QbasH Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Witam, mam problem z moją gienią. Problem objawia się pustymi strzałami, a czasem wcale nie pluje kulkami. Problem głównie na auto, na singlu jak się uda jestem w stanie wystrzelić całego mida. Zauważyłem, że jak docisnę mocniej maga to jest lepiej, ale nie tak jak być powinno. Mam wrażenie, że dysza nie cofa się na tyle żeby kulka mogła się dostać do hopa. Macie jakieś pomysły? Aha, zapomniałem dodać, że na hi-capach JG jest troszkę lepiej. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 A może magi Ci nie podają jak należy i przy sporym ROFie nie nadąża z podawaniem? Nagle przestały podawać czy stopniowo? A może grzebałeś coś w giwerce? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 A jakich kulek używasz? Za mało informacji. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 IMHO to samo co w JG, wyłamane ząbki ustalające komorę, dysza włazi za głęboko, wystaje odrobinkę w maksymalnie tylnej pozycji i nie pobiera kulek. Magi z JG odsuwają kawałek komorę od GB i dlatego jest lepiej. Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted May 28, 2009 Author Report Share Posted May 28, 2009 Kulki Blaster 0,25 oraz Madbull 0,25. Batka 9,6 Intelekta. Magi real Stara, dwa midy Maga, Hi-capy TM. Grzebane nic nie było. Możliwe, że coś sie ułamało bo w polu nie oszczędzam siebie i giwery. Czyli komora do wymiany? :cry: Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Trzeba by rozebrać i sprawdzić. Ale w CA moduł trzymający komorę jest z metalu. Więc ciężej by było o wyłamanie. Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted May 29, 2009 Author Report Share Posted May 29, 2009 Gietka rozebrana, komora dochodzi na maxa do gearboxa. Powinno tak być czy powinien być luz? Komora siedzi dość sztywno w "zespole lufy" rozłożę wszystko i złoże do kupy zobaczymy co się będzie robić. Guma (systema) ma już swój przebieg. Przy okazji założę nową gumę. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Zobacz jak nie masz maga, czy dysza chowa się na tyle, żeby kulka przeszła. Może być tak jak pisze gloomer, choć raz widziałem, że się wyłamało ;-). Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted May 29, 2009 Author Report Share Posted May 29, 2009 Brakuje milimetra, może pół. Jest możliwość, że coś jest nie tak z popychaczem? Dzisiaj już mi się nie chce rozbierać gb. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Nie, jest raczej tak jak ja pisałem, rozłóż replikę, żeby się dostać do komory, będziesz widział babolka, choć znałem dewiantów, że skracali dysze. Ja bym był za podparciem komory od strony GB ten milimetr. Zresztą zerknij dokładnie co się popsuło. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 komora nie moze dotykac gb. musi mieć szczeline. miedzy komorę a gb włóż jakis kawałek metalu aby był dystans. powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted June 1, 2009 Author Report Share Posted June 1, 2009 Dzięki Panowie, pomogło teraz kropi. Temat do zamknięcia:) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Znaczy się rozumiem, że się cofnęła komora hopa? Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted June 4, 2009 Author Report Share Posted June 4, 2009 Dokładnie, parę warstw izolki załatwiło sprawę. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Jednak polecałbym coś trwalszego. Izolda lubi się zbić/sprasować lub coś w ten deseń. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 zgadzam sie. sprezyna przy komorze jest dosc twarda i ubije warstwy izolki. daj kawałek blaszki. Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted June 5, 2009 Author Report Share Posted June 5, 2009 To jest rozwiązanie przejściowe, jak będzie potrzeba wyjęcia gb za niedługo to przykleje/przylutuje do połówek gearboxa właśnie kawałki blaszki/plastiku. Z resztą z tym muszę uważac, bo za duży odstęp skutkuje zasięgiem porannego siku. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Ale to normalne :), bo dysza przestaje się uszczelniać Panie Kolego na gumce hopa i całą para leci w gwizdek... ;-). Musisz zrobić tak, żeby dysza się na styk chowała w komorę przy maksymalnym cofnięciu i będzie dobrze. Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted June 6, 2009 Author Report Share Posted June 6, 2009 Ależ ja to wiem :) Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Nie do końca rozumiem - czemu pomiędzy komorą a gearboxem ma być dystans/szczelina ? Przecież sprężyna założona na lufę dociska komorę właśnie do GB. I nie ma tam ząbków, które mogą się wyłamać, o gearbox komora zapiera się całkiem sporymi elementami .. Mam G36c Tokyo Marui i też trochę problemów z podawaniem kulek, dlatego dopytuję. Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted June 15, 2009 Author Report Share Posted June 15, 2009 U mnie dysza za bardzo wchodziła w komorę hopa i kulka miała za mało miejsca by wejśc do komory. odsunięcie jej o +/- milimetr pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 U mnie właśnie dysza ślicznie uszczelnia, uzyskuję fps'y znacznie przewyższające oczekiwane, i to przy króciutkiej lufie. Spróbuję z dystansem, ale martwię się o tą szczelność. Jak coś odkryję, to opiszę. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 uszczelnia tylko końcówka dyszy z gumka. komora nie moze dotykać szkieletu. jak masz komorę to koniec jej gdzie wchodzi w lufę zew. masz ząbki. one daja dystans. wyłamane powodują puste strzały. Quote Link to post Share on other sites
JacekJ Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Jakiś czas temu przerabiałem ten temat , zbyt oddalona komora daje spadek mocy do 150-200 fps. zamiast 400 po dosunięciu ( dosunięcie polega , niestety na wypiłowaniu ząbków w lufie zewnętrznej ) Po tym wypiłowaniu podawał słabo BB , ale rozwiązałem to w inny sposób , rozpiłowałem troszkę konwersje magazynka , tak by powstała fasolka i lekko podpiłowałem samą komorę , by mieściła się swobodnie kulka po cofnięciu dyszy . Zwrócić należy , też uwagę by komora HU wraz z lufą lekko przesuwała się w lufie zewnętrznej . Przed cofnięciem komory podawał wszystkie kulki , ale moc jak pisałem do 200 fps. Nie mówię , że jest to regułą , ale w tym jednym przypadku pomogło. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts