczywistych), do budowy sztucznych boisk? Nie przyjmijcie tego źle, ale wpadł mi ten pomysł przeglądając allegro. Sztuczna trawa jest bardzo trwała, nie strzępi się i jest dosyć spójna i jak nic innego najlepiej oddaje "zieleninkę", co o tym sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts