Keltuzar Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Witam, czy gra ktoś jeszcze w tego starocia ? Jakich dodatków używacie ,jaka jest wasza opinia o nich ? Czyli ogólna dyskusja o WH40k ;-) Jaka jest wasza ulubiona rasa ? U mnie Gwardia Imperialna ;-) Quote Link to post Share on other sites
Szczepan Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Może i staroć, ale bardziej wciągający, niż niektóre nowości:) Najlepszym dodatkiem jest dla mnie Dark Crusade, A gram wszystkim, ze szczególnym uwzględnieniem Chaosu... Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Oj nie ma to jak Warhammer! Jeszcze nie wymyślili lepszej strategii, IMO. Gwardia rządzi, chyba że walczy z orkami. zasrani rębacze... :-F Co jeszcze - Soulstorm IMHO porażka totalna, Siostry Bitwy ze swoimi poj*banymi zasobami - syf... Podstawka + WA + DC. Na LANie, z trzema kumplami, mapka Plac Świętych. Yeah! ;-) Quote Link to post Share on other sites
freelance555 Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Gwardia rządzi?! Gwardia Imperialna to najgorsza frakcja jaka może być! Są słabi pod każdym względem jedynie Baneblade potrafi zrobić dużo zamieszania. Gorąco polecam grę Eldarami lub Chaosem. Chętni do gry mogą mnie znaleść pod nckiem Free_Lance_PL Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 Muszę się z tobą nie zgodzić , gdy gwardziści są liczni i mają dowódców to ich straty będą niewielkie . A poza tym Gwardia posiada najlepsze pojazdy ;) Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 ...i zaje*iście silną piechotę. Do walki na dystans, of course. No i ta artyleria... Co jeszcze - Dominium Tau ma fajne "zabawki" ;-) Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 28, 2009 Author Report Share Posted May 28, 2009 Dominum kau też jest spoko ;) Ale ludzie mają fajny klimat :D Quote Link to post Share on other sites
Szczepan Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Chaos:) Tylko polskie tłumaczenie mnie drażni. A Gwardia daje nieźle radę, granatniki potrafią być zabójcze. Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 28, 2009 Author Report Share Posted May 28, 2009 (edited) A jakie jest oryginalne tłumaczenie ? Ja słyszałem jak chaosowe hopaki mówią ,,Kejos'' is strong! A z tymi granatnikami gwardii to różnie bywa ;) A w co uzbrajacie drużyny ciężkich broni ? laser czy działko ? Edited May 28, 2009 by Keltuzar Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Proste, że działko :) Ale i tak strzelcy Tau cisną wszystkich, a przynajmniej dopóki farfocle z toporkiem nie dojdą... Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Ehh te ich zasrane toporki... Każdą porządną armię nimi drażnią... ;-) Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 30, 2009 Author Report Share Posted May 30, 2009 Jest w tej grze jakaś mocniejsza jednostka niż Beneblade ? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) W grze komputerowej nie , w figurkach by się znalazło :twisted: Edited May 30, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Orkz Orkz Orkz Orkz!!! :-D Naprawdę to jest gra z mocnym klimatem, chyba każdy kto się wciągnął może to potwierdzić :-) Przy tylu rasach ciężko byłoby ją tak dobrze zbalansować jak Star/Warcraft, ale za to dzięki tej różnorodności się nie nudzi. Orkz ar' da biggest an' da strongest! Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted June 7, 2009 Author Report Share Posted June 7, 2009 Ciekafe jak orkofe hopaki odbywajom podrusze miendzy planetarne . Na prawdę mnie to ciekawi , takie nie dopełnienie w fabule :D Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 (edited) Orkowie latają sobie w przerobionych wrakach statków innych ras, czasem też w asteroidach :) Dawn of war to wierzchołek góry lodowej jaką jest Warhammer 40k. Ps. gra ktoś w figurkową wersję? Edited June 8, 2009 by Holgin Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted June 8, 2009 Author Report Share Posted June 8, 2009 Ja kiedyś grałem kilka partyjek marinsami :D Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted June 8, 2009 Author Report Share Posted June 8, 2009 A grał który w Fire warrior ? Jak wrażenia ? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 (edited) Ps. gra ktoś w figurkową wersję? No ba ! Jak na razie dorobiłem się tyranidów na 3 k ciężko wybrać na którą pasje więcej kasy dać , czy może nowy kolimator albo carnifex do armii :mrgreen: Edited June 9, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
szmer-siedlce Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Panowie, a co myślicie o Necronach? Ja tą rasą gram i chyba najbardziej przypadła mi do gustu Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted June 12, 2009 Author Report Share Posted June 12, 2009 Nekroni to taka ,,chamska '' rasa , w kampaniach nieobliczalna :D Quote Link to post Share on other sites
szmer-siedlce Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 nie przesadzaj. oni po prostu chodzą wkurzeni cały czas. też jesteś pewnie tak samo wkurzony kiedy ciebie budzą w połowie snu :) Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted June 12, 2009 Author Report Share Posted June 12, 2009 (edited) Taak... ? To co mnie ci Skur**le atakują na kampanii w DC !? :D Na szczęście już ich posprzątałem ;) Edited June 12, 2009 by Keltuzar Quote Link to post Share on other sites
Slodziol Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Hmm... Co do nekronów to na kompie czy na "żywo"? Na PieCyku nie przepadam za nimi, denerwują mnie jakoś.... Z kolei na "żywo", to... Powiem tak, Fluff'owo i "wyglądowo" IMO jedna z ciekawszych armii. Natomiast jeśli chodzi o grywalność, to obrazy znaczą więcej niż słowa... Osobiście dużo bardziej preferuję modele niż gre na kompie, ale czasem zagram ofc :) @przemek - znam ten ból.... :D Z dwiema(w najbliższych planach trzecia, i kawałkiem orków(se AOBR)) armiami(tyrki i upadli DA) na ~1500pkt, wymagającymi rozbudowy ciężko mi coś wsadzić w ASG. Co wybrać, mundur czy nowe modele? :) Swoją drogą polecam forum Gloria Victis, IMHO, jedno z lepszych, jeśli nie najlepsze w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
marcinpaul Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 A gracie może w DOW'a 2 ?? Jak Wasze wrażenia? Mnie się osobiście bardzo podoba- chociaż jest tak naprawdę inna niż jedynka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts