Marcinek83 Posted May 25, 2009 Author Report Share Posted May 25, 2009 No dokładnie Michał, jeśli nie mamy wpływu na to z kim gramy, zawsze można poszukać innej ekipy blisko miasta, jest nas wielu więc mamy w czym wybierać. W dalszym ciągu uważam ze M249 powinno mieć min. 500fps, po przemyśleniach i całe sprawie, zmieniam zdanie, skoro dźwigam tonę żelastwa na szyi, chce coś w zamian, nie chować się kiedy sadzi do mnie jakiś Chiński elektryk tylko odpowiadać trafnym ogniem. W środowiskach panuje taki mit że M249 to postrach, tak powinno być ale i mocą i szybkostrzelnością, te dwa muszą iść w parze więc R.O.F. 20k/s minimum 500fps. Quote Link to post Share on other sites
4kmedo Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Niedługo RAM-ami będą strzelać z Auto lub w wiatrówkach będą poszerzać lufy na 6.04, bo przecież dobry snajper powinien mieć 700 fps + bo jak dźwiga Baretta który waży 10 kg to mu się należy ! A co ! A swoją drogą ramy podchodzą już pod słabe wiatrówki... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 W Rosji grają wiatrówkami i co z tego? Tak jak pisałem jak Ci nie pasuje takie towarzystwo, gdzie się strzela RAMami serią, nie baw się z nimi. Ja tak robię i nie przechodzę cierpień egzystencjalnych że 'asg gnije'. Bardzo ładnie temat ujęli SJP i Thor w paru topicach, nie będę tego powtarzał. Powiem tylko, że dla mnie najgorszym zjawiskiem są wymieniane wyżej "chińskie stocki" z 430-450 fps lub podkręcone PM'y albo carbine'y z m130 itp. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Niestety to racja. Już wole m249 z ponad 500 fps niż mp5 w budynku z 450! Albo krótką emkę z 500.... Quote Link to post Share on other sites
4kmedo Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 W Rosji grają wiatrówkami i co z tego? Tak jak pisałem jak Ci nie pasuje takie towarzystwo, gdzie się strzela RAMami serią, nie baw się z nimi. Ja tak robię i nie przechodzę cierpień egzystencjalnych że 'asg gnije'. Bardzo ładnie temat ujęli SJP i Thor w paru topicach, nie będę tego powtarzał. Powiem tylko, że dla mnie najgorszym zjawiskiem są wymieniane wyżej "chińskie stocki" z 430-450 fps lub podkręcone PM'y albo carbine'y z m130 itp. Jak wolisz stracić oko bo ktoś miał za mocną replikę :D twój swiat twoje kredki. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Jak wolisz stracić oko bo ktoś miał za mocną replikę :D twój swiat twoje kredki. Właśnie to miałem na myśli - chciałbym stracić oko. Dziękuję za inteligentny komentarz. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 25, 2009 Author Report Share Posted May 25, 2009 4medo może przeczytaj co kolega napisał a nie tylko cytuj, powinno załagodzić sytuację. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Atmosfera się niezdrowo podgrzała. MODA tu potrzeba! Lub zimne piwo ... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Spoko, mi tam ciśnienie nie skacze... po prostu kolejny temat o limitach ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 26, 2009 Author Report Share Posted May 26, 2009 A jak byśmy podsumowali cały temat? Mam na myśli nie OT odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 (edited) Apropos, żeby nikt sie nie pytał potem to powiem, że to strzelanie u rusków wiatrówkami nazywa się "hardball". Edited May 26, 2009 by ramiel Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 26, 2009 Author Report Share Posted May 26, 2009 Czy oni strzelają? Ma ktoś jakieś dane na ten temat? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Coś Ty!? tylko patrzą na siebie... Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 26, 2009 Author Report Share Posted May 26, 2009 Miało być czym oni strzelają, sorki za literówkę. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Wiatrówkami. W sensie śrutem. Quote Link to post Share on other sites
interesant Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Z autopsji... Hardball AEG - 600fps amunicja 6mm - metalowa śrucina. Byłem, widziałem ... nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 Poczekaj, 600fps i 6mm. śrut? Przecież to rozwala łeb z niewielkich odległości. Na pewno wiesz co piszesz? Jak dla mnie to jest nie do pomyślenia więc lekko nie dowierzam. Quote Link to post Share on other sites
interesant Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) W hardballu, walka jest na dystansie ok 50-70m, chłopak z którym rozmawiałem nosił kamizelkę (taka przeciw dżgnięciu nożem) + maska paintballowa Co do 600 fps... strzelałem z PSG-1 co było w środku nie wiem, ale kopa miała. reszta głównie M4, coś ok 420fps. W bezpośredniej walce udziału nie brałem, ale stojąc z boku i przyglądając się tej farsie, wygląda to dość niebezpiecznie. Oczywiście wszyscy na singlu, na full auto to już naprawdę przesada. PS. To w końcu Rosja... Panom brak wojny, więc się wyżywają na sobie. Edited May 27, 2009 by interesant Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) FPS'y podałeś mierzone na kulkach 0.20g, czy na tych metalowych ? Rozumiem, że to normalne AEG'i załadowane tylko metalowymi kulkami ? Jakie dokładnie to kulki - aluminiowe 0.3g, czy coś znacznie cięższego i twardszego ? Edited May 27, 2009 by Ratoll Quote Link to post Share on other sites
Trupus Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 W wielu filmikach (youtube) biegają z wiatrówkami śrutowymi 4,5mm, łamanymi czy tam co2 i wszelakiegro rodzaju petardy i rakietki. Ale o czym własciwie jest ten temat? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Obawiam się że gdzieś w okolicach pierwszej strony przestało to mieć znaczenie. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Przyrównanie tuningowanego do 550 fps AEGA do ruskiej wiatrówki... Dla mnei bomba .,... Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 Jak dla mnie chore. W ogóle ten temat jest już wyczerpany. Można go zamknąć albo co :) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Nie zrozumiałeś.... Dla mnie bomba to taki sarkazm. Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 W hardballu, walka jest na dystansie ok 50-70m, chłopak z którym rozmawiałem nosił kamizelkę (taka przeciw dżgnięciu nożem) + maska paintballowa Jezus maria. :strach: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts