Mykpykcyk Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Namaczanie przed wyjściem na strzelanie? ;) Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 No niby tak, ale jakoś nie wyobrażam sobie latania w mokrym Ghillie ze względu na ciężar :P Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 takie coś znalazłem http://www.pralpol.pl/strona.php?30741 W sprawie karty charakterystyki prosimy kontaktować się z firmą PRALPOL tel. 022/834-31-06 Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Impregnat antyogniowy, może dać radę... Jutro zadzwonię i się zapytam co i jak. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Gordon116 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Gdzie dokładnie można kupić taką siatkę pod Ghillie? Quote Link to post Share on other sites
punisher3456 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Gdzie dokładnie można kupić taką siatkę pod Ghillie? http://www.hodowlany.pl/i140_Siatka_poliet...o_25x25_cm.html To się chyba nada... Pozdrawiam Punisher Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Było stronę wcześniej :/ Quote Link to post Share on other sites
cajun Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Jakie kolory byście radzili użyć do ghillie na lato??? W jakich proporcjach?? Tak w przybliżeniu. Chodzi mi o las iglasty w większości, nie łąki i polany. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Mamy radzic wiec radze. Wybierz sie do lasu, przycupnij w miejscach z ktorych prowadzilbys ostrzal najczesciej. Pozniej popatrz na to miejsce od strony wyimaginowanego wroga i pomysl jak musialbys wygladac, by zlac sie z otoczeniem. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Pieprzenie.... Według mnie: 30 % Jasnej zieleni ( nie oczojebnej, nie za jasnej ) 30 % Ciemnej zieleni 15 % Brązu 25 % Naturalnego koloru juty Na późniejsze lato możesz więcej dać naturalnej juty ( tj. suchej trawy :) ) Quote Link to post Share on other sites
cajun Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Tylko się Panowla nie pobijcie ;-) @Mykpykcyk a jakiego brązu - ciemnego czy jasnego?? A czym byście z naturalnych składników uzupełnili?? Myślę o iglakach wszelkiej maści, bo najdłużej wytrzymają - nie będą szybko obumierać. A czy czymś jeszcze - może macie jakieś sprawdzone sposoby?? Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 hehe, aż tak łatwo Ci nie pójdzie panie kolego. zawsze musisz poprawiać i uzupełniać maskowanie w zależności gdzie się znajdujesz. ale jak już bardzo chcesz, to w kwiaciarni dostaniesz sztuczne roślinki wszelkiej maści. dodatkowo możesz odwiedzić sklep modelarski. Lecz to są zawsze tylko dodatki. Quote Link to post Share on other sites
Guest Patek Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 (edited) Tym co rośnie przy Twojej pozycji. Usycha- wymieniasz. Edit: Geralt, byłeś szybszy, jakąś zwiechę załapałem ;-) natomiast co do sztucznych chabazi mocowanych na stałe, to mam negatywne skojarzenia z bardzo podejrzaną samotną paprotką, iglakiem, palemką itd :-) Edited July 21, 2009 by Patek Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 (edited) Mam nadzieję, że pytanie tutaj zadane nie będzie profanacją waszej ciężkiej pracy. :D NA RAZIE nie mam zamiaru robić własnego ghillie i chciałem się zapytać czy opłaca się kupić to ghillie: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2735 ? Wygląda trochę za jasno na lasy, ale można je ulepszyć. Jeszcze jest to ghillie: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5473 - tu cena lepsza, kolor też i jeszcze jest maskowanie na broń. Ale trochę to dziwne, że jest ok. połowę tańsze. Ale to już nie mi oceniać tylko specjalistom. Pozdrawiam ;) Edited July 23, 2009 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 (edited) Mam nadzieję, że pytanie tutaj zadane nie będzie profanacją waszej ciężkiej pracy. :D NA RAZIE nie mam zamiaru robić własnego ghillie i chciałem się zapytać czy opłaca się kupić to ghillie: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2735 ? Wygląda trochę za jasno na lasy, ale można je ulepszyć. Jeszcze jest to ghillie: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5473 - tu cena lepsza, kolor też i jeszcze jest maskowanie na broń. Ale trochę to dziwne, że jest ok. połowę tańsze. Ale to już nie mi oceniać tylko specjalistom. Pozdrawiam ;) Witam. Powyższy post napisałem w temacie o ghillie, który jednak nie cieszy się aktualnie dużym zainteresowaniem więc postanowiłem, że założę nowy temat z moim pytaniem. Wszystko jest w zacytowanym poście, którego nie chciało mi się przepisywać. Pozdrawiam Edited July 24, 2009 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
cajun Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Kup, a potem po jakimś czasie i tak dojdziesz do wniosku, że to nie to co chciałeś. Przynjamniej będziesz miał pewność czego tak naprawdę chcesz. Później okaże się jeszcze, że wydałeś tyle kasiory a mogłeś zrobić sam za połowę tego ;-) Mam to drugie. Fajne. Przy sprzyjających warunkach kumple cię nie zobaczą z kilku metrów. Strasznie się kosmaci jak wpadniesz w coś co 'chwyta'. Szczególnie na wysokości kolan. No i podszewka/baza to syntetyk, lepiej, żeby nikt w twoim pobliżu nie palił ;-) Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Powiem Ci w 2 słowach 'Nie'warto'. Poszukaj tutaj na forum w komisach czy ktoś nie chce sprzedać własnego ghillie na pewno Ci sie opłaci. ;-) Pozdrawiam Korczo Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Czyli to tańsze jest lepsze? Wytrzyma tak z pół roku? Później zabiorę się za własne ghillie. ;) Mam nadzieję, że wytrzyma pół roku. :D Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 wytarzyma, ale kołtuny sie robią. tez mam to drugie i nie obyło sie bez poprawiania po fabryce. nie ma w tym siatki, wiec musiałem dodać. nie wszystkie fredzle sa potrzebne, wiec czesc powycinałem itd. ale sama gama kolorystyczna sie nadaje na podstawe ;) Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 dokładnie w innym temacie dałem odpowiedz na ten cytat, ale reasumujac jest to tylko baza do ghilli, wiec posłuchaj kolegi korczo Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Czyli na "snajperskie pół roku" się nada? I czy można tam jeszcze coś dołożyć w terenie? I coś jeszcze tam dołożyć? O jaką siatkę Ci chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 (edited) Ja rano i wieczorem wchodzę na kompa żeby zobaczyć odp. w tym temacie o ghillie, a tu nic. Co tak mało snajperów?:P Edited July 25, 2009 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Elita... ;-) Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Ktoś już odpowiedział Ci myślę dogłębnie w tamtym temacie, więc po co nowy? Tworzą się kołtuny, nie ma siatki, poza tym to nie ghillie snajperskie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Ten temat założyłem przed dostaniem odp. w tamtym. A tak wogóle to na początek chyba może być? Nieważne, że nie ma siatki czy to nie jest snajperskie. Powoli będę brał się za swoje, ale na początek uznałem, że przyda się jakieś maskowanie. A kołtuny wyczeszę. :lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts