Guest (ID:6452) Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Orzech? Lub cokolwiek twardego :D z ładnymi słojami. Wiekszym problemem niż wykonanie może sie okazać dobranie ładnego kawałka drewna. Nie wiem czemu mi sie wydaje że te okładziny od GH, konkretnie prawa zachodzi na druga stronę guzika od zwalniania maga, tam gdzie on wystaje jak sie go wciśnie... Czy to nie blokuje jego pracy?! Widać to o co mi chodzi na zdjęciu. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Orzech? Lub cokolwiek twardego :D z ładnymi słojami. Wiekszym problemem niż wykonanie może sie okazać dobranie ładnego kawałka drewna. Nie wiem czemu mi sie wydaje że te okładziny od GH, konkretnie prawa zachodzi na druga stronę guzika od zwalniania maga, tam gdzie on wystaje jak sie go wciśnie... Czy to nie blokuje jego pracy?! Widać to o co mi chodzi na zdjęciu. Też to zauważyłem, zawsze można odrobinkę przeszlifować w tym miejscu no ale to powinno być zrobione fabrycznie. Poza tym te okładziny strasznie badziewnie wyglądają. Co do drewna... Ja mam w gitarze o ile się nie mylę gryf z drewna wiśniowego i całkiem ładnie to wyklada. W każdym bądź razie różnorakiego drewna u mnie nie brakuje...xD Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Potniesz gitare na okładziny?! :D Gryf czy podstrunnicę? Quote Link to post Share on other sites
Rosomak Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 (edited) Potniesz gitare na okładziny?! :D Gryf czy podstrunnicę? Gryf...Ale przesady xD Gitara akurat jest droższa mojemu sercu...xD Za to wala mi się po piwnicy wiśnia pocięta...xD Więc się zainteresuję tym ;P Tylko zastanawia mnie jak zrobić w miarę prosty sposób wgłębienia na śruby mocujące okładziny bo sam otwór nie wystarczy. Może najpierw zacznę grubszym wiertłem i dokończę cieńszym? Chyba w następny weekend zabiorę się do roboty :twisted: Edited December 5, 2009 by Rosomak Quote Link to post Share on other sites
grnape Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Zacznij od cienkiego a potem grubszym- będzie łatwiej i dokładniej. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 (edited) Można by było spróbować zrobić okładziny z forniru-pod spód jakieś inne drewno a na nie dopiero fornir. Albo ze sklejki, miał byś w tedy dwa kolory słoi a i tak całość mógł byś jeszcze je zabejcować. Edited December 6, 2009 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
Rosomak Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Można by było spróbować zrobić okładziny z forniru-pod spód jakieś inne drewno a na nie dopiero fornir. Albo ze sklejki, miał byś w tedy dwa kolory słoi a i tak całość mógł byś jeszcze je zabejcować. Hmmmm... Z tą sklejką to nie głupie. Bo w zasadzie to ten "wzór" można jaki się chce znaleźć a i tyle męczarni nie będzie z "wydłubaniem" odpowiedniego kształtu. Ale jak będę szlifować krawędzie to się nie rozwarstwi??? W końcu to sklejka jest. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 A czemu miało by się rozwarstwić? Przecież to sklejka jest :D ewentualnie jeżeli byś użył grubego tarnika do starcia większych części to może się wyszczerbić sklejka tzn mogą odchodzić takie jakby drzazgi czy jakoś tak :P Papier ścierny 40-60 i później drobniejszy żeby ładnie wygładzić wszystko i będzie ok. Musisz popróbować, sklejka jest ogólnie łatwa w obróbce. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Witam. Właśnie się przymierzam do kupna. Pytanie w sprawie magów długich [tak jak Chris i Travis mieli]. Jakiej firmy pasują? Przyznam się, że nie widziałem dużo długich magazynków do Coltów. Ktoś jeszcze pisał, że od Bella pasują? http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...l_bell-159.html Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 tak, zwłaszcza od beretty :wink: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Długie magi to tylko do Hi-capy. Lub przedłużone magazynki do coltów z WA... (nie pasują do innych niż WA) Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Pasuje większość chińskich magów(normalnych), tercel, bell. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 tak, zwłaszcza od beretty :wink: Tak, rozumiem, że piszesz żeby pisać. Na pewno nie wziąłeś pod uwagę, że człowiek jest tylko człowiekiem i może się pomylić przy numerach jak sobie Bell oznacza swoje repliki. No ale najlepiej tak... Do reszty dziękuje ;-) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Cóż, jeżeli spodziewałeś sie potwierdzenia "tak, ten magazynek pasuje" to niestety pudło. Owszem, dowaliłeś, nawet po zdjęciu widać że to zupełnie inny magazynek. Nie bulwersuj się tylko przyznaj do pomyłki i jest spokój. boże... Quote Link to post Share on other sites
kredka67 Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Witam. Szukam i szukam i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Mam R27 [army] i chciałbym dokupić do niego dodatkowy magazynek. Jak to jest że sklepy maja w swojej ofercie repliki, a nie są w stanie sprowadzić magazynków. Mam pytanie. Czy pasują do tej repliki jaieś inne magazynki? Jak tak to proszę o jakieś linki. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 (edited) Pasuje większość chińskich magów(normalnych), tercel, bell. :lol: :poddanie: Dex, przyznałem się przecież ;-) Pozdrawiam. Edited January 13, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
kredka67 Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 QUOTE(sebciu @ 12/1/2010, 16:44) * Pasuje większość chińskich magów(normalnych), tercel, bell. Może coś dokładniej Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Tzn.? Quote Link to post Share on other sites
kredka67 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Tzn.? Chodziło mi dokładnie jakie modele z jakich replik, Jakieś linki Napisałeś, że większość. A to kompletnie nic mi nie mówi. Więc jeśli wiesz które dokładnie pasują to proszę napisz mi. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Ktoś może mnie poratować i powiedzieć czy są jeszcze dostępne colciki w wersji srebrnej, bo nie mogę się doszukać. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 (edited) Ogólnie pasuje "standart" TM a co za tym idzie większośc kopii TM. W Polsce tzn na większości sklepów internetowych z tego co się orjentuje nie ma żadnych dostępnych magów. Trzeba sciągac z Chin. Edited January 21, 2010 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
evan Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Sprawdzał może ktoś czy r27 mieści się do safarki? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Witam. Czy to to też jakaś odmiana ARMY? http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...black-1653.html :lol: Myślę, że po przemalowaniu lufy na czarno i dodania kopii M3 był by bardzo fajny. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Witam. Czy to to też jakaś odmiana ARMY? http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...black-1653.html :lol: Myślę, że po przemalowaniu lufy na czarno i dodania kopii M3 był by bardzo fajny. Pozdrawiam. Nie, to skrócona Hicapa od WE... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 No nie jestem taki pewien. Wykonanie o wiele gorsze od WE, porównywalne własnie z paskudnym Army ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts