Pasti Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 http://gunfire.pl/product-yid-1152192689-CM046.html dostępne w GF... Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Ktokolwiek widział, ten wie... że od GUNFIRE nikt nie kupywac powinien, albowiem powiadam wam, że to chu**wy sklep. (Nie dają gwarancji, mylą paczki etc. ;) ). Czytałem o nim troche ale nie ma jeszcze zbyt dużo informacji. Wiekszość pytań brzmiała "Salut je voulais savoir à combien de fps cette réplique est ?" Czyli ile ma ten gunnek FPS (420-430 jakby co). Jest to zmodyfikowana wersja cm.042 Quote Link to post Share on other sites
kokoszka Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 gunfire jest dobry,nie pleć głupot tumoku. Quote Link to post Share on other sites
valki Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Sam żeś tłumok. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 [off top] Pany, a może tak zgłosić Wasze wypociny do moda jakiegoś? Czy może do szkoły się przejdziecie, nauczyć się czytać ze zrozumieniem. W temacie o sklepach się możecie po udzielać jak macie jakieś ąchy, a za wyzwiska szybciutko bananka można obskoczyć. Temat o chińskich kałaszach z EBB to jest. [/off top] A tak na marginesie, parę dni minęło ktoś się od nas skusił? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 9, 2009 Author Report Share Posted June 9, 2009 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1268 Dostępne w zbrojowni razem z Mp5 CM z BB. Nieźle, stockowo ponad 400fps :| . Ciekawe jak wyglądają te wnętrzności Blow-backa... Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 (edited) Tu go na chwilę pokazują. Front i kolba są co najmniej dziwne. Edited June 9, 2009 by MrHK Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 10, 2009 Author Report Share Posted June 10, 2009 Można bez problemu odsunąć rączkę napinającą i regulować HU :) . Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Dość ciekawie wygląda... Ale jak z wytrzymałością i dostępnością części? Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=44196&st=0 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Ekhm, GB V2? :-F Patrz opis na GF. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Bankowo pomyłka. Jest to lekko zmodyfikowane V.3. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Znaczy się Kolega ma tą replikę? Standardowo wyrezana góra z tyłu GB na wzięcie napędu dla suwadła z tłoka? Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Jest to troche bardziej skomplikowany mechanizm. Ale tak, góra GB jest otwarta. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Normalny gb v3 tylko ,że kabrio i z prowadnicą na tłoku ? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Na to wygląda. I jeszcze rozkładany jest. :D Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 WOW niesamowite... GB V.3 się rozkłada..... Powaliłeś mnie pod biurko tym odkryciem i mój Świat zmienił swój wygląd i styl ... @wojskowy27: może jakom małą reckę, pomiary jak byś miał dostęp do chrono, foty? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Tuksiak - Powstrzymam się od cytowania Durczoka. Nie zrozumiałeś mnie, bo niejasno napisałem. Mówiłem o "pokrywce" na mechanizm BB. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 21, 2009 Author Report Share Posted June 21, 2009 Dobra dajcie sobie na wstrzymanie. :| Tzn. z tą pokrywką na GB od BB - można zdjąć te pokrywkę i wyłączyć BB(wtedy będzie to zwykłe V3)? BTW ma już to ktoś? Trochę zeszło tego na GF... Narobiłem sobie smaku bo może da się ten GB władować do CM.036. I tak sobie kminię... Jak patrzę na filmiki na YT czasami rączka napinająca nie powróci do swojego pierwotnego położenia... Dzieje się to na full auto i na semi gdy tłok jest w tylnym położeniu. Można temu jakoś zaradzić? MOSFET może tu pomóc? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Raczej dobre ustawienie zębatek pomoże. Ale niestety jest ona połączona z tłokiem, jak zostanie on w kulawej pozycji, to tak już rączka razem z nim. Można to wyłączyć, chyba nie ma takiego w którym nie można, bynajmniej ja się nie spotkałem, ale wszystkich w łapie nie trzymałem. ;-). Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Można to wyłączyć wyciągając jedną małą sprężynkę, ale Recoil Engine (generator odrzutu) pozostaje. System jest tak skonstruowany aby suwadło nie zostawało w dowolnej pozycji tłoka na auto, tylko żeby zawsze dochodziło do końca. Czasami jednak to sie nie sprawdza. Nie da się tego włożyć do CM.036 - jest to zabujczo skomplikowany mechanizm, który zajmuje wszystko miejsce w komorze zamkowej i pod podstawą szczerbinki. Jest tam zwykły V3 tylko, że kabrio i tłok też jest kabrio (ma wycięcie). Pozdrawiam. PS. Ja nie mam tej wersji tylko TM, którą Cyma kopiowała. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 Szukałem, szukałem i pojawiło mi się zagadnienie układu MOSFET z AB. Podobno to jakiś układ hamowania tłoka by ten nigdy nie został w tylnej pozycji. Co o tym myślicie?? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 8, 2009 Author Report Share Posted July 8, 2009 (edited) Szatan wygląda w ten sposób. Spora rozbieżność fps... :| Może ponowne złożenie do kupy poprawi sytuację?? Edited July 8, 2009 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
onur Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Miałem że tak powiem do czynienia z tą repliką , ponieważ chciałem ją kupić jako mój 1 AEG ale poszukałem , znalazłem i ostatecznie sie pogodziłem z małą różnicą na tle technicznym i 100 w kieszeni :) czasem kompromis jest niezbędną rzeczą :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 odświeżę temat, bo nie chce zakładać nowego - czy ktoś mógłby porównać CM046 z Cm048 ? pod względem technicznym, oraz poradą- które wybrać Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts